Eğer dünyada sadece kadınlar olsaydı, toplum ve kültür büyük ölçüde farklı bir şekilde evrimleşebilirdi. Cinsiyetin insan toplumları üzerinde karmaşık bir etkisi olduğu için, sadece kadınların bulunduğu bir dünya, farklı dinamikler, normlar ve değerler içerebilirdi. Aşağıda, böyle bir dünyada olası senaryolara dair spekülasyonlar bulunmaktadır:
Toplumsal Yapı: Kadınların toplumsal rolleri ve statüleri, geleneksel cinsiyet normlarından bağımsız olarak şekillenebilirdi. Toplumda farklı bir hiyerarşi ve güç dağılımı oluşabilirdi. Kadınların liderlik pozisyonlarına erişimi daha yaygın olabilir ve politik, ekonomik ve sosyal alanlarda daha etkili bir şekilde yer alabilirlerdi.
Aile ve Üreme: Aile ve üreme kavramları da değişebilirdi. Üreme teknolojileri ve genetik mühendislik, doğurganlık ve gebelik gibi konularda farklı bir yaklaşım benimsenebilirdi. Aile yapıları ve ebeveynlik rolleri farklılaşabilirdi.
İş ve Ekonomi: İş dünyası ve ekonomik sistemler, cinsiyetin rolü olmaksızın evrilebilirdi. Kadınlar, işgücüne daha geniş katılım sağlayabilir ve farklı sektörlerde liderlik rollerini üstlenebilirdi. Ücret eşitsizliği, cinsiyet temelli ayrımcılık ve cinsel taciz gibi konulardaki sorunlar farklı bir şekilde ele alınabilirdi.
Kültür ve Sanat: Kadınların yaratıcılık, kültür ve sanat alanlarında daha güçlü bir varlık sergileyebileceği bir dünya olabilir. Kadınların perspektifleri, deneyimleri ve hikayeleri daha geniş bir şekilde yansıtılan bir kültürel ortam oluşabilir.
Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Değişimi: Cinsiyet rolleri, sadece kadınların bulunduğu bir dünyada farklı bir şekilde şekillenebilirdi. Kadınlar, toplumun geleneksel olarak erkeklere atfettiği rollerin dışında, farklı rolleri üstlenebilir ve cinsiyet normları daha esnek hale gelebilirdi.
Elbette, bu senaryolar sadece spekülasyonlardır ve kesin sonuçlar tahmin edilemez. Cinsiyetin toplum üzerindeki etkileri karmaşıktır ve birçok faktörün etkileşimini içerir. Ancak, dünyada sadece kadınların bulunduğu bir senaryoda, toplumun birçok yönünde farklılıkların ortması muhtemeldir. Her ne kadar tahminler kesin olmasa da, cinsiyetin toplumsal yapı, kültür, ekonomi, aile ve diğer alanlarda farklı bir etki yaratması muhtemel olabilir.
Aynı zamanda, unutmamanız gereken önemli bir nokta da, cinsiyetin tek başına toplumsal dinamikleri ve kültürel normları belirlemeye yetmeyeceğidir. Diğer faktörler, etnik köken, sosyoekonomik durum, coğrafi konum, tarihi ve kültürel bağlam gibi birçok etken de toplumun şekillenmesinde rol oynar.
Sonuç olarak, dünyada sadece kadınların bulunduğu bir senaryoda toplumun nasıl olacağı kesin olarak tahmin edilemez. Ancak, cinsiyetin toplumsal yapıları, rolleri ve normları etkilediği gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir senaryonun toplumsal, kültürel ve ekonomik açılardan farklı bir dinamik yaratacağı düşünülmektedir. Cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyet normlarının gözden geçirilmesi ve cinsiyet rollerinin esnek ve eşitçe paylaşıldığı bir dünya hedeflenmelidir, hangi cinsiyetten olursa olsun, tüm bireylerin haklarının ve değerinin saygı gördüğü bir toplum idealdir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence dünya çok güzel bir yer olabilirdi. çünkü kadınlara hayvanlara ya da dünyaya zarar veren erkekler olmazdı. ben de keşke olmasaydım diyorum. kadınların olduğu bir dünya bence çok güzel olurdu ve huzurlu olurdu Kadınlar, toplumsal cinsiyet rollerinin altında ezilmeden, daha fazla özgürlük ve eşitlikle yaşayabilirler bu senaryonun düşünülmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak için faydalı olabilir. kadınlar yönetsin bence de dünyayı 🌸🌺
20 Yorumla
+1 yılDünyada sadece kadınlar olsaydı, hiçbir şey değişmezdi. Daha maskülen kadınlar erkek fıtratının görevlerini yüklenirken, (Ağır iş, koruma iç güdüsü, avcılık, vb.) onların yanında feminen kalan kadınlar yine şu anki ev hanımı konumunu koruyor olurdu.
