Okul müfredatlarına baktığımızda genelde okutulan yazarların hepsi ya da çoğunluğu erkek oluyor. Daha çok kadın yazarın müfredatta yer almasını ister miydiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bayan yazarlarımız kusuruma bakmasın ama erkek yazarlar içlerini daha iyi döküyor bir olayı daha hakim ve etkili anlatıyor veya romanlarda kurguları muhteşem oluyor. Açıkçası kadın yazarlarımızın öncelikli olmasını istemeden önerilmesini isterdim. Mesela Canan Tan gibi bir kadın yazar olsun gelsin tüm okul okusun nadir birisi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ben çok isterdim yani her şeyde erkek olması çok köyü bence. tabi ki kim kaliteliyse bence o olsun ama biraz da kadın yazarlara yer verilse fena olmazdı mesela Jk rowling de çok başarılı bir yazar Harry potter kitabının yazarı ve şu an çok ünlü. bu yüzden de ben kadın yazarlarında da daha çok yer almasını isterdim özellikle bilim kurgu veya dram alanında. ya da ders kitapları olabilir. aslında bu zaman içinde değişebilir bence. yani kadınlar da öne çıktığı günler gelir.
00 Yorumla
Bence tüm kitaplar iyi fakat kadın yazarlarımızın yazdıkları kitaplar daha duygu dolu ve öğretici nitelikte oldukları için ayrıca en önemli konu olan hayat dersi verdikleri için bence okutulmalıdır. Sadece okullarda değil her yerde ve platformda okunmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılKızımın okulunda kadın yazarlara ağırlık veriliyor aksine benim gördüğüm. Her ay yeni kitap listesi geliyor 5 kitap varsa üç tanesinin yazarı kadın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
45Cevap
+1 yılKalite ve hedefe bağlı. Misal, araştırmayı yapan iyi bir iş çıkarmışsa yazarın cinsiyetinin ne olduğu bir fark yaratmamali veya amaç kadın objektifiyse kadın yazar istemek doğal ki bu sefer de bunu yapabilen erkek yazarlara haksızlık oluyor demektir. Sonuç olarak cinsiyet faktörü gözetmeden kaliteli ve objektif içerikler okutulmalı bence. Hedef kategorisi alt metin sayılır yani ana başlık olan kalite ve objektiflikten sonra gelir.
10 Yorumla
+1 yılYazarın kadını erkeği olmaz nitelikli yazı veya kitap vardır her konuda da gereksiz bir eşitlik çabasına girmeye gerek yok illa bu hayattaki her şey %50 erkek %50 kadın olacak diye bir şey yok, böyle olmadığı zaman eşitsizlik ya da erkek egemen sistem vs olmuyor, hülasa yanlış düşünüyorsunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSadece kitaplar degil dunyadaki uretilmis veya icat edilmis hersey. Ve meredeyse tum bilimsel kesifler ve matematik veya fizik kimya gibi tum bilim dallarini da erkekler olusturdugu icin kitap yazarlarinin da erkekler olmasi sasilacak bir durum degil. Ama aslinda kadinlar, erkeklerin buldugu seyleri asiste edip kitap haline getirseler bile cok guzel bir jest olurdu. İsin binicindan tutmus olurlardi haklisin
00 Yorumla
+1 yılYazarin erkeği kadini olmaz actiğiniz baslik fazlasiyla ayrimlastirici eğer yazdiğiniz kitap gerçekten kaliteliyse zaten müftedata alinir kimse bu kitabi aa kadin yazmis almayalim demez sizin gibi kadinlar ne zaman biter tahmini
00 Yorumlabu konuda kadın ya da erkek önemli degil. bir diger 2. si önemli olan öğretebilmek ama ne yazıkki yeni nesil " ögretmen" dediklerimiz kitap okuyucudan ibaret oldugu için pek bir anlamı gene yok
00 Yorumla
+1 yılHayır, cinsiyet ayrımcılığına karşıyım. Bak ne güzel diyorsun erkek çok, eşitsizlik var diye. Aynı eşitsizliği şimdi sen yapıyorsun. Bunun sebebi de muhtemlen kadın yazar az
00 Yorumla
+1 yılbence okul müfredatında belli bir yazar kitap dayatılmamalı o yaşa uygun belli bir kitap kategorisi oluşturulup öğrencinin istediği kitabı okuması sağlanmalı
00 Yorumla
+1 yılHayır edebiyata kim yön verdiyse onlar okutulmali. Bunun kadını erkeği yok.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma bir soru ve başlık. Türkiye neden gelisemiyor sorusunun cevabı bu olmalı. Millet roket atıyor uzaya biz neyi tartisioz
00 Yorumla
+1 yılBu kadınları ön plana çekme çabasıdır. Amacınız öğrenmek ise erkek yazarlar ihtiyacınız olanı karşılayacaktır
00 Yorumla
+1 yılHayır basarili yazarlar olmalı
Kadınlar ezikmi mı onları daha eşit olmak için öne çıkaralım
Hahahahah00 YorumlaBu cinsiyetçilik olur. Kadın erkek ne fark eder. Kimin bilgisi, eğitimi kaliteliyse o olsun. Kadın erkek fark etmez)
00 YorumlaCinsiyet ayrımı yapmam faydalı neyse o olsun tamamı kadın ya da tamamı erkek olsa umrumda olmaz gerekli bilgiler ve yararı olsun yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEski zamanda kadına okuma yazma öğretmedikleri için kadından korktukları için maalesef edebiyata kadınlar yön veremedi o yüzden örnek olarak verilecek kitaplar yok yapacak bir şey yok maalesef böyle öğrenci için de ne faydalıysa o koyulmalı
00 YorumlaPozitif ayrimciliga gerek oldugunu dusunmuyorum. Daha cok kadin veya erkek ddgil; isinde uzmani, yeterlisi, gereklisi kimse doktorundan, polisine, yazarindan, bakanina kadar gerekli rolleri almalidir.
