- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBoşanma süreci duygusal bir travma olabilir. Birlikte geçirilen yılların sona erdiğini kabullenmek, kaygı, keder, öfke ve hayal kırıklığı gibi duygularla başa çıkmak zor olabilir. Bu durumda, duygusal destek almak önemlidir. Bir terapist veya destek grupları, duygusal iyileşme sürecine yardımcı olabilir. Boşanma sonrası sosyal çevredeki değişikliklerle başa çıkmak zor olabilir. Arkadaş çevrenizde veya aile içinde değişiklikler yaşanabilir. Yeni insanlarla tanışmak, sosyal aktivitelere katılmak ve destekleyici topluluklara katılmak, sosyal adaptasyon sürecinizi destekleyebilir. Boşanma, mali açıdan birtakım zorluklar getirebilir. Eşler arasında mülkiyet ve mali varlıkların paylaşımıyla ilgili anlaşmalar yapılması gerekebilir. Kendi mali durumunuzu yönetmek, bütçeleme yapmak ve gerektiğinde finansal danışmanlık almak önemlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBoşanmış bir kadın olarak yaşamak zor olabilir çünkü bir boşanma süreci genellikle duygusal zorluklar, finansal belirsizlik ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte gelir. Bu durum, aile yapısındaki değişikliklerle başa çıkmayı gerektirebilir ve sosyal normlardan dolayı bazı zorluklar yaşanabilir. Ancak her bireyin deneyimi farklı olabilir ve destek sistemleri, kişinin duygusal ve pratik ihtiyaçlarını karşılamak için önemli olabilir.
00 Yorumla
+1 yılEvlenip boşanmış kadını erkekler zihninde iş görürler. Zaten sıkıntı da olmaz ve başlar erkek ortamında kızın boşta olduğu ve artık kendi aralarında kadınla kim takılacak diye hesap ederler. Arkadaşlığa hala aciksan eğer dikkat et erkeklere. Şimdi herkes cinsel ihtiyaçları için seni kullanmak ister. Fakat doğru insanda denk gelir mi bilemedim?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen duygusal olarak çok yıprandım ve toparlanamıyorum. Birgün tekrar aynı şeyleri yaşama ihtimali veya hoşlandığım kişiden bu yüzden red yeme ihtimali beni manevi anlamda çok yoruyor. Bulunduğumuz toplum boşanmış bi kadının rahatça yaşayabilmesi için hiç uygun değil bu da cabası. Zaten yeni girdiğim ortamlarda bunu saklıyorum fakat nereye kadar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılNeden zor olsun ki girersin ise çalışırsın gadası
00 YorumlaAileni ve çevren de ki insanların ne dediğini düşünmeyip kendi hayatının kahramanı olursan bugün seni eleştiren herkes yarın alkışlar. Dolayısıyla bence sadece hayatına ve geleceğine odaklan gez dolaş eğlen. Senin hayatın senin kararların. isteyen yanında olur isteyen arkanda kalır.
16 Yorumla- +1 yıl
Ailem çok baskıcı milletin lafına sözüne çok bakan insanlar. ayrı eve de çıkmak istemiyorum.
- +1 yıl
Tek başıma kira vs giderler beni çok daha fazla yıpratır diye düşünüyorum ya da ailem beni bırakmaz karşı çıkarlar ayrı eve çıkmama
- +1 yıl
Artık kendi hayatıma bakmam lazım doğru söylüyorsun. Şu bir kaç ay sabredip sonra tamamen kendi hayatıma kendim yön vermem lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat zaten başlı başına zor Insanın yanında biri olup ona hiç destek olmaması çok daha kötü yalnizliktan Seni anlamayan zor gününde tek bırakan bir insanla evliysen bu yalnızlıktan çok daha kötü Yalnızlık zor değil Allahin izniyle üstesinden gelirsin Rabbim bu durumda olanlara kolaylıklar versin seni anliyorum
10 Yorumla
+1 yılBen maddi sıkıntılar çekiyorum sadece tek başıma ayakta durmaya çalıştığım için bu süreçte bildiğin tefeciye falan bulaştım eğer imkanın varsa maddi olarak kraliçeler gibi yaşarsın
34 Yorumla- +1 yıl
Evet işim var maddi anlamda sıkıntım yok ama ailem çok "elalem ne der" kafasında
- +1 yıl
Aileyle görüşmğyoraun zaten
- +1 yıl
Onu yapamam maalesef
+1 yılBelki kolay değildir ama “başımda kocam olsun” kafasıyla yaşayan bi kadın olmaktan da daha zor değildir.
20 YorumlaTürkiye sınırları içinde milletin bozuk ağzı ve zihniyeti seni zorlar onun dışında zorlanmazsn çalışıyorsan eğer. Milletin düşüncelerini de umursayan biri dglsen hcbirsey zorlayamaz seni
02 Yorumla- +1 yıl
Evet Türkiye gibi bir ülkede çok zor. Merhaba elalemin ne dediği umrumda değil ama ailem beni çok kısıtlayacak eminim buna
+1 yılBiraz zor evet Hep o elalem ne der klişesi var Maddi durumunu güçlendirmek zorundasın tek yaşamayı düşünüyorum dersen Belki düzgün birine rastlarsın kısmet diyelim
00 Yorumla
+1 yılBizim ülke zihniyetinde nedendir anlamıyorum ama dul bir kadına sürekli kötü gözle bakma ve sapıkça düşünceler gibi şeyler oluyor. Duyduğum ve gördüğümü söylüyorum.
00 Yorumlabazi kadinlar vardir ki bosandiklari zaman asla üzülmez böylesi daha iyi derler hatta baska biriyle evlenen kadınlar bile oluyo mesela benim annem babam da ayri düsün yani bu durumu
00 YorumlaZor olduğu düşünülür. Fakat hayat başlı başına zordur o da ayrı bir konu. Çabalayan herkes başarır elbet ama diğer insanlara göre zorlukları daha fazladır.
00 Yorumlagelirin varsa hiç sıkıntı yook, evin araban da varsa... 🤔 kocayı naaappiiim ayol diye kahkaha atan kadın geldi aklıma şimdi yaa..
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa zor olur evet annesi varsa evde çocuğa bakarsa zor olmaz sağlık varsa her şey bir şekilde hallolur
00 YorumlaYok onlara daha kolay hayat istediği anda istediği ile istediğini yiyor içiyor hayat çok güzel onlara
00 Yorumla
+1 yılMeslektaşmışız :) Soruna gelecek olusam, çocuk varsa biraz zor evet. Ama yoksa, bence değil.
013 Yorumla- +1 yıl
Öyle mii.
Çocuk yok iyi ki - +1 yıl
O zaman zor olmamalı. TR'de yaşıyoruz, aklındaki düşünceleri anlayabiliyorum ama yine de sıkma canını. Ne mühendisisin?
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Gıda mühendisiyim
- +1 yıl
Ben de bilgisayar mühendisiyim. Nerede yaşıyorsun?
- +1 yıl
Nerede yaşadığımı söyleyemem
Sen söyle sen nerede yaşıyorsun - +1 yıl
İstanbul.
- +1 yıl
Yakınmışız 😄
- +1 yıl
Özelden yazabilirsin istersen detayları, buradan açık açık söylemek istemiyorsan.
- +1 yıl
Yok ya şaka takılıyorum Düzce de yaşıyorum 😄
- +1 yıl
Yakınmış evet :)
- +1 yıl
İstanbuldan bıktım, kaçmak istiyorum ben de
- +1 yıl
Senede bir kaç defa ist a gezmeye gidiyorum en fazla 4 gün katlanabiliyorum o yoğunluğa. Çok yorucu bir şehir
- +1 yıl
Yalnız yaşadığım için eskisi kadar dışarı çıkmıyorum artık. Ya da arabayla çıkıp istediğimi yapıp dönüyorum. Asıl mesele mesafeler ya.. işe gidip gelmek bile ızdırap.
+1 yılGünümüz şartlarında zor hem ekonomik, hem seninle birlikte olmak isteyen , seni kullanmak isteyenler olması vahim durum
00 Yorumla
+1 yılBurada önemli olan çocuğunun olup olmaması ve gelir durumun duygu.
02 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum yok. Şükür ki işim ve iyi bir maaşım var
- +1 yıl
Maddi konuda sorun olmamasına sevindim ama tabi çocuk falan tek başına zor iş.
+1 yılkadınlarda öyle bi zorluk yok bence zaten yemek yapmsını temizlık yapmasını bilir bide is buldunmu tamamdır
00 Yorumla
+1 yılİnsan istediği hayatı yaşamak isteyince zorlukların üstesinden gelir.
10 Yorumla
+1 yılMaalesef zordur ama eskisi kadar değil en azından
00 Yorumla
+1 yılZor tabi potansiyel cinsellik isteyen biri gibi görecekler hem kadın hem erkeği
00 YorumlaHsyir neden zor olsun
Eski eşim gül gibi yaşayıp gidiyor00 Yorumlakadın güçlüdür neden zor olsun inan ve devam et
00 YorumlaÇocuk varsa biraz zor yoksa ekstra bir zorluk yok bence
00 YorumlaAksine daha kolay. İstediğin gibi yaşarsın. Kısıtlama yok karışan yok oh mis gibi hayat
00 Yorumla
+1 yılKendi ayaklari üzerinde duran bir kadın için sıkıntı olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılBoşanmayı geç, yalnız bir kadın olarak yaşamak çok zor bu dünyada. Herkesin gözünde bir eziksin
00 Yorumlacocuk varsa onlar zorlastırır yoksa ılk bosanan sn degılsın ya
00 YorumlaDeğildir neden olsunki kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsa
00 Yorumla
+1 yılzordur bence
ama gurursuz bir şekilde evli kalacağına00 YorumlaToplumsal baskının çok olduğu bir yerde yaşarsan zordur. Ekonomik özgürlüğün yoksa zordur.
00 YorumlaZor olmaması gerek çalışıyorsan rahat edersin
00 Yorumla
+1 yılHayır neden zor olsun kendi ayakların üzerinde durabilmek güzel bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBulunduğun çevre ile ilgili tamamen. Çocuk yoksa daha kolay varsa zor. Cinsellik için de kadın erkek kadar düşkün değil yapı itibariyle. En önemlisi çevre
00 Yorumla
+1 yılYöresine bağlı ama bazı yerler haricinde pek de takmaz kimse kimseyi artık.
00 Yorumla
+1 yılmaddi durumun iyi ise zor değil seks hayatın daha canlı olur diğer türlüsü kötü
00 YorumlaAilen anlayışlı değilse ve akrabalar geri kafalıysa büyük sikinti.
00 YorumlaErkeklerin bakışı belli. umursamaz olursan sorun yok. Ama aile ile zor olacagi kesin.
00 YorumlaNeden zor olsun yeterki kendine güven ve kendine bir iş bul
00 Yorumla
+1 yılEvet cok zordur bide cocukları varsa hayat iki kat zorlaşır. Bütün sorumluluk ondadır. Onun icin tavsiyem evlenmemektir...
20 YorumlaDeğil bence annem ve babam 5 yıl önce boşandı annem boşandığından beri daha özgür istediği gibi alışveriş yapan, her ay arkadaş grubuya yurt dışına çıkan, sürekli gezen biri oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSize ithafen söylemiyorum ama kötü gözle bakan erkek cok keşke olmasa ama bizim kadar müslümanım deyip böyle tipler gecilmeyen tezat biryer
00 Yorumla
+1 yılNiye zor olsun yani boşandığın zaman ne değişiyo ben anlamadım gitti
00 Yorumla
+1 yılHer anlamda zordur bence. Karsı cinse olan baglılık en büyük etken.
00 YorumlaBence zordur ya ülkemizde sapık bitmiyor ekonomik koşullar vs
00 Yorumla
+1 yılNeden ki zor olsun çalışıyorum muam
14 Yorumla- +1 yıl
Ailem millet ne der diye başımın etini yiyor. Çalışıyorum
- +1 yıl
Ee ne güzel çalılıyrosunu mesela millet ne desin sonucta ayrılan senmisin sadece bu dünyada
- +1 yıl
Aynen öyle ben elalemi takan bir insan değilim ama ailem öyle değil
- +1 yıl
Ne güzel bir huyunuz var sonucta bu hayatı siz yaşadınız yaşamaya devam ediyorsunuz
Ailene ve cevrendekilere göre degisir.
01 Yorumla- +1 yıl
Çevrem umrumda değil ama ailem çok baskıcı
Bir müddet zorluğu olacaktır elbet..
02 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi mesela
+1 yılYoooo o kadar da zor değil aslında
01 Yorumla- +1 yıl
Siz de boşandınız mı?
Aile eger bu konuda baskıcıysa cok zor
04 Yorumla- +1 yıl
Eveeet :( benim düşündüğüm şey de bu zaten
- +1 yıl
Ne konuşmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum
Kendi hayatımı yaşamak bundan sonra kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum ama ailem oraya gidemezsin şu saatten önce eve gelmelisin gibi karışacak biliyorum
+1 yılMahalle baskısı falan belki zor olabilri
01 Yorumla- +1 yıl
Ben elalem ne der kafasında bir insan değilim fakat ailem benim tam tersim
+1 yılen rahatı tek özgür
00 YorumlaMaddi gücü varsa zor olacağını düşünmem.
00 YorumlaKolay olabilit maddi durumuna bağlı
00 Yorumla
+1 yılMüslüman ülkelerde zor.
00 Yorumla
+1 yılbizim ülkemizde hala zor
00 Yorumla
+1 yılNormalde hayır ama Türkiye’de evet
00 Yorumla
+1 yılİllaki zordur bi kadın için ama üstesinden gelinir
00 YorumlaZor tabii ki ama üstesinden gelirsin
00 Yorumlakendne göre bütçene göre zordur
00 Yorumla