Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında sadece ülkemizde değil tüm dünyada ne yazık ki erkekler öne çıkıyor. Bu alanların hem eğitiminde hem de iş kollarında erkek sayısı çoğunlukta bildiğimiz gibi. Genelde bu alanlar söz konusu olduğunda, nedendir bilinmez, kadınların başarısız olacağı düşünülüyor.

Halbuki bu alanlarda öne çıkmak, başarılı olmak isteyen ve olmuş pek çok kadın da var. Örneğin 1903'te fizik, 1911'de ise kimya alanında Nobel Ödülü'ne layık görülen Marie Curie, bu ödülü alan ilk kadın oldu ve yine bu ödülü iki kez kazanan ilk bilim insanı unvanını aldı.

Daha güncel bir örnek vermemiz gerekirse de HIV'in AIDS hastalığına yol açtığını keşfeden kişi olarak tarihe geçen kişi Fransız bilim kadını Françoise Barre-Sinoussi de bilim tarihinde çığır açan kadınlar arasında yer alıyor. AIDS'e bir mikrop veya virüsün yol açıp açmadığını anlamak üzere 1983'te kurulan bir araştırma grubunda yer alan Barre-Sinoussi, yalnızca iki haftada varsayımının doğru olduğunu keşfetti.

Bunlara rağmen hala bu alanlarda kadınlar pek fazla temsil edilmiyor. Bence çeşitli mentorluk ve eğitim programları ile bu alanda kariyer hedefi kuran kadınlar cesaretlendirilebilir.

Kadınların bu alandaki başarılı meslektaşları tarafından mentorluk almaları, bu meslekteki kadınların isminin daha sık anılması; mesleğe girmek isteyen kişilerin daha fazla başarı elde etmelerine yardımcı olabilir. Bunun önünü açmak, genç kızları hayal ettikleri teknoloji sektörlerine yönlendirmek için sizce neler yapılabilir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer