Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın veya erkek olmanın kötü bir yanı yok zor olan cinsiyetlere yüklenen roller. Bu iki cinsiyet için de zorlayıcı. Mesela bizim ülkemizde şu dönemde kadın olmak çok daha zor.
Hayata en basindan 1-0 yenik basladigimiz dusuncesiyle yetistirilmeye calisilmamiz. Çocukluktan itibaren yasitimiz erkekler surekli simartilirken bizim surekli "aman kizim, sen uslu uslu otur" laflarini isitmemiz.
Ergenlik döneminin bile bize darbe vurmasi. erkekler her zamanki gibi mastürbasyon sirasinda ergenlige tamamen girdiklerini fark ederken bizim kanla tanismamiz mesela.
Kiyaslanamayacak olan regl, agda acilari, agrilari.
El yazimizin mutlaka guzel olmasinin beklenmesi.
Hangi yasta, boyda, giyim tarzinda olursak olalim mutlaka tacize ugramamiz.
Erkeklerin her zaman rahat rahat "emmeli, gömmeli" muhabbet etmesi normalken bizim "pipi"diyince nedense "aaa kadinlar cicektir, böcektir, narindir... böyle seyler agziniza yakismiyor" argumaniyla karsilasmamiz. (pipi agza yakismiyor de de ama her zaman kendine oral seks yapilmasinin hayaliyle yasa)
Nedense sanki sadece hemcinsimizle arkadas olmamizin gerekmesi... erkek arkadasimiz varsa da (arkadas diyorum bak) onun yaninda da cok terbiyeli, hanim hanimcik olmamizin beklenmesi. bir erkekle sadece insan oldugu icin sohbet edemeyiz, gezemeyiz, dolasamayiz cunku. Mini etek, askili, topuklu ayakkabi uclusunu giyince otomatik or*pu damgasi yememiz. türbanli, kapali olunca yobaz or*spu damgasi yememiz.
Bir erkegi reddetmedigimizde de or*spu olmamiz, reddettigimizde daha cok or*spu olmamiz.
Her turlu or*spu olmamiz, erkeklerin hepsinin durust, namuslu, caliskan olmasi.
Kendi vucudumuz uzerinde bizden baska herkesin laf söylemeye hakkinin olmasi.
Tacize ugradiysak ve tecavuz edildiysek yine bizim or*spu olmamiz.
Guzelsek or*spu olmamiz.
Fizigimiz guzelse or*spu olmamiz.
Sadece facebook'a profil resmi ekleyince bile or*spu olmamiz.
yeni tanisilan bir erkegi samimi görup biraz sicakkanli davrandiysak yine or*spu olmamiz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKız olmanın zor yanları, toplumda var olan cinsiyet rolleri, beklentiler ve bazı zorluklardan kaynaklanabilir. Ancak önemli bir nokta, cinsiyet deneyiminin bireyden bireye farklılık gösterebileceğidir. İşte genel olarak kız olmanın bazı zorlukları:
Cinsiyet ayrımcılığı: Bazı toplumlarda, kadınlar hala cinsiyet ayrımcılığına maruz kalabilmektedir. Eşitlik ve adalet konularında hala birçok mücadele devam etmektedir.
Cinsel objeleştirme: Kadınlar, bazen cinsel obje olarak görülme eğilimindedir. Toplumda cinselliğin kadınlar üzerinde aşırı vurgulanması ve kadın bedeninin nesneleştirilmesi, kız olmanın zorluklarından biridir.
Cinsiyet rolleri ve beklentiler: Toplum, genellikle belirli cinsiyet rolleri ve beklentileri tanımlar. Kızlar, daha nazik, hassas veya evcimen olarak algılanabilirken, bazı durumlarda kariyer odaklı beklentiler veya aile kurma beklentileriyle de karşılaşabilirler. Bu beklentiler, bireyin özgür iradesini kısıtlayabilir.
Şiddet ve taciz: Kadınlar, toplumda şiddet ve tacizle karşı karşıya kalma riski daha yüksektir. Cinsiyet temelli şiddet, kadınların güvenlik ve güvende hissetme konularında endişeler yaşamasına neden olabilir.
Kadın sağlığı: Kız olmanın zorluklarından biri, bazı cinsel ve üreme sağlığı konularıyla ilgili olabilir. Menstrüasyon, gebelik, doğum, menopoz gibi fiziksel ve hormonal değişiklikler, bazen rahatsızlık ve sıkıntılara neden olabilir.
İş yaşamı: Kadınlar, bazı iş ortamlarında cinsiyetleri nedeniyle farklı zorluklarla karşılaşabilirler. İş yerinde eşitlik, terfi fırsatları, ücret adaletsizliği gibi konular kadınlar için hala sorun olabilir.
Yukarıda belirtilenler genel olarak kız olmanın zorluklarından bazılarıdır. Ancak, her bireyin deneyimi farklı olabilir ve her kadın kendi benzersiz deneyimine sahiptir.20 Yorumla
+1 yılAnnelik, abla, kız kardeş, regl, ikinci sınıf cinsiyet muamelesi, iş yerinde baskılar saymakla bitmeyen sorunlar
12 Yorumla- +1 yıl
Aynennn öyle 👍
- +1 yıl
teşekkürler
+1 yıl1. Regl Sancısı
2. Hamilelik
3. Erkek terörü10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu ülkede insan olmak çok zor kızlarda sürekli baskı ile karşı karşıya kalıyorlar
10 Yorumla
+1 yılAllah her iki cinsiyeti de kusursuz yaratmıştır. Dolayısıyla yorumlardaki regl, doğum gibi şeylere katılmıyorum. Bana kalırsa en zor yan doğru adamı hayatına alabilmek. Etrafımda nice gül gibi kızlar gördüm, öyle erkeklerle ömürlerini harcıyorlar ki
21 Yorumla- +1 yıl
ben sana katilmiyom regl agrisi ve dogum agrisi kadar kötü bisey yokdur yaşamayan bilmez bunun acısını
Ya tabikide dogru adami bulmak her kiz ister..
+1 yılregl ve doğum sancısı
Kadın erkek eşittir adı altında kadına uygulanan psikolojik şiddet. Bunu kimse görmüyor maalesef Kadın çalışmazsa değersiz olacağı, aldatılacağı, terkedileceği, muhtaç ve köle olacağı korkularını aşılayarak kadını yıpratmak.10 Yorumla
+1 yılAile dahil herkesin kız erkek ayrımcılığı yapması. Kız olduğu için muhakkak yemek ve temizliği biliyor olması. Her ay regl görmek. Her gün farklı kombin yapmak ki erkekler bi tişort pantolon cıkıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 👍👍👍
+1 yılHer anlamı zor regl dönemi epilasyon saç bakımı kilo vücutta çatlak selülit daha ne olsun ki bir de üstüne bazı erkeklerin yaptıklarının acısı
11 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum dediklerine.. 👍
+1 yılGülme, erkeğe bakma, açık giyme, düzgün otur, konuşma, oraya gitme buraya gitme ajdksjd en çok bu sözleri duyuyorum ailemden. Sözler bile beni yoruyor
12 Yorumla- +1 yıl
abartiyor ailen benim ailemde muhafazakar ama o kdr degiller sadece evlenmeden önce cinselik yamami felan istemezler bide acik giyinme konusundada istemiyorlar
Òteki seylerde ailem izin verir
Senin aile biraz zormuş - +1 yıl
Herkesin ailesi böyle sanıyordum APDKSKDKFKD
Fedakarlık yapan tarafın hep onlar olması. Kişisel bakımın erkeklere oranla daha fazla yapılması gereği. Gece dışarı çıkmanın erkeklere oranla daha tehlikeli olması. Erkeklerin kadınları hiçbir zaman anlamadığı inanırım. Var da var😊
10 YorumlaSen kızsın yapamazsın diyen insanlar sanirim sizi baskılıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Evet buda var
+1 yılKızı bilmem de dul olmak çok zor olsa gerek bu memlekette
14 Yorumla- +1 yıl
Türkiye gibi bi yerde zor Allah yardimcilari olsun
- +1 yıl
Aslinda toplum bakış açısı değişse zor olmaz herkrs kendini düzeltse bisey olmazda zor ya bu ülkede
- +1 yıl
Bu söylediğin imkansız gibi bir şey , bakış açısını kimse değiştirmez. Temelden eğitim gerekli bazı şeyler için. Algıyı değiştirmek gerekir.
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılCahiliye döneminde kalmış toplumların arasında yaşamak zorunda kalmak kadınların en zorlandığı konu bence
30 YorumlaSanırım bu sadece bizim toplumda var bana göre her durumda hareketlerine dikkat etmek sanırım çok yanlış anlaşılıyoruz
32 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
+1 yılToplum ve aile baskısı basta olmak üzere doğum regl cabası zaten ülkemizde kadın olmakdan daha ne zor olabilir ki
10 Yorumla
+1 yılErkek egemen bir toplumda yaşayıp kadın egemen bir sistem savunusu yapmak. Bunun dışında kadın olmanın hiçbir zorluğu yok.
10 Yorumla
+1 yılDünyaya kız olarak gelmek bile büyük şansızlık. En azından gelişmemiş toplumlarda böyle.
24 Yorumla- +1 yıl
Gelişmiş olmak kadının edepsiz olmasını normal görmek mı oluyo
- +1 yıl
Edepsiz senini adındır
- +1 yıl
Bırak yav bizim ülkemiz kadından edepli olmasını istiyor kötü bir şey mi
- +1 yıl
Defooooolllllllllll
erkeklerden gelen taciz, kısıtlama, eşitsizlik, haklarımızın sayılmaması, daha çok şey var
10 Yorumla
+1 yılCennet ayaklarının altına serilmişken cehennemi tercih etmeleri.
