Gemi kaptanlığı denince aklımızda direkt erkek figürler canlanıyor, oysaki gemi kaptanlığı yapan kadınlar da var. Bu sayının artmasını ister miydiniz?

Gemi kaptanlığı denince aklımızda direkt erkek figürler canlanıyor, oysaki gemi kaptanlığı yapan kadınlar da var. Bu sayının artmasını ister miydiniz?
Hiç güleceğim yoktu.
2003 yılında Kuzey Irak'ta irtibat noktasında ABD'li askerlerle ortak operasyon için görüşme yapılıyordu.
Yanıma bir tane siyahi ABD'li asker geldi. Kulağındaki telsiz ile "aşk gemisi mi olmuş" gibisinden İngilizce bir şeyler söyledi.
Konuşması bitince, sordum konuyu.
Basra Körfezi açıklarında görevde olan ABD'nin en büyük uçak gemisi Abraham Lincoln'de 20 tane bekar kadın askerin hamile kaldığını, bu hamile kadınların Bağdat - İncirlik - Almanya güzergahı üzerinden ABD'ye gönderilmesini ve gemi komutanı dahil bütün personelin soruşturmaya alınacağını öğrenmiştim.
Gemi kaptanı olup da kıtalar arası uzun yolculuğa çıkarsa ne olacağını söyleyim.
Gemide bir çok kişinin hedef tahtasına oturacak, kadında hipergami varsa geçmiş olsun, gemi personeli profesyonel şekilde çocukluktan yetişecek demektir.
Her zaman kadınların da erkeklerle boy ölçüştürmesine gerek yok. Bazen eksik kalmayı bilsinler. Olmuyor işte.
Durum bu kadar mı vahim?
@Gökkuşağı35 kadının da nefsi var. Uçak gemisi dediğimiz konvansiyonel silahlı araç, basit bir gemi değil. 3000 kişi görev yapıyor. Küçük bir mahalle gibi.
Ki ABD kadın personelin uçak gemisinde çalışmasını 2002'de serbest bırakmıştı. 1 yıl geçmeden olan olay bu...
Tecrübe edinilmiş olaylara saygım sonsuz
@Gökkuşağı35
Baktım basına yansımış mı diye, yansımış...
Bağlantı adresi:
www.google.com/.../...gemisine-donmus-1010150h.htm
😅Ne diyeyim
@Gökkuşağı35 biz de ayrıca hanzolaeın varlığını düşünürsek tecavüze bile bile davetiye çıkarmış olacağız ama kısa mesafeli vapur seferleri olabilir ama. Yakışır da.
İyi çözüm buldunuz:)
@Gökkuşağı35 kadının varlığı bazı alanlarda gelişim sağlıyor. Düşününce vapurlar bir hizaya gelir.
Askeri ortam hariç diyelim o zaman
@Gökkuşağı35 kadının asker olmasına karşıyım. Kadının askerî ortamda yeri yok. Bu konuda eşitlikçi olamam. 26 üniforma giydim ve kadının doğasına, fıtratına ve davranışlarına aykırı.
Kadın girdiği ortamı yumuşatır, askerliğin ise sert ve otoriter olmaya devam etmesi gerekir.
Kadınların bazen erkeklerle her konuda rekabet yapmaya istek göstermesini anlayamıyorum?
Bugün enerjim yok tartışma modunda değilim ama unutmayın ki kadın isterse her şeyi yapar ve başarır. Tamam askeri ortam için belki kendi yapım gereği sizinle aynı fikirdeyim ama eğitimini alıp en iyi şekilde askeri görevlerde bulunabilir kadınlar
@Gökkuşağı35 burada konu başarısızlık değil, maskülen bir kadın bu toplumda ruhu öldürülmüş bir kadın daha demek. Ben kadının kadın kalmasından yanayım. Erkekle dejenerasyona uğramak zorunda kalıyor.
Evet ben artmasını isterdim sadece gemi kaptanlığı için değil yani her konuda kızların daha başarılı olmasını isterdim. hala 2023 yılındayız uğursuzluk diye inananlar var. bence kadınlar her işte başarılı olabilir yeter ki bunu kalpten istesinler. bende aynı şekilde bir çok işte kadınların başarılını okumayı seviyorum çünkü kendileri hak ederek bunu başarıyorlar her zaman bu da bir çok genç kıza ilham kaynağı olmaktadır
İDO gibi yerlerde çok rahat olabilirler ama 3 ay açık denizlerde binbir zorlukla mücadele eden ve küfürbaz bir tayfa ile (denizciler çok küfür eder derler) uğraşmak onu zorlamayacaksa neden olmasın işin kadını erkeği olmaz
Cevap
16Cevap
Bir inanış vardır, "Gemide Kadın Uğursuzluk Getirir"
Bu inanışın temeli şöyledir; Çok eski zamanlardan beri gemiciler, gemilerinden 'she' olarak bahsederler. bu bakimdan eger gemide baska bir kadin olursa gemi onu kiskanir ve kendi kendini batirirmis. sağlam gemici inançlarındandır. gemide kadın uğursuzluk getirir, ama gemileri kadınlar denize indirirler ve bunun uğur getirdiğine inanılır.
Kadınlar daha çok olsun erkekler az olsun diyen birisi değilim kim işini güzel yaparsa o yapsın. Bazı kadınlar bazı erkeklere taş çıkarır.
açıkçası hemcinslerimin her zaman heryerde başarılı olmasını isterim ama ben bu tarz taşıtlarda biraz tedirgin olurum...
Bununla ilgili kadınların yapması daha makul gibisinden bı bilimsel açıklama makale yoksa saçma bı konu başlığı olmuş.
ister artsın ister artmasın kadınların diğer işlere yayılması güzel
bize ne faydası olacak ister artsın ister artmasın :P
Çok isterim kadınları her meslekte görmek istiyorum
Anaç ruhlarından ötürü gemiyi en son terk ederler. Olumlu bence..
Aile hayati olmayacak, onla bunla yatar mutsuz olur.
@Yomeyamo insan biyolojisi sadece parayla mutlu olmuyor, cinsellik ihtiyac.
@Yomeyamo Bekle bekle nereye kadar tabi ki şart
@Yomeyamo maksat hayatta kalmak değil tatmin olmak mutlu olmak yaşamak.
Yoksa hergün çorba kuru ekmekle de ölmezsin ama hayat bu değil
@Yomeyamo Aferin 😂 kaptanliği unut. Normal 8-5 çalisacagin iyi para getiren bir iş bul. Her akşam evine çocuklarina kocana kavuş. Yemegini yap.
Para herseyi telafi etmez
@Yomeyamo şu an yok ama düşünüyorum böyle gitmemeli
Şu kaptanların taktığı şapkadan takmak için bile olurum şömldxcöşl
Öyle bir anlamı olmaz ama ya özenti gibi yapmacık olur. d Yani o verdiği havayı hissetmem şmöxdcşölş
Gevezelik ve dedikodu yapıp kafamı şişirmesinler yeter
Zerre umrumda olmayan durum
Hayır, erkeklere uygun iş
Gemi canlanmıyor çünkü binemiyoruz :D :D
Kadınlarımız her alanda çoğalmalı
Her limanda aşk bırakan kadın 🤔 ahahahahjdasjd
Her alanda artar umarım.
gemide kadın uğursuzluk getirir derler..
Isterim
Evet neden olmasın.
evet isterim kesinlikle
Zerre umrumda değil
evet
Ters meslek
isterdim
Evet isterim