Bu yüzden cinsiyetlerin değil, tamamen karakterlerin değerlendirilmesi gerekir.
30 Yorumla
+1 yılİnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar... Dünyada sadece kadınlar olsaydı, özgürce yaşardık dolayısı ile hep genç kalırdık 🌸🌺🌸🌺
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
+1 yılTüm kadınlar düşündüğünüz gibi değil. Şiddeti, tecavüzü, maçoluğu, zararı destekleyen milyonlarca kadın var dünyada. Önemli olan cinsiyet değil, kişilik, aile terbiyesi ve geleneği, bakış açısı vb.
20 Yorumla
+1 yılÇeşitliliğin olmaması her alanda kötü birşeydir, kadın erkeğe erkek kadına her daim muhtaçtır.
50 YorumlaBabam ve diğer erkeklerin olmaması düşüncesi... Bu mükemmel, çılgınca ve güzel olurdu.
13 Yorumla
+1 yılEzelden berimi öyle olsaydı yoksa sonradan mı? Ona göre cevap verecem.
12 Yorumla- +1 yıl
Birbirini yerlerdi 😀😂
saçma olurdu. İç güdülerimiz var bizim atalarımızdan kalma en kötü bu yönde saçma olurdu ve çok kısa bir süre içinde insan diye bir canlı kalmazdı çeşitlilik özellikle gen çeşitliliği önemli. ha olur diyorsan da bi beyin fırtınası yap zihninde kur orada parada geçmiyor bedava yani
10 Yorumla
+1 yılBen olacağı söliim birbirinizi yerdiniz, kalan sağlar da erkekler geri gelsin diye ağıt yakardı, şişme erkeklerin fiyatları artardı
20 Yorumla
+1 yılÇok kötü olurdu bence. Kıskançlık hat safada olurdu
31 Yorumla- +1 yıl
bence de
+1 yılKadınlar huzur içinde mutlu mesut yaşarlardı dünya güzelleşirdi...
30 YorumlaErkeklerin katlandığı tüm ağır iş kolları yapılmadığından belli bir süre sonra sorunluda olsa dönen bu çark dururdu çoğu ihtiyaç karşılanamazdı
10 Yorumla
+1 yılKadın sayısı azalırdı. Kadınlar zaten birbirini çekemiyor. Sürekli kadın kadına toplum savaşları başlardı, artık kim kimi tutarsamişkordu
10 Yorumlaİstemem ne sadece kadın ne sadece erkek olmalı, ikisinin de olması gerektiğine inanıyorum
20 Yorumla
+1 yılDenge bozulurdu.. Fakat şöyle 3-5 günlüğüne olsaydı mis gibi olurdu 😀😀😀
20 YorumlaHep kavga hep savaş. Ayy Rusya bayrağını pembe yapmış bizimki altın olsun
20 YorumlaFazla mantıklı bi yer olacağından ötürü eglenceli olmazdı
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDünyada Kadınlar Olsayadı dünya İnanılmaz bir yer olurdu her yerde kadınlar var kızlar var Annelerimizle beraber sokaklarda geziyoruz eğleniryoruz hiç erkek yok Harika Olurdu dünyada kadınlar ve kızlar keşke yaşadığımız bu dünya Kadınlarımıza Kızlarımıza Özel Olsa
10 Yorumla
+1 yılkeşke öyle bişey olsaydıda aranızda sadece ben kalsaydım paylaşılamamak çok güzel bi haz :)
10 Yorumla
+1 yıldertsiz tasasız muhtesem bi ortam olurdu bence
10 Yorumla
+1 yıldedikoducular ortalığı temelli karıştırırdı :D
10 Yorumla
+1 yılDünya olmazdı o zaman basit bir kabile yaşantısı yaşanırdı hayat farklılıklar ile güzel
10 Yorumla
+1 yılHer gün kavga gürültü dedikodu büyük kaos çıkardı 😅
10 YorumlaKadınlar bir arada yaşayamaz. Son bir kişi kalana kadar birbirlerini yerlerdi.
10 Yorumla
+1 yılYaşlanınca ölürdünüz ve dünyada insan cinsi kalmazdı. Çünkü üreyemezdiniz
18 Yorumla- +1 yıl
New Scientist bilim dergisinin haberine göre İngiliz bilim insanları, kadının kemik iliğinden sperm geliştirdi. Artık kadınlar erkek spermine ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabilecek yani üreyebilir kadınlar erkek olmadan ahaha..
- +1 yıl
@Samaranınintikamı ee o zaman gidinn üretin😄😄
- +1 yıl
@Richardgör aga ben üremek istemiyorum ki...