00 YorumlaCinsiyetci bir soru gibi geldi. Müfredat ta Türk edebiyatı na sağlam katkıları olan yazarlar okutulur. En mantıklısı da budur.
00 YorumlaKadın yazar çok fazla yok zaten şiir yazan yok denecek kadar az neyi okutucan dünyanın yükünü erkekler çekiyor
00 YorumlaBunun nedeni cinsiyet değil, kalite yavrum. Erkekler daha başarılı iş çıkarıyorsa bu müfredatın suçu değil, hemcinslerinin başarısızlığıdır
00 YorumlaCinsiyetçiliğin âlemi yok yeter ki bireye karşı faydası olsbilebek kitaplar bulunsun
10 Yorumla
+1 yılEvet dikkatimi çeken de o kadın yazarlar az erkek yazarlar çok niye
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet faydalı olurdu gelecek nesiller için
00 Yorumla
+1 yılBen kadın erkek ayrımından çok kalite ayrımı yapılmasını daha akıllıca buluyorum
00 YorumlaCinsiyet ayrımına gerek hangisi yararımıza olacaksa o olsun
00 YorumlaHangisi uygunsa onun okunmasıni daha çok tercih ediyorum
00 Yorumla
+1 yılhangisi iyiyse onu koysunlar pozitif ayrımcılığa gerek yol
00 Yorumlakimin yazdigi onemli degil ne yazdigi onemli bence
00 Yorumla
+1 yılBu konuya hiç dikkat etmemiştim kim faydaliysa o yer alsın sanat edebiyat fayda ve estetik haz işi.
00 YorumlaAslında geçmişten günümüze kalanları okutuyorlar. O zamanlar da yazarların çoğu erkek.
00 YorumlaHayır. Bunu kafaya takan bir zihniyet yuzunden hayir. Onemli olan icerik kimin yazdığı değil.
00 YorumlaKim basariliysa o okutulmalı okula bari sokmayın şu muhabbetleri
00 YorumlaKim daha iyi yazı cikarmissa o olmalı. Cinsiyet meselesi değil ki
00 Yorumla
+1 yılErkek yazar da oluyor kadın yazar da oluyor neden ayrıcalık istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılBen senin çok boş bir insan olduğun ikna oldum bu soruyla.
Abii ne alaka ne AlAkAğ
00 Yorumla
+1 yılKadın yazar oranı az olduğu için olmasın kadınlar kendilerini geliştirmeli gerekir
00 YorumlaTamam sen kadın yazarların daha çok olduğu okula git o zaman.
01 YorumlaHayır kim başarılıysa onunki okutulsun pozitif ayrımcılık gereksiz
00 YorumlaTurkiyede kitap okuyan yok denecek kadar az, bence önce bunu yargılamak lazım , dönemin hükumeti canı sıkılsa okulları tatil ediyor okumuş insan istemiyor, ve şu anki insanlar a beka nedir diye sorulduğunda buzdolabı markası cevabını veriyor.
00 YorumlaErkek mi karı mi diye bakmıyordum ki hiç ne farkı var sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşarılı kadın yazarları da okutuyorlar zaten ne gerek var böyle bir şeye
00 YorumlaEserin niteliği önemlidir cinsiyeti bu işe jaristirmamaj gerek
00 Yorumlaayrımcılık olmamalı ama kadın yazarda çok değil
00 YorumlaFarketmez hangisi daha çok işe yarıyorsa o olsun bunun da ayrımı yapılmaz
00 Yorumla
+1 yılTabi amacınız kalite, başyapıt olmadığı için derdiniz feminizm olur
00 Yorumla
+1 yılHayır, edebiyata yön veren kadın yazar yok denecek kadar azdır;kim yön verdi ise o
00 Yorumla
+1 yılKitabı bilen yazsın. Cinsiyet fark etmez
10 Yorumladoğru şeyler yazıyorsa kadın erkek fark etmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır aksine erkek yazarlar olsun hatta kadının yazar olması bile yasaklansın
00 Yorumla
+1 yılHayır işini iyi yapan olsun
00 Yorumla
+1 yılPozitif cinsiyet ayrımcılığı yapmayalım lütfen
00 Yorumla
+1 yılYazarın cinsiyeti beni ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılKim başarılıysa onunki okutulsu
00 YorumlaHayır, erkekler daha mantık temelli
00 Yorumla
+1 yılHiç farketmez benim için
00 YorumlaHayır kim hakediyorsa o okutulsun
00 Yorumla
+1 yılCinsiyetçilik yapacağım en son konudur
00 Yorumla
+1 yılNe farkeder yazarın cinsiyeti 🤣Çok saçma buldum
00 Yorumla
+1 yılNeden cinsiyetçilik
00 YorumlaGüzel olurdu
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır
00 YorumlaAslaaaaa.
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Okullarda daha çok kadın yazarların kitaplarının okutulmasını ister miydiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat