Kadınların kendilerine ait ekonomik özgürlüğünün olması oldukça önemlidir. Bağımsızlık ve özgürlük için kişinin kendine ait birikimi olmalıdır. Sizce kadınlar için finansal özgürlük nasıl sağlanabilir?

Kadınların kendilerine ait ekonomik özgürlüğünün olması oldukça önemlidir. Bağımsızlık ve özgürlük için kişinin kendine ait birikimi olmalıdır. Sizce kadınlar için finansal özgürlük nasıl sağlanabilir?

Artik para kazanmak istiyorum ama nasil bilmiyorum. Atamam olmadı. Baska sefere insallah ama yas 23. Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Ozel sektorde calismak istemiyorum emeginin bir karsiligi yok. Hemde biraz sagliksal durumlarimda var. Ozel sektorun o calisma sartlarina dayanamam. Ek gelir tarzi bir seyler istiyorum ama yapamiyorum. Sosyal medyadan para kazananlar var ama cokta anlamiyorum. E ticaret olsun, youtube kanali acanlar var, instagramdan sayfalari olan bundan para kazananlar var ama işler nasil yuruyor hic bilmiyorum. Tartip düşünüyorum bir turlu cikis yolu bulamiyorum. Devlete atanmaktan baska care yok gibi. Ama aslinda yaoabilecegim ek bir seyler bulabilsem cok daha iyi olur. Hem simdi elime harclik olur hemde devlete atansam bile artik tek maaş yetmiyor zaten. Calisirkende ek kazancim olmus olur. Her turlu faydasi olur ek bir seyler yapmamin ama ne yapacagimi da bilmiyorum. Az da olsa artik kendim icin finansal bagimsizlik saglamak istiyorum ama nereden baslarim bilmiyorum. Tek yaptığım sey okumak oldu. Onun disinda elimde bir sey yok. Dikis, nakis bilmem. Hani bu tarz seyler satayim desem. Ki eskisi kadar bu seylere ragbette yok. Emek büyük ama kazanci düşük oluyor bu tarz seylerin. Bugun en iyi kazanç yontemi internet ama bunu da nasil kullanacagimi bilmiyorum.
@diloyer ya ben şunu farkettim. Aileler artik erkek kiz cocuk olsun farketmeksizin hicbir sey öğretmiyor. Ikinci bir kapi yok elimizde. Eskiden erkeklere iş ogretirlerdi, mutlaka yazin bir yere verirlerdi ki iş ogrensin, okumasa bile bir seyleri bilsin kazanc saglayabilsin diye. Ama artik tek kapi okumak gibi goruluyor. E okumaninda artik bir avantaji yok. Mezun cok var. Atama zor. Binlerce kisinin arasindan 500-1000 atamaya girmeye calisiyorsun. Yani keske ailem bana baska seyler ogretseydi. Mesela resim müzik gibi. Gider guzel sanatlar fakültesi okurdum bir de. Ya da el işi, oya, orgu vs ogretseler evde bos durdukca örer satardim belki. Cok kazanc getirmez belki ama bir seyi bilir olurdum. Beni yazin okullar kapaninca falan kuaföre, pastaneye falan verseler gem calisirdim, hem harcligimi alirdim, hem calismayi öğrenirdim, insanlarla iletisimim daha kuvvetli olurdu, bu kinuda faha ozguvenli olurdum. Bugune kadar tek yaptığım okula gittim geldim, sinavlara girdim. Sonuc olarak elde var kocaman bir sıfır.
@diloyer Yani artik babama bagimli olmakta istemiyorum. Yoruyor cunku. Ben babamdan gördüm bir erkegin kazancina muhtac olmamayi. Annem falanda ekonomik siddet goruyor gozumun önünde. Zor para veriyor. Para koparmak icin 10 defa soylemem gerekiyor. Bunlarda yoruyor artik, canıma tak etti yani. Bu sene secim arefesinde atanmak o kadar cok istedim ki. Cok umudumda vardi cunku cok alım yapildi. Illaki yerlesirim dedim. Nasip olmadi. Hayırlısı. Rabbimin bir bildigi vardir, daha zamani var demek ki. Ama yoruldum da yani. Bu son 1 senede kendi kazancim olmasini cok istedim, ilk defa bu kadar cok istedim. Cok hayal kurdum atamalar aciklanmadan once. Gider kucukte olsa bir ev tutarim, icini bir sekilde döşerim, kendi parami harcarim, kendi istedigim gibi kimseye hesap vermeden, kimseden oara dilenmeden isteklerimi alirim, telefon alirim vs diye cok hayal kurdum. Insallah bu hayaller gerceklesir ne diyeyim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Ama artik atamaya da cok bel baglamak istemiyorum. Bir seyler yapmak, ek kazanc saglamak istiyorum ama bunu da nasil yqpacagim bilmiyorum. Internet konusunda da iyi degilim, cok bilgili degilim. Oylece duruyorum simdi. Yeni alim olursa diye bekliyorum işte. Artik sinava da hazirlanmaya baslamam lazim ama o da hic icimden gelmiyor. Kalakaldim boyle
Cevap
3Cevap
Çalışarak.
Kapitalist sistemde ya devlet memuru olcak ya da özel sektörde çalışcak. Başka nasıl ekonomik özgürlük olabilir ki? Paranın herşeyin önüne geçtiği bir ülkede?
Çalışmak için kendini geliştirmek için elinden geleni ardına koymayarak.
bi erkek olarak güçlü kadınları swviyorum
Çok çalısarak