10 Yorumla
+1 yılRegl olmak, düzensiz hormon dengesi, fiziksel olarak güçsüz olmak vs.
10 YorumlaAğda yaa bence 😵💫 o acı çekilir mi. Haa bi de normal doğum iğne deliği gibi yerden çocuk çıkıyor 😳 ne bu çektiğiniz acılar
10 Yorumla
+1 yılMuhakkak bir dedikodu malzemesi yakalamaya çabalamak :)
10 YorumlaKadını toplum da dogurmak ütü yapmak temizlik çamaşır bulaşık vs olarak gören toplum ların bakışı yorucu kırıcı
10 Yorumla
+1 yılErkeklerle aynı havayı solumak
11 Yorumla- +1 yıl
Erkolar kapatilsin
+1 yılNeden erkekler daha cok cevap vermis
11 Yorumla- +1 yıl
Shsggsgsg bizden daha iyi biliyorlar
+1 yılBence en büyük zorluğu iş hayatında yaşıyorlar
111 Yorumla- +1 yıl
Neden iş hayatinda
- +1 yıl
Özellikle özel sektörün nerdeyse %70inde bir kızı ise almak için sadece mesleki kabiliyete bakmıyorlar. Fiziğe de bakiyorlar ve bir süre sonra tacizler rahatsız etmeler başlıyor
- +1 yıl
Yeni duydum bunu bilmiyordum.. dogrudur
- +1 yıl
Bizzat yaşayan arkadaşlarim var ve kadın çalışanı olan tanidiklarim da var
- +1 yıl
Kadinlar bunu hakk etmiyor ya ne bicim erkekler var onlarinda bacisi karisi annasi var..
- +1 yıl
Turkiyede kadin olmak cok zor
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum ama bazı kadınlar parayı çok sevdiği için o tür adamlara müsamaha göstermiş ve adamlar onlardan cesaret almış
- +1 yıl
Musamaha ne demek? Yani kadin bilerek mi izin veriyor
- +1 yıl
Evet, kariyer ya da para için patronuyla birlikte olan kadınlar var
- +1 yıl
Yazik ya kimsenin altina girmeye degmez para icin
Emekleriyle namusuyla serefiyle calisan kadinlara helal olsun 👍 - +1 yıl
Bütün alkışlar onlara gelsin 👏👏👏
+1 yılzor yanlarindan daha cok avantajli yanlari var bana gore
10 YorumlaRegl olmak ve doğum yapmak bence
20 YorumlaSokakta yururken herkes bön bön nakar
10 YorumlaBence regl olmaktır ya.
10 Yorumlayozlasmis toplumlarda yasamasi tabiki
10 YorumlaYemek yapması ve temizlik işleri
10 YorumlaRegli doğum ve Türkiye de yaşamak olurdu sanırım
10 Yorumla
+1 yıldoğum
21 Yorumla- +1 yıl
Dogum beni cok korkutuyo :/ Allah bütün dogum yapacak kadinlarin yardimcisi olsun
+1 yılKoz olmak
14 Yorumla- +1 yıl
Nasil yani
- +1 yıl
Yani kız olmak başlı başına bir zorluk bence bu toplumda kadına çok baskı var
- +1 yıl
Haa evet orasi öyle
- +1 yıl
Siz ne çektiğinizin farkında değilsiniz bacım doğduğunuzda evde başlıyor anne baskısı genç kız oluyorsun baba baskısı evleniyorsun koca baskısı
O kafar zor yonu varki anlat anlat bitmez
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle baci
+1 yılRegl
11 Yorumla- +1 yıl
Evet regl :/
+1 yılçok konuşmak (çene kasları yoruluyor)
11 Yorumla- +1 yıl
Ahhahaah aynennn
Toplumun dayattığı baskılar.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi erkek yapıyor zoru ne
00 Yorumla
+1 yılRegl olmak
10 Yorumla
+1 yılRegl olmak.
10 Yorumlaseks yapamıyorsun istediğin zaman
10 YorumlaRegl sancısı çekmek
10 Yorumla
+1 yılAnne olmak bence..
10 Yorumla
+1 yılÇocuk doğurmak 😂
10 YorumlaTırnakları kırmamak sürekli bakımlı olmak
10 Yorumla
+1 yılRegl olmak
10 Yorumla
+1 yılregl bence
10 Yorumla
+1 yıldirek kız olmak
10 Yorumlaregl ve doğum
10 YorumlaÇocuk ve temizlik
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen temizlik o kdr yorucu ki her gün ayni iş bide insan bi zaman sonra usaniyor
+1 yılHerkes taşıyamaz kimileri kezban olur 😄
01 Yorumla- +1 yıl
Neyi taşiyamaz anlamadim
+1 yılÖzel Günleriniz...😁
00 YorumlaRegl...
00 Yorumla
+1 yılCok zyoe yani bar
10 YorumlaYok bence
10 Yorumla
+1 yılRegl ve doğum
10 Yorumla
+1 yılBence doğum ve regl