Herkesin güç tanımı farklıdır tabi ki ama az önce bir video izledim de ordan kafama takıldı, güçlü kadın demek maddi imkanları elinde olan kadın mıdır? O video biraz bununla ilgiliydi. Çalışmayan kadın güçsüz müdür yani?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGüclü kadın bir kendine ait geliri olmalı çünkü türkiyede koca da olsa baba da olsa (belli bir yaştan sonra ) durduk yere para vermez para veriri sizi sevdiginiz için veriyormuş gibi yapar fakat karşılıgında sizin söz dinlemenizi bekler kendi sözümüzün geçmesi icin geliriniz olmalı ama yeterli değil kadınları aşağılamaya çalışan erkeklere karşı kendini savunacak yeterli bilgisi olmalı örneğin az da olsa biyoloji bilmeli kadın biyolojisi anneden gelen genler babadan gelen genler erkek biyolojisi vs Bilmeli ki. C*nselligi veya anneliği hakkında biyoloji cahillerin kötü imaları olursa ona karşık gerçek biyolojiyi konuşabilmeli tarih te de erkekler bilir erkekler tarih sever siz taroh bilmezseniz karşınızdaki erkekte sizi cahil görüo ezmeye çalısabilir hem de. Her vatansever az çok tarih bilmeli tek tek antalaşmalar olmasada önemli devletleri (özelikle türk tarihi ) ve önemli savaşlar kesinlikle bilmeli ondan sonra. Coğrafya ve kültür gene kültürsüz cahil gibi gözükmemek için. Hangi ülke nerede bilmeli bayrakları bilmeli. Ekonomi azda olsa ekonomik görüsler ve ideolojiler hakkında bilgi ve görüs sahibi olmalı. Dinler dinler hakkında bilgi sahibi olmalı dinler toplumu tamamiyle etkiler hangi dinde olursa olsun özlelikle. İslamiyet'i iyi bilmeli kurallarını vs. bimeli İslamiyet Türkiye yi çok etkileyen bir din ve genel inaçlarıda en azından isimlerini ve kısaca ne olduklarını bilmeli bunlar genel kültür kısmı şimdi birde başarı ve cesaret kısmı var. Güclü kadın iş bulamayıp kasiyerlik yapacak olsa bile üniversite mezunu olmalı bu devrinde üniversite okumayan yok hor görülür okumazsa onun dışında dil bilirse çok mükemmel olur ama dil bilmezse çöktü kücümsenmez bizim ülkede dil bilmeyen fazla neyseki ama dil bilirsede çok iyi olur. Calışması mesleği ne olursa olsun iyidir ama iyi mesleği olursa daha iyi olur. Giyim konusunda çok açık veya çok kapalı giyinmemeli elbet herkes istediğini giyer fakat çok kapalı veya çok açık giyerse öz yargılar ve hor görülmeyle karşı karşıya kalıcaktır. Hemde sıradan giyinmek onu dışı olarak değil insan olarak ön plana çıkaracaktır. Fazla makyaj yapmamalı ve makyaj bağımlısı olmamalı bunlarda gene dişi olarak değil insan olarak ön oleana çıkması için çünkü güclü kadınlar kadın olarak değil insan olarak ön olana çıkmak ister. Onun dışında öz güven kısmına gelirsekte. Haritalar gibi uygulamalardan kendisi hiç bilmediği yerlere önce eshir içinde sonra da şehir dışında tek başına seyehatler yapabilmeli kendi işini kendi görebilecek yerlere gidebilmesi faturasını ödemeyi bankaya para yatırıp çekmesini bilmeli kredi kartı kullanmayı teknolojiyi iyi kullanmayı bilmeli. Ülke dışında tek basına çıkabilirse çok iyi olur daha sonra güc olarakta tek basına yaşama ihtimali olduğu için kavonoz kapalarını açabilecek kadar. Kas yapması pazar poşetlerini tasıyacak kadar kas yapması yeterlidir. Fazlasınada gerek çok fazla kas sadece kızlara değil erkeklere dahi yakısmıyor. ve güclü kadın her zaman mantıklı davranmalıdır aşık olup kendini bir erkek karşısında kaybetmemeli ama akıllıyım ayagına kurnaz olup baskasının parası ı sömürmemeli veya kısa yoldan para kazanmamalı güclü kadın küfürlerin kadın c*nselligine saldırı olduğunu bilmeli ve pek küfür etmemeli (yanlışslıkla olanlar hariç genel olarka kendini tutmalı ) kendini savunmayı bilmeli ama genede affedici merhametli olmalı ve kendini savunmayı cirkeflikle karıştırıp herkese durduk yere bağırıp cağırıp karsı cinsi düsman olarak görmemeli güclü kadının karsı cinsi değil yobazları cahilleri düşman olarka görür benim şimdiki hayalim bu saydıklarım gibi bir güclü kadın olabilmek
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGunumuzde guclu kadin algisi paradini kazanan olarak tanimlaniyor daha cok ama ben katilmiyorum buna. Herkes icin guc tanımı farkli. Kimi icin para, kimi icin annelik, kimi için biyolojik olarak kadin olmak reglisini, duygusal gelgitlerini, dunyanin ikinci en aci verici olan dogumu yaşamak gibi gibi. Ve ben kadin olarak bu guclu kadin muhabbetlerinden o kadar sıkıldım ki. Ve cevremde de gozlemledigim bu guclu kadin denilen algi kadinlari daha da zora ve baskiya maruz bıraktığını goruyorum. Sanki hic derdimiz basimizda onca iş yokmus gibi, yeterince bu ulkede kadin cinsiyetine yapilan ayristirmalar yokmus gibi bir de calisan, calismayan, para kazanan kazanmayan gibi bir ayristirma oluştu. Kendi parani kazan, istedigin seyi al falan diyorlarda sistem gercekte boyle işlemiyor. Turkiyede yaşıyoruz. Bekar olsan kazancinin yarisindan fazlasi, kira faturalar, market alisverisine falan gidiyor. Aile evinde yasamadigin surece kadin olarak kazandigin parayi gidip öyle istedigimi alirim modunda yaşayamıyorsun. Aile evinde yaşasan dahi biraz daha rahat olsan da bu ulkede paranin degerini korumak icin doviz, altin vs alip kenara koyman gerekiyor. Aldigin elbise, ayakkabi, makyaj malzemesi degerlenmiyor ama en azindan deger kazanacak ya da deger koruyacak bir seylere yatirman gerekiyor. Sonuc olarak paran varsa guclu musun bence bir noktada degilsin.
