Hayatlarını eşi ve çocukları için neredeyse feda eden kadınlara, neden boşanınca nafaka çok görülüyor?

ömür boyu nafaka ödemek saçma onun dışında evli kaldığı sürece ödenebilir mesela 5 sene evli kaldı boşandı 5 sene ödeme yapılsın başka türlü ömür boyu paramı vercez size hele çalışan kadınsa nafaka almaya hakkı olmasın sadece çalışmayan kadına verilsin
Eşşwk gibi vereceksin ama
Annenle baban boşansa ve annen içinde ayni şeyi ister miydin
İşte sen varsın bazı kadınların senin gibi oğulları yok eşine bütün ömrunuyor veriyor mesela o da gidiyor başka kadınlara. annenden örnek al sen olmasan annen ne yapardı bütün ömrünü eşine adamış bir kadın eşi boşandıktan sonra ne yapar sence
kanks ama şöyle bir durum var işte söylediklerin de haklısın ama kadınlar işte bu tarz durumlara düşmemesi için kendi finansal özgürlüğünü eline almalı bazı kadınlar o yüzden gece gündüz çalışıyor kimseye eyvAllahım olmasın diye hayatını tamamen birisine adamak çok mantık dışı hadi eskiden olan evliliklere lafım yokta şu an bir kadının böyle düşünmesi kötü bir durum o yüzden çalışmalı bazı kızlar keyfinden dirsek çürütmüyor
erkek neyse ben ağır işlerde yaparım ama kadın öyle değil evlenirken bunları hep düşüncen haksızmıyımm?
Yok valla çok haklısın zaten benim aklıma gelende eski orta yaş yakinlar yani elbette bir kadın kendi özgürlüğü yaratmali ve eşine kendinj feda etmemeli
tabi kanks öyle olmalı hayat müşterek yani o eski evlilikler farklı ama şu an günümüzde evlilik içinde her şey karşılıklı olmalı öyle yok adam keyif yapacak hep sen fedakarlık yapacan noo arada rest çekmeyi bileceksin maddi ve manevi olarak beni yanlış anlama ben burada nasihat dağıtmıyom sadece karşılıklı bir konuda fikirlerimizi ortaya sürüyoruz
Çok doğru konuşuyorsun yaşıtlarına göre çok olgunsun
Cevap
3Cevap
Kendi geçimini kendisi sağlamalı. Belli bir süre nafaka normal ama ömür boyu nafaka saçmalıktır.
Yani evet ömür boyu saçmalık ama işte aslında kadınlar kendini feda etmeyecek
Evet kendini feda etmeleri yanlış bunu istemek de yanlış
Ömrünü eşi ve çocuğuna adayanlara hiçbir lafım yok. O nafaka paşa paşa verilecek. Diğerlerine yorum yapmak istemiyorum konu dışı zaten
Eski sistemde neyse. Ama artık kadınların da çalışıp ekonomik özgürlük kurmaları gerekiyor
Tamam da ama bazı kadınlar ömrünü feda ediyor adam aldatıyor boşanıyor keyfine bakıyor sizce bu adil mi
Tazminat başka, nafaka başka bir şey
Tazminattan bahsetmedim zaten 🤦🏻♀️
Aldatan, şiddet uygulayan erkek boşanınca tazminat ödesin zaten ona bir şey demiyorum. Ama anlaşmalı boşanma da bile erkek nafaka ödeyebiliyor türkiyede
Evet doğru o da var. Aslında kadınlar hayatlarını feda etmeyecek çizgisi olacak ki bosaninca pişman olmasın
Doğru
Nafaka hic verilmesin diye bir sey yok duzenleme yapilsin suresiz olmasin istiyoruz
Niyeymış o size ömrünü feda ediyor
Nasil bir mantik bu erkekde kadina omrunu feda ediyor ona bakarsan ne sacma sey bu
Erkek neyi feda ediyor pardon? Sadece mk 8 saatlik işte çalıyor eve geliyor bütün gün televizyon onun dışında hiçbir bok yapıtları yok kadın ise evi temizleme yemek çocuk derken ömrü geçiyor bazıları dışarı yüzü görmüyor
Ev hanimligi daha kolay en azindan dinlenme gibi bir imkanin var ayriyetten kadinda calisamiyorsa erkege yardim edemez ama erkek kadina yardim edebilir ev hanimligi zor olan degil bazi erkekler zordur
Nah zor değil hem ben çalışmış hem de ev hanımliği yapmış bir insanım mesaim bitmiyor ama sizin bitiyor sürekli çamaşır bulaşık mk sizin yaptınız ise gidip çalışıp sonra yatmak bir de izin günleriniz var kadınların yok ayrıca çocuk olunca daha bitiyor her şey
Erkegiin yardim etsin o zaman sende calisiyorsan sana yukleyemez tum isi
Yok ben evli değilim. Evlenirsem çalışan bir kadın olurum o zamanda yardım değil kendi görevlerini yapacak tek evde yemek yapıp bulaşık yıkayan ben olamam
Nah zor değil hem ben çalışmış hem de ev hanımliği yapmış bir insanım
Deyince evlisin sandim ailenle yasiyon galiba o zaman onlar yardim etmeli ne diyim
Bir tane sığır abim var adam lavabodan çıkarken ellerini yıkamaya aciz kendi yemeğini bile hazırlamaz. Annem var zaten o her şeyi yapıyor ben örnek vermek için demiştim
Benim annemde bana bulasik yikatmiyor kiziyor ben yikamak istedigimi soyluyorum ama yok begenmiyor ablamada yapiyor ama daha az bana gelince hicbir sey yaptirtmiyor beni boyle alistirdi simdi ruhum tembel oldu cocukluktan beri boyle bana karsi
Nafaka da 800,1000 tl falan buna bile soyleniyo andâvallae sanırsın servet oduyorlar 😂😂😂
Hiç hak etmeyenler de var
En İyi Cevap