- +1 yıl
@Samaranınintikamı 😄😄😄😄üretin dedim üretin demedim ama😄😄saygı duyarız tercihine
- +1 yıl
@Samaranınintikamı Peki doğan çocuk erkek doğarsa ne olucak?
- +1 yıl
@alınmışbanakalmamış babychoice – materna metodu yurt dışında yapılıyor bebeğin cinsiyetini kendileri seçiyorlar.
- +1 yıl
@Samaranınintikamı Valla mantıklı.. Dünyanın bu hale gelmesinin en büyük sorumlusu erkekler.. Keşke bazı kadınlarda erkeksiz dura bilse işte
- +1 yıl
@alınmışbanakalmamış aga bu konuda sana katılıyorum.
Kadınlar oluyorsa biz yok olmuş oluyoruz O yüzden bu kötü
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1. Gün kutlama
2. Gün dedikodu
3. Kişisel Bakım salma
4. Gün Erkek Klon oluşturma arayışları
Yaptılar yaptı yapmadılar savaş çıkardı ya da hepsi lez olurdu10 Yorumlailk başta nüfus sabit kalır, sonra düşmeye başlardı. nolucak.
10 Yorumla
+1 yılyahu mutlu mesut barış yazmışlar birbirinizi kıskanmaktan çekemezlikten dedikodudan bilmem neden birbirinize girerdiniz. mantık sıfır hep duygusal entrikalar olurdu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKötü insanlar hep var, ister kadın ister erkek.. Etrafıma göz attığımda kötü gözlü çok hemcinsimi gördüm maalesef..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSürekli kadınları görmek sıkıcı olurdu bir süreden sonra
20 Yorumla
+1 yılkadınların kendi arasındaki kıskançlıklarını düşününce hep savaş olurdu sanki
10 Yorumla
+1 yılBir de tek erkek olarak ben olsaydım güzel olurdu 😃
Kadınların hepsi benim olurdu 😋😋😋10 YorumlaNe yani dunyada yakışıklı erkek diye bir şey olmayacak mı dusunmek bile istemiyorum böyle yasanmaz :((
21 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı cevap 👍
+1 yılSalatalığın kilosu 500 olurdu
23 Yorumla- +1 yıl
Durmadan önce.. Nasıl algıladın asıl soru bu
İğrenç olurdu zaten şu an bile hep kadınlar arası fesatlık çıkıyor
31 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel dedin sjsh
+1 yılDaha barışçıl olurdu. Kıskançlık vs. olmaya devam ederdi fakat kadınların doğuştan gelen merhamet ve annelik duygusu birçok şeyi güzelleştirirdi
11 Yorumla- +1 yıl
Kendi cocugunu bebeğini öldürenler var
Bolca çikolata pijama ve peluş terlik olurdu spor salonları kaplanır yerini bol sarımsaklı mantıcılar alırdı
10 Yorumla
+1 yılparca pincik ederlerdi birbirlerini
11 Yorumla
+1 yılİlk zamanlar güzel olurdu sonra kıskançlık yapardık
10 YorumlaDedikodu olurdu escinsellik olurdu askerlik olurdu (araba kazası çok olurdu bide mesela)😁😆
10 Yorumlahiç çekilmezdi ağır sanayi olmadığı için afrika toplumu gibi yaşarlardı.
10 Yorumla
+1 yılSıkıcı bir ortam olurdu
40 Yorumla
+1 yılSıkıcı olurdu erkekler şart
30 Yorumla
+1 yıl1 günlük buna ihtiyacımız var bence
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDünyada sadece kadınlar olmuş olurdu
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamam ciddi ol
3-4 gün öyle olmalı sürekli olmaz😅
20 Yorumla
+1 yılDünya cennet olurdu.
210 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılCok cok çok güzel olurdu hayali bile güzel
20 Yorumladegisen hicbisey olmazdi bence
10 YorumlaÇekilmez bir yer olurdu.
10 Yorumla
+1 yılKıskançlıktan herkes herkesi katlederdi 😂
10 Yorumla
+1 yılÇelilmez bi hal alırdı
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel olurdu
10 Yorumla
+1 yılçok kavga çıkardı orası kesin
10 YorumlaGüzel dedikodu olurdu
10 Yorumla
+1 yıl40 sene sonra insan denen varlık olamazdı.
12 Yorumla- +1 yıl
Vallahi ilk kez duydum nasıl olabiliyor merak ettim?
Düzen olmazdı döngü dururdu
10 Yorumlahala magarada yasaniyodu
10 Yorumlanesil nası ilerlicek 🤔
10 YorumlaSapıtırlardı aynı şekilde erkekler olmasaydı da
10 Yorumla
+1 yılTarla sulanmazdı sulanmayinca meyve vermezdi
10 YorumlaTek erkek ben kalcaksam güzel olurdu
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem