bu aralar daha çok görmeye başladım ve bir kadın Olarak beni fazlasıyla mutlu ediyor bu durum. Ülkemizde çok da alışık olmadığımız bir durum sizler ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kadın cinsiyeti genel olarak her meslekte ve konuda beceriksiz olduğu için, araba kullanan kadın görünce bile seviniyor ve takdir ediyoruz. Haliyle daha önce kadın kurye görmesem de, görseydim sevinir ve takdir ederdim. Cinsiyetinin bu hali gerçek anlamda içler acısı.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKadın kuryeler de oldukça başarılıdır Kadın kuryeler, toplumda cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayan bir örnektir. Cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele eden ve kadınların iş gücüne katılımını destekleyen birçok ülke ve şirket, kadın kuryeleri işe almaktadır. Kadın kuryelerin işleri erkek kuryelerle aynıdır ve yetenekleri, tecrübeleri ve iş ahlakları bakımından hiçbir fark yoktur. Bu nedenle, kadın kuryelerin işe alınması, iş dünyasında cinsiyet ayrımcılığına karşı bir adım ve kadınların toplumdaki yerlerini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Genel olarak, kadın kuryelerin işlerini yaparken saygı görmeleri ve eşit muamele görmeleri gerektiğini düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBazıları çok iyide geçen birisi yolun ortasında durmasam direk bana çarpacaktı motoru kontrol edemiyor hala hızlıca üzerime geliyor aynı zamanda telefonda bişeyler yapmaya çalışıyor ablacım kenara çek öyle bak telefonuna ben sağa yanaştım durdum hanım efendi geçti gitti çarpsa suçlu ben olurum genel olarak kuryelerin hızlı teslim muhabbetinden dolayı trafikte sürekli tehlike oluşturmaları önce yaya sonra kendi can sağlıklarını tehlikeye atıyorlar kaldırımlarda araç aralarından birden çıkmaları buna bir çözüm getirilmeli teslimat hızlı olmasın can sağlığı korunsun
03 Yorumla- +1 yıl
Çümlenin son kısmı tüm kuryelere ilk kısmında kontrolsüzce geleni kadın için yazdım ama diğer can sağlığı kısmı tüm kuryeler için geçerli
- +1 yıl
Kaldıki kaldırımlardan gidenlerin çoğu erkek kuryeler
Bu devir tehlikeli diye bir laf var, ne alaka ya hep tehlikeliydi. Tek bu devirle alakası yok. Kadınların kendi ayaklarının üzerinde durması acayip hoşuma gidiyor.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
42Cevap
+1 yılEkmek parası peşinde koşuyorlar 👍 kadınların bu tür tehlikeli işlere kalkışması ekonomik olarak bu işleri yapmak zorunda kalması çok kötü bir durum. Severek yapanlar ayrı.
10 YorumlaSadece kuryelik değil. Son yıllarda kadınlarımız becerikli olduğu yapabildigi her konuda ticaret yapıyor. Gerçekten azim ve yetenek hikayeleri. Çok iyi bence.
10 YorumlaBu tehlikeli zamanda kadınların kurye olmasını tehlikeli buluyorum maalesef. Ortam kötü dışarısı berbat. Örnek verecek olursam kapıya gitti siparişi teslim etti adamın onu taciz etmeyecegi ne malum. Erkekler tabi evet der hoşlarına gider. Çoğu sapık.
16 Yorumla- +1 yıl
Hangi çağda yaşarsak yaşayalım hep dediğimiz şey bu " devir çok tehlikeli". Dediğin şeyin olasılığı yok mu tabii ki var ama bunu günlük hayattaki her iş alanına entegre edebilirsin o zaman. Bence bunları görmektense kadın ve erkeğin aynı işleri yapabildiğini görmek daha güzel olur
- +1 yıl
Aslında şöyle bakacak olursak bunun devirle de alakası yok, bunun erkek ve kadın ilişkileriyle alakası var. Kadın ve Erkek ikisi de farklı yaratılmıştır. Kadına farklı özellik, erkeğe de farklı özellik verilmiştir. Erkeğe fiziksel güç, koruma iç güdüsü, sahiplenme duygusu yer alır bu erkeğin özelliği bunun tartışma olasılığı bile yok.
Kadınlar ise “naif, kırılgan, nazik kişilik özelliklerine sahip. Bir kadını sanayi de çalışırken ya da inşaatta çimento taşırken bina yaparken göremezsiniz bu kadının fiziksel özelliğine aykırı. Yaratılış bakımından Erkekler daha güçlüdür. Fakat kadınlarsa Allah katında çok değerli varlıklardır. Kurye olması da “benim naçizane düşünceme göre uygun değil çünkü gece yarısı olsun her türlü bela başına gelebilir. Geceyi de bıraktım gündüz de dediğim gibi taciz olaylarıyla karşılaşırlar. Çünkü yolda bile yürüdüğümüz de karşılaşıyoruz. - +1 yıl
Hocam yabancı ülkelerde kadınlar o kadar çeşitli meslekler yapıyor ki, tır şoförlüğünden tutun marangozluğa kadar şimdi orada bunlar yapılırken Türkiye'de biz çıkıp "kadın erkek bir değil aynı şeyleri yapamazlar" gibi şeylere takılıyoruz. Yaradılış kısmına bir şey demiyorum ama bence her kadın ve her erkek her şeyi yapabilir bunların önündeki tek engelin toplumun hoş karşılamaması olarak görüyorum.
- +1 yıl
Adı üstünde onlar “yabancı” onlara her şey hoş gelir. Hiçbir kavramları, gelenekleri, görenekleri yoktur. Ve müslüman değiller. Burada da sorsan müslüman olmayan Türk bir erkeğine o da der ki”bizim mezhep çok geniş benim karım akşama kadar kuryecilik yapsın der, isterse gece gelsin der. Ama ben kendi adıma konuşuyorum müslüman olanlar böyle geniş değil. Yani dediğim gibi bu benim düşüncem. Bu arada Yabancı dediğiniz topluluklarda da bu olaylar illaki kadınların başına geliyor haberleri okuyorum tek Türkiye de bu tür olaylar yok.
- +1 yıl
Ben bu durumun Müslümanlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. Ne müslümanlar gördük 6 yaşında kızlarını imam nikahıyla evlendiren, ne "yabancılar" gördük depremde yardıma ilk koşan. Bunun tamamen insanlıkla ve kafa yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinize de saygı duyuyorum
- +1 yıl
Pardon 6 yaşında kızlarını imam nikahıyla evlendiren mi?😂 İyice araştırmanızı tavsiye ederim. Sizden ricam sosyal medyanın algısına kapılmayın. Bu dediğiniz olay bambaşka bir boyut ve iftiralarla donatılmış bir mecra bunu sizden ricam üstünü çizerek diyorum araştırın. Ben de araştırdım ve ve her şeyin doğrusunu gördüm.”Yabancılar” yardıma koşabilir ama onlarında bu mecrada farklı çıkarları olduğundan yardıma koştular açık söylemek gerekirse bizi çok sevdiklerinden değil. Hem konu buraya niye geldi anlamış değilim. Dediğim gibi soruyu sormuşsunuz bu benim kendi düşüncem ben böyle düşünüyorum.
+1 yılBen de kadın Makinist gördüm çok güç ve inanması zor gelebilir ama kadınlar da kendisini gösteriyor. Ben de mutlu oluyorum haliyle.
20 Yorumla
+1 yılÇalışıp para kazanmalari gayet hos ve normal
30 YorumlaValla hiç görmedim ama görsem de erkek kurye gözümde nasılsa oda öyle olur. Yani helal olsun kadın kurye de demem kadından kurye mi olur lan da
Sicak getirsinler yeterciyiz ayıks01 Yorumla
+1 yılHelal olsun diyorum eski meslektaşlarımdır kadının yaptığı her meslege saygı duyarım bravo 👏
10 Yorumla
+1 yılsonuçta işi mesleği yani.. benim tek endişem akşam vardiyalarında olmasın yeter
10 Yorumlakadınların her meslek dalında bulunması hoşuma gidiyor
10 Yorumlaekmeğinin peşinde namusu ile çalışıp para kazanan insanlar derim 😊 saygı duymak medenice ve ülkem kadınları adına onur verici
11 Yorumla
+1 yılErkekler zar zor yapıyor çok sıkıntılı iş kadınlar içn daha telkile bir durum mutlu edecek bir durum yok ortada
00 YorumlaKadınlara çok düşkünüm ben kaza yapmalarını istemem. Bende motor kullanıyorum aynı zamanda sakası yok gercekten.
00 Yorumla
+1 yılkadınların her meslekte başarılı olduklarını düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılAllahım soruyu kadın Suriyeliler diye okudum iyi mi 😃 😃
00 YorumlaAllah yardımcıları olsun bütün kuryeler gibi Allah kaza bela vermesin
00 Yorumla
+1 yılkadınlar erkeğin yaptığı her işi yapabilir diye düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaklıma cem yılmazın bu film repliği geldi
https://www.youtube.com/embed/zm2581HkHPU00 Yorumla
+1 yılKadinlari gormek istiyorum butun is alanlarindaaaaaa kadın diye iş vermeyenlere karşıyım 🤨
30 Yorumla
+1 yılBaşarılı olduklarını ancak iş hayatında maalesef hala erkek egemenliğinin devam ettiği için zorlanabileceklerini düşünüyorum
10 YorumlaNeyinden mutlu oluyorsun abi kuryelik sıkıntılı bir meslek zamanında bende yaptım inşaatta taş taşımak daha iyi ondan.
00 Yorumla
+1 yılSonuçta para kazanmak için çalışıldığı için gayet normal görüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMümkünse kadın kuryelere siparişi getirsin not olarak duserdim evde bir iki posta atar gonderirdim bahşişi ile
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuryeliği erkek işi görmüyorum. Aras kargodayken bizim şubede bir tane şoför-kurye ablamız vardı. Gayette yapabiliyolar. Takdir de ediyorum
10 YorumlaKadınların erkeklerden zeki olduğu kesin bizim servis şoförü de kadın
10 YorumlaÇalışma dünyasının her alanında olmaları güzel garipsemiyorum gayette güzel bence
10 Yorumla
+1 yılHarikalar , mükemmeller 🌹
20 YorumlaHiç bir mesleğin kadını erkeği olmaz
10 Yorumla
+1 yılGayet güzel kadınlar da tıpkı erkekler gibi her işi yapabilir
00 YorumlaFakirlikten oluyor, beni mutsuz ederdi tam tersi
16 Yorumla
+1 yılAyrım olmadan bir şeylerin olması güzel
02 Yorumla- +1 yıl
Yapacak bir şey yok herkes kendinden sorumludur herkesi. memnun edemeyiz
+1 yılNe güzel emeğiyle kazanıyorlar
00 YorumlaKolay gelsin knka ne diyek