Türkiye'de daha çok kadın futbolu izlesek ne heyecanlı olmaz mı?

U17 Kız Milli Takımı'nın TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı hazırlık kampı sona erdi. 2007-2008 doğumlu oyuncular kampta çeşitli alanlarda pratik yaptılar. Gencecik kızlardan oluşan bu takımın kaptanlarının hayali ise A Milli Takım Forması terletmekmiş.

Türkiyede daha çok kadın futbolu izlesek ne heyecanlı olmaz mı?

U17 Kız Milli Takımı'nın kaptanı Ecemnur Öztürk ve Mevlüde Melek Okuyan hedefleri arasında yurt dışında Türkiye'yi temsil etmek de var. Yurt dışında kadın futbolunun daha ileride olduğunu ifade eden milli futbolcular, Türkiye'de de kadın futbolunun gelişmesi için herkesin elinden geleni yaparak emek verdiğini söyledi. Kadınlardan oluşan futbol takımlarının maçlarını televizyonlarda daha sık gördüğümüz bir döneme girsek bence de mükemmel olur :)

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilk kadın yöneticisi, başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri, Dış İlişkiler, Kadın Futbolu ve Sağlık İşleri Sorumlusu Nüket Küçükel Ezberci de "Türkiye'deki kadın futbolunun gelişimi olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi." diye açıklamalarda bulunmuş.

Nüket Küçükel Ezberci
Nüket Küçükel Ezberci

"Kadın futbolu ilham ile güçlendirilmeli. Bana sorarsanız en önemlisi aile dostu, çocuk dostu bir çevreyle ilişkilendiriliyor. Ailede karar verici kadındır. Kadın; nereden alışveriş yapılacağına, eve ne alınacağına, hangi markayla yola devam edileceğine, boş zamanlarda ailenin, çoluğunun çocuğunun nerede zaman geçireceğine karar verir. Dolayısıyla bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman kadın futbolunun, sadece futbol dünyasına değil, toplumsal dünyaya ve futbol ekonomisine olan katkısını da göreceksiniz. 35 yaş altı gençliğin yüzde 63'ü tüm kulüplerin birer kadın takımı olması gerektiğine inanıyor. Şimdi bakın bunlar Avrupa'daki veriler. Bizim Avrupa’dan bağımsız herhangi bir strateji üretmemize gerek yok. Çünkü uzantısıyız. O toplumların buradaki uzantıları olarak bizlerde bu verilerden yola çıkarak kadın futbolunun marka değerini oluşturma çabası içerisindeyiz. Markayı oluşturabilir, kişilerden, yönetimlerden bağımsız, doğru stratejiyle besleyebilirsek kadın futbolu olgusu da güçlenerek yukarıya çıkacaktır. Böyle ümit ediyorum ve de daha çok inanıyorum."

Diye açıklamalarda bulunan Nüket Küçükel Ezberci, hem kadınların toplum içerisindeki önemine hem de bunun kadın futbolu sayesinde zihinlere daha güzel aşılanabileceğine de işaret etmiş. Sizce de çok güzel konuşmamış mı? Hadi inşallah diyelim ve tüm kadın futbolculara başarılar dileyelim o zaman :)

Türkiye'de daha çok kadın futbolu izlesek ne heyecanlı olmaz mı?