Evli ve calisan kadin profiline bakalim bir de. Turkiyede ev isleri ve cocuk kadina zimmetlidir. kadin ne iş yaparsa yapsin, kariyeri ne durumda olursa olsun gunumuz turkiyesinde kadinlarin buyuk çoğunluğu hem ev isleri, hem cocuk, hem yemek hepsini bir arada yurutmek zorunda kaliyor. Buna güç mu dersiniz yoksa kolelik mi siz karar verin. Bana gore guc degil. Dunyaya bir kere geliyorsun ama surekli bir seylere kosturma halindesin, kocan ise calismaktan baska bir sorumluluk almiyor. Evin geçiminin yarisi sende, diger isler sende, annelik cocuk bakimi sende. Kafanda binbir turlu liste var yapilacaklar listesi. Bunu ne toplum goruyor, ne kocan goruyor. Üstüne ev hanimligi konusunda yetersiz de gorulebiliyorsun. Annelikte yetersiz goruluyorsun. Bu mu guc? Gidip 10-15 bin aliyorsun evet ama o da burnun geliyor sonuc olarak. Kadin olarak omzunda bir ton yuk, o yuk seni kamburlastiriyor, altinda ezilmemek, yere dusmemek icin her gun ayri bir yorgunlukla ve yogunlukla hayatina devam ediyorsun. Hayat bu mu, guc bu mu? Sadece bu ulkede kadin olarak paranin olmasi evliligi yurutemedigin takdirde kolay ayrılmana, para derdin olmamasini sağlıyor. Bir de belki kocandan ekonomik siddet gormemis oluyorsun. Ama onun disinda benim gozumde ozellikle evli, cocuklu ve calisan kadin olmak guclu algisi olusturmuyor. Tam tersine üzülüyorum, kadinlarin ne kadar yiprandigini görüyorum. Ha çalışmayın demiyorum. Paranız olmasin demiyorum ama turkiyede kadinin parasının olmasini ben avantaj olarak gormuyorum pek. Tam tersine yukune yuk katan bir sey oluveriyor ne yazik ki. Erkekleri biraz duzgun yetistirmek lazim ama o da 10-20 senelik belki daha da fazla yil lazim. Bizim karsi cins yasitlarimizdan hayati paylasmayi ve sorumluluk almalari zor. Bizim ancak boyle erkekleri eger duzgun erkek nesli gelirse kizlarimiz ya da torunlarimiz falan görebilir belki. Kadinlar erkeginevdeki ekonomik yukunu hafifletirken, kadinin yukunu hafifleten yok.
Bir de evlilikte paran olsa da bu benim param diyemezsin yani. Gidip oyle begendigin cantayi alamazsin. orada kocanla ortak odedigin faturalar, kira, evin alisverisi falan var. Cocugun varsa onun hakki da var orada. Yani bekarda olsaniz, evli de olsanız paranizi da kazansaniz bu ulkede maddi olarak ozgur oldugumuzu ben düşünmüyorum. Evet kadin olarak parani kazanmak guzel avantaji da var ama bunun kadina getirdigi dezavantajlarda yok diyemeyiz. Tabi yaşam sekline, beraber oldugunuz erkege vs de bagli bunlar. Ben genel tablodan bahsettim.
10 Yorumla
s +1 yılÇalışmak insana güç katar, doğrudur. Ev hanımları hep der ki ay evdeyim güçlüyüm tüm çalışan kadınlardan daha güçlüyüm falan hikaye hepsi. Her şeyden öte, istediğin şeye sahip olabilmek; hatta kendin sahip olabilmek muazzam bir güç hissi veriyor. Ancak her çalışan da güçlü değildir. Bir tanıdığım var, çok bilinen bir şirketin yönetim kademesinde çalışmış yıllarca. Eşi çalışmamış hiç, evi bizim abla döndürmüş maddi olarak. Fiziksel ve duygusal şiddete maruz kalmış, çocuğum küçük demiş ayrılmamış. Yani çalışmak güç katar evet ama korkak insan hep korkak.
00 Yorumla
+1 yılEvet herkesin güç tanımı bence de farklıdır. Bana göre bir kadını güçlü yapan en büyük unsur kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi ve bir erkeğe muhtaç olmayıp, boyun eğmemesidir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
30Cevap
+1 yılHer çalışan kadın güçlü olamaz, her çalışmayan kadın da zayıf. Maddi dayanak olması da mühimdir elbette ama bunları idare edecek ve başının çaresine bakacak kadar soğukkanlı da olması gerekiyor benim için. Keyifli günler..
10 Yorumla
+1 yılKarşılaştığı zorluklarla savaşabilen, kendine güvenen ve yapabileceklerine inanıp harekete geçen kişi güçlüdür. Kadın erkek fark etmeksizin geçerli bu dediğim. Sadece maddi özgürlüğü var diye kimse güçlü olmaz. Çünkü o da paraya bağımlıdır ‽
00 Yorumla
+1 yılBaydı artık şu güclü kadın muhabbetleriniz.
Maddi olarak güç zengin olmaktır, zihinsel güç de zorluklara gögüs gerebilmektir, fiziksel güç kas kütlesidir. Kadınlar gücün sembolü olamaz, emsallerine göre güçlü olan kadınlar vardır.020 Yorumla- +1 yıl
Kadın da ezmeyecek erkeği seçsin o zaman.
- +1 yıl
:) tamam.
- +1 yıl
Hayır, farklıyız sadece.
- +1 yıl
Baydı diyorum kadın-erkek tartışmaları hâla gelip tartışmak istiyorsunuz. Salın şu konuları, hayatınıza odaklanın.
- +1 yıl
Off, diyelim ki öyle diyeceğim sen de çemkireceksin. Ee sonuç ne olacak? Ne gececek eline? Boş işleri bırak, hayatına bak.
- +1 yıl
Tabi, erkeklere kolay hayat. Kadınlara zor.
- +1 yıl
Ezberlenmiş cümleler :)
- +1 yıl
Tamam.
- +1 yıl
Allah'a şükür.
- +1 yıl
Anladım.
+1 yılkendi parasını kendini satmadan kazanıyorsa Güçlü kadındır*Fakat bana sorarsan, En çokta para kazanamayıpta yaşam mğcadelesi veren kadınlar daha güçlüdür, hele hele evlatları için ayakta kalmaya çalışıyorsa
00 YorumlaZeka ve akla sahip olması ve bunu doğru kullanması kadın/erkek fark etmeksizin güçlü yapacaktır. Gücü hep fiziksel veya maddiyata dayatmaları ahmaklıktır.
00 Yorumla
+1 yılHer şeye ağlamayan soğukkanlı kadınlar güçlüdür. Ama bu kadın için dezavantaj. Güçlü kadınlar erkekler için tercih noktasında çok arka sıralarda yer alır.
011 Yorumla- +1 yıl
@mira23456 arayanlara söyle onu
- +1 yıl
@mira23456 1. Benden güçlü olduğunu sanmıyorum 2. Güçlü kadın kendinden daha güçlü erkek aradığı için tercih edilmesi çok zor. Ha sunepe bakıma muhtaç erkek isterim onu besler bakar çocuk büyütürüm diyorsan dışarda onlardan bol var
- +1 yıl
@mira23456 Seni kimsenin istememesinşn sebebini şimdi daha iyi anlıyorum 😂
+1 yılGüclü demek burni havada olmak degil önce onu söylim. Bence güler yüzlü samimi hanim efnedi ve bi ortamda sevilen insan. Bunun parayla güzellikle ilgisi yok
00 YorumlaKimseye ihtiyacı olmayan, sevdiği zaman gerçekten sadece sevdiği için sevmesi, acıların üstesinden her zaman tek başına ve daha güçlü bir şekilde üstesinden gelmeyi başaran kadınlar güçlüdür
00 YorumlaBir kadın değil sadece bir insanı güçlü yapan en önemli şey kendinin farkında olması ve iyi de kötü de yönlerini bilip doğruyu yanlışı olduğu gibi ortaya koyabilmesidir.
00 Yorumla
+1 yılguclu kadin kendi fikirleri ile hayatin her alaninda var olanlardir. baskalarinin fikirleri altinda ezilmeyendir
00 Yorumla
+1 yılBir kadını güçlğ yapan en önemli özellik
Kimseye minnet etmeden kendi işini kendi halledebilecek maddi ve manevi yeterliliğe sahip olmasıdır00 Yorumla
+1 yılYanında saçma sapan , gereksiz , işe yaramayan , hayatı ona çekilmez hale getiren ve sinir krizleri yaşatan erkek Olmayan kadın güçlü kadındır
00 Yorumla
+1 yılAsıl çalışan kadın güçsüzdür değerli olması için çalışmam gerek algısı vardır
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilmesi ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi
00 YorumlaEn başta ekonomik özgürlüğünün olması. Para özgüven verir, özgüven her şey
00 Yorumla
+1 yılNeslican Tay derim o gördüğüm en güçlü kadınlardandı onun özellikleri neyse odur.
00 Yorumla
+1 yılValla kendimizi kandirmayalim ekonomik ozgurlugu olmayan kadin bi yerde mutlaka tökezliyor.
00 YorumlaHer ay regl olup o acıyı çekmemiz ve dünya ya çocuk getirmemiz bence çok çok güçlü bir özellik
00 YorumlaKadın güçlü değildir, sadece güçlü olduğunu zanneder.
05 Yorumla- +1 yıl
@mira23456 fiziksel psikolojik hepsinden bahsediyorum
- +1 yıl
+1 yılİdealist kendi ayakları üzerinde durmaya ve özgüven sahibi hoşgörülü olacak kadar da erdemli.
00 Yorumla
+1 yılkendine yapılan her türlü haksızlıkta kendini savunabilen kendisini ezdirmeyen o kadın
00 Yorumla
+1 yılGüçlü kadın benim için ne istediğini bilen kadındır. Özgüvenli kadındır.
00 YorumlaKendi kendine yetebilen, kimseye muhtaç olmayan kadın
00 Yorumla
+1 yılgunumuzde guclu insan taniminin ilk kriteri ekonomi :) sonrasinda ozguven
00 Yorumla
+1 yılManevi güç öncelikli bence. Kadın güçlüyse, zaaflarını yönetebilir, bu kadını güçlü yapar.
00 Yorumla
+1 yılpara kazanmayan insan neyi gerçekleştirmiş sayılır?
01 Yorumla- +1 yıl
elin adamından para almak mı güçlü yapar kadını?
Bence herkesin cevabı farklıdır ama erkek olmadan yaşayabilmesi kendi ayaklarının üstünde durması ve hep gülmesi
20 Yorumla
+1 yılBiz kadınların en hassas noktası duyguları ve bence duygularına rağmen doğru, mantıklı, emin hareket edebilen kadın güçlüdür 💪🏿
10 YorumlaKadında güçte olsa erkeklere ihtiyacımız olmazdı ne gücü mk boş konuşmayın bi ya
20 Yorumla
+1 yılBaşarılı olmak ve ne olursa olsun merhametli olmak öfkene yenik düşmemek
10 YorumlaKendi ayaklarının üzerinde durabilmesi, çalısması hayata sağlam adımlarla ilerlemesi.
00 YorumlaKendi ayaklarinin üzerinde durması sürekli bir başarı içinde olması
00 Yorumla
+1 yılAcıya olan dayanıklılığı, vazgeçmemesi, eğlenmesi
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde durması
00 Yorumla
+1 yılKadını güçlü yapan şey zekâsıdır.
00 Yorumla
+1 yılKendini tamamen bilmesi
00 Yorumla
+1 yılGerçekten vazgeçebilmesi.
00 Yorumla
+1 yılİlk önce kendini düşünmesi
00 Yorumla
+1 yılZeka, eğitim, gelir ve özgüven
00 Yorumla
+1 yılSacini sifira keserse gucludur
03 Yorumla- +1 yıl
@mira23456 ne bilim
+1 yılHayır
Akıllı olan kadındır00 Yorumla
+1 yılVurdum oturtuyorsa güçlüdür 🫣
00 YorumlaEkonomik özgürlük güçlü yapar
00 YorumlaVajinasının olması başlı başına güçlü yapıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖzgüven, kariyer, başarı
00 YorumlaKendi ayakları üzerinde duran
00 YorumlaÖzgüven, cesaret
10 Yorumla
+1 yılZekası
00 Yorumla
+1 yılAklı
00 YorumlaBabasının parası
00 Yorumla
+1 yılKendine olan sevgisi
00 Yorumla