Doktor
Öğretmen
Mühendis/Mimar
Polis/Subay
Güzellik sektörü ( Kuaförlük, Moda Tasarım vs.)
Çocuk Gelişim ( Pedagog, Anasınıfı öğretmeni)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence kadın her meslekte havalı oluyor. Ama en yakışanı çocukla ilgili olanlar. Çocuk dru, pedagog, öğretmen vs... Kadının anaç doğasından olsa gerek ya da çocuklarla genelde anneler ilgilendiği için muhatabı da kadın olsun istediğinden.. alışkanlık belki de, bilemedim bak şimdi🙄
Size katılıyorum ama ben adalet dağıtan meslekleri daha çok seviyorum hakim savcı avukat ama zor baya
Erkek egemen bir meslek polis ve askeriye
Ama son dönemde bu algı yıkıldı
Mesala Türkiye tarihinde ilk kez bir kadın paramız var
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Tuğgeneral
Bu ülke ve kadınlarımız için en büyük onurdur
Valla kadın erkek farketmez. Pilot ve Subay her zaman havalıdır. Maaşı deme sakın. Bir pilottan kat ve kat fazla kazanmama rağmen bizim sitede oturan pilotları görünce hala imreniyorum.
Denizlerde gemi kaptanı ya da uçaklar da hostes ya da pilot olmaları çok daha güzel vede havalı görünüyorlar çok daha Cool 😎🆒😎 görünüyorlar
Cevap
30Cevap
Öğretmen
Fotoğrafta olduğu gibi; pilot. NASA'da çalışmak. Birileri yurt dışında Google'da çalışıyor mesela. Başka bir erkek Disney'de çalışıyordu. Bunlar havalı. Uluslararası ve alışılmadık.
hiç biri. Sanatçı neden yok? ressam müzisyen oyuncu tiyatrocu dansçı mesela
Evet, onlar da var ama aklıma gelmedi yazmak🙂
dr ve öğretmenlik... ımmm mimar da olabilir :)
Kadın erkek fark etmez bir insana en çok yakışan meslek severek yaptığı meslektir
Elinden bir iş geliyorsa bütün meslekler yakışıyor. Ayrıca ev hanımlığı da başlı başına bir meslek.
Bence ev hanımlığı meslek değil. Mesleği olmayan, veya olduğu halde çalışmamayı tercih eden kadınlara verilen ad. Eğer ev hanımlığından kasıt anne olmak, yemek ve temizlik yapmak ise, bu kadın erkek her insanın kendi adına yapması gereken şeyler zaten. Çalışan kadınlar da bunları yapıyor.
Çalışan kadınlar zorlanıyor. Erkekte yardım etmiyorsa birde daha kötü. Eve yardımcı alınıyor filan. Ev hanımlığı zor. Ayrıca kadın evde de hiç boş durmuyor. Bir gün temizlik yapıyor bir gün çamaşır yıkıyor. Bayram geliyor temizlik bahar geliyor temizlik. Yorganlar nevresimler yün falan filan derken zor iş yani.
@Sasssha aynen bende aynısını dedim ama soran farklı düşünüyor. Sen tabii tecrübelisin bu konuda. Neyin ne olduğunu biliyorsun.
@Sasssha Çalışmayıp aşçı dadı tutan kadınla bunları kendi yapan kadın tabiki aynı değildir. Demek istediğim bir insan, kadın da olsa erkek de olsa, evli de olsa bekar da olsa, çalışsa da çalışmasa da, yemeğini yapmak, yaşadığı evi temizlemek, hele çocuk da yapmışsa çocuğuna da bakmak zorundadır. Bir insanın kendi kişisel bakımını yapmak ne zamandan beridir meslek oldu? Yani ev hanımlarına bir şey demiyorum, çalışıp çalışmamak tercih meselesi tabi saygı duyuyorum. Ama ev hanımlığına da meslek demek saçma. Çalışmamayı tercih ediyorum dersin olur biter yani.
Sen bir evlen hemde çalış ne dediğimizi anlarsın. Kendi evine kendin zaman bulamıyorsun. O yüzden temizlikçi çağırıyorsun.
Anne olmak meslek değil, biyolojik bir durum. Çalışan kadınlar aynı zmnda ev hanımlığı yapıyor diye iki mesleği de icra ediyor olamaz mı. Ve ayrıca ev hanımlığı kişisel bakım idamesi demek değil, ev hanımlığı demek aile kurumunun idamesi demek. Ev hanımlarını çalışmıyor diye yaftalamak vasıfsızlaştırmak çok acımasızca.
Bence ev işlerini tamamen kadınlara yıkmak yanlış. Türk erkekleri bunu çok yapıyor. Erkek kendi kişisel bakımını tamamen kadına yıktığı için bunlar oluyor. Erkek hiçbir şeye elini sürmez, işten gelince göbeğini kaşıyarak maç seyreder ise kadın ev hanımı bile olsa gerek psikolojik gerek bedensel olarak çabuk çöker bu bir gerçek. Toplumdaki insanlar da bunun güzellemesini yapıyor. Siz erkek olduğunuz için anlayamazsınız.
Ben gayette güzel ev işleri yapıyorum. Bulaşık yemek çamaşır. Hepsi geliyor elimden. Ayrıca temizlik için kadında geliyor.
Öyleyse ne güzel. Ben tc erkeklerinin geneli böyle diye dedim
Bir dip not düşeyim. Ev hanımlığı geçmiş sığ zihniyetlerde çalışmıyor olarak addediliyordu. Medeni toplumlarda e kadınlar da artık dış dünyaya açıldıkça olmazsa olmaz bir meslek olduğu için değer gördüğünü düşünüyorum. Ve bunun için yasal iyileştirmeler için çaba gösteriliyor, sigorta emeklilik vs.. Genç bir hemcinsim olarak "çalışmıyor" sözünü kullanmandan cidden çok rahatsız oldum ve üzüldüm
@Sasssha Yok ben ev hanımlarına da saygı duyuyorum gerçekten, kimseyi vasıfsız olarak gördüğüm de yok ayrıca. Ya ben kendimi anlatamadım, ya da siz anlamadınız. Ben ev hanımlığını asli görev olarak görüyorum. Toplumun ev hanımı olarak nitelendirdiği şey, kadınların evde oturup yemek ve temizlik yapması, çocuk bakması olarak görülüyor. Madem öyle, yemek ve temizlik yapmak herkesin görevi, kendi kişisel bakımı. Bunu neden meslek olarak nitelendiriyoruz diyorum. Yani hemcinslerimi aşağıladığım yok. Belki benim bakış açım farklıdır bu konuda sizinki farklı. Ben “çalışmıyor” kelimesini bir işte çalışmıyorlar anlamında kullandım. Yoksa evet, ev işi yapan bir insan da çalışıyor nihayetinde. Bende beni yanlış anlamanıza üzüldüm, siz de sağlıcakla kalın, iyi günler dilerim..
Reklam şirketinde ceo olmak istiyordum hep
Seçeneklerde yok mimar ve mühendis diyorum
Avukatlık bence gönlümde o meslek var ama benim için hayal okul öncesi öğretmenliğini tercih edeceğim hayırlısı ile
Tabii çalışmak her kadına yakışıyor hangi meslek olursa olsun ayrıca meslekler arası ayrımcılığı hoş bulmuyorum tek bir keslek gurubunun ön planda olması falan
Meslek**
Hangisi olursa olsun kadının çalışmasını beğeniyorum
Öğretmenlik ve Pedagog, Anasınıfı ogretmenliği 💙👍
Kadına her meslek yakışır yeter ki hakkıyla yapılsın ve severek yapsın 🍃
Ahlaklı, kültürlü, bilgili iyi bir nesil yetiştirmek istiyorsak , bir kadına yakışan en güzel meslek ev hanımlığıdır.
Bir nesil öncesine kadar bakıldığında neredeyse bütün kadınlar ev hanımıydı. Fakat şimdiki nesle, özellikle de z kuşağına baktığımızda hiç ahlaklı bir nesil görebiliyor musunuz? Ev hanımlığı bir meslek değildir, çalışmayan/ çalışmamayı tercih eden ve mesleği olmayan kadınlara verilen ad. Ev hanımlısından kastınız anne olmak, yemek yapmak ve ev temizliği ise, onu çalışan kadınlar da yapıyor. İkisi kıyaslandığında çalışan kadınlar daha kutsal olmuş oluyor. Hem topluma faydası var, hem de ev hanımının yaptıklarını yapıyor..
Eskiden kadının değeri yoktu , okutulmuyordu cahil bırakılıyordu. Onlardan bir şey beklemek saçma olur bence. Şimdi ise kızlarımızı okutuyoruz. Bilgili ve kültürlü olarak yetişiyorlar. Bu kadınların yetiştirmiş olduğu nesli bir düşünün.
Hayattaki en büyük yatırım İnsana yapılan yatırımdır.
Evet, haklısınız benim de demek istediğim buydu.
polis polis polis :)
Ben doktorluğu havalı buluyorum
mağdursuz olan herhangi bir iş
dansöz vokalist pompacı
Tır şoförüde olabilir bütün meslekler yakışır bence
kadınlara her meslek yakışır.
Güzellik sektörü daha güzel bence
Hemşire ve doktorlar çok güzel oluyor
Polis subay asker 🇹🇷😎
Subaylık çok yakıştırıyorum...
Spor eğitmenliği 👍💪
Mühendis, mimar karizmatik bence.
Gerçi pilot seçeneği olsa daha iyi olurdu.
çocuk gelişimi. kadınlara her meslek yakışıyor
Pilot olmak isterdim.
Benim mesleğim ☺️ çocuk gelişimi
Okul öncesi öğretmeniyim her yer kadın ya 😂
kaçakçılık bakınız şekil a
Kaynakçı, polis
Doktor
Polis Subay
doktor bence
CEO da cok yakisir
Cocuk gelişimi
Öğretmen
Öğretmenlik
Tır şöförlüğü
Polis olan kız Tekler köle fetisi varsa
Kendim de öğretmenim ve bu meslekten çok memnunum
savcı veya öğretmen.
Hemşire bence 😂
Evet o da iyi😃
Kuaför ve güzellik sektoru
doktor, avukat offf
Bütün meselekler
Pilot net
Doktor
Avukat bence
Hepsi
Üniformanin için de acayıp seksi duruyorlar
jigolo
CEO ve doktorluk
Dokturluk yakisiyor
Bence doktor
Bence bilim insanı
Ev hanımı 😂
Ev hanımı bir meslek değildir, mesleği olmayan veya çalışmamayı tercih eden kadınlara verilen addır. Yukarıda saydığım mesleklerden herhangi birini yapan bir kadın da zaten ev hanımlığı yapıyor. Yemek temizlik gibi işleri çalışan kadınlar da yapıyor zaten..
Ya aşkım ironi yapıyorum zaten allah aşkına ya sende
Yok farkındayım zaten😃
Senin istediğin meslek nedir
Ben doktor olmak istiyorum🙂 o da olmazsa mühendislik olabilir
İnşallah olursun inşallah hepimiz istediğimiz yerlere geliriz doktorluk güzel bir tercih hayalim pilotluk benimde 😇
İnşallah herkesin gönlünce olur🙂
Bence annelik
Annelik bir meslek mi, anne olan kadınlar bu mesleklerden birini seçemiyor mu?
Annelik her şeyden önce anneliği güzel olsun her meslek yakışıyor kadına
Psikolog bencee
Öğretmen
Polis