Ev İşi
Çalışmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Size göre mi?
(?)
Ben, eşimin evimiz de olmasını isterim, ev işi demek istediğin bu ise...
Eşimin de zaten çalışmak isteyeceğini pek sanmıyorum, ihtimal de vermiyorum.
🌹
Evde calışmak evde huzur bulmak kadar bir rahatlık bir güzellik var mı😋
yok ya kardeşim en iyisi🌺🌺
Cevap
10Cevap
Bence çalışmak tabi ki de. ev işi kötüdür
Ev isinde basinda patron yok. Sana emirler yagdiran yok. bu is bugun bitenecek diye baski uygulayan yok. Ama ikisininde kendine gore arti ve eksileri var
İnsanın evi gibisi yok. Evde oturmayı tercih ederim.
Ev çok sıkıcı oluyor bir süre sonra en iyisi dışarıda çalışmak
işte bu sıkılmalardan dolayı evlerde bulunması gereken huzur ve ahenk dışarıda aranıyor.
Ev işi daha rahat ama yaşam kalitesini artırmak için çalışmak zorundayız
hangi kalite? maddi olan mı? peki ya manevi hayat kalitesi?
Ev bir yerden sonra sıkıcı oluyor, dışarda farklı bir mekanda çalışmak ev kadar rahat olmasa da sosyalleşmek açısından daha iyi.
Sen bir erkeğin ev işi yaptığını gördün mü? Hayır yaparım yapmam değil ama ev bata bilir.
O yüzden ilerideki kraliçeme sesleniyorum bana fazla kızma tamam mı?
Ev işi daha zor ama çalışırsan daha daha bir zor 😅
Çalışmayı da ev işini de çok seviyorum açıkçası sevdiğin işi yapıyorsan güzel minik kutu gibi bi evinde varsa ikisi de aynı anda mükemmel ötesi bişey
Çalışmak. Ev işi ne zaman olsa yapılır.
çalışmak daha kolay gibi ama ev işlerinide sadece kadınlar yapıcak diye bir kural yok
İmkanın varsa çalışma
evde durmak mi kalsin
Ev işine maaş verilmiyor
evde yaptığın işe değer veren biri ile yaşa. o vermez ise de yaratan verir senin değerini hak ettiğini
Sen ne istiyosun o onemli
Çalışmak
İkisine de gerek yok. 🥳
Çalışmak, mesleğime aşık birisiyim.
Çalışmak diyenler güçlü kadınlar (!)
Calismayinca da adı koca parasi yiyen oluyor
Ben öyle bir şey söylemem. İsteyen istediğini yapsın isterse çalışsın ama bu zamanda çalışmayana evlenene eşine bakana laf ediyorlar genelde
Hem cevre hem de kocasi genelde eziyor. Kadin baskasinin evini temizleyip de eve para getirince degerli oluyor ama kendi evini temizlediginde adı "koca parasi yiyen ve aksama kadar evde oturan" oluyor. Belki sen kiymet biliyorsundur ama öyleyse de azınliktasin. Her calisan kadin aslinda istediginden calismiyor. Bazilari ezilmemek icin mecbur kaliyor.
Bak gordun mu soran kisi 🙂
Demeye calistigim da buydu. Ornek olarak bu erkeğe bakabilirsin. Erkekler kendisi zaten ev hanimi istemiyor.
Eve farkındayım normalde kadınlar çalışmak istemez zaten çoğu. İş streslidir kadın stres istemez rahat bir yaşam ister.
Met96 işin erkek ve kadın boyutu birbirinden ayrı şeyler. Erkek zaten çalışmak zorunda o yüzden kadına gidip de kocan bunu mu yapsın evde mi otursun demen mantıksız. Erkek her türlü evin geçimini sağlamalı.
Ev isi de pek kolay degil. Kimi kadin isteyerek calisir kimi kadin da mecbur kalir. Demek istedigim buydu. Bazi kadinlar, boyle adamlarin diline dusmemek icin de calisabiliyor. Zaten pek de bir sey dememe gerek yok. Yorumuna yazan adamin yorumundan da anlamissindir☺️ İyi sabahlar
Verdiği örnek bir mantık hatası. Senin bahsettiğin kadınlar da değerli. Değer vermesini bilene sadece.
Ona da cevap verdim sudesiyahseven olayı yanlış taraftan yorumluyorsunyz
boş ver anlamaz. Ben buna evlilik teklifi et desem “esit degil miyiz? Sen et” falan der. Maskulen erkekler gittikce azaliyor.
Ama ben ev kadinlarini kucumsemek istememistim. Demeye calistigim sey yani kucumseyenler oldugu icin bazilari mecbur kaliyor
Eşit değiliz. Geleneksel aile yapısı böyle değil evet maskülen erkekler toplumda aşırı derece de azaldı. Kadınlar maskülen erkekler feminenleşti böyle olunca da met96 gibi fikirler ortaya çıkması normal oluyor.
İnsan olarak esitiz. Yani ben de degerliyim, sen de degerlisin gibi. Ama biyolojik vs farkliliklarimiz var ve bu da hayatimizi etkiliyor. Ben bi erkege regl ol diyemem ve o da bana sunnet ol diyemez gibi seyler. Neyse bu durum cok uzar 😅 Sabah uyandiginda muhtemelen lincleyecektir. Zaten burasi yetmemis bir de mesaj atmis WMHDXMDHDND
Tartışmalardan uzak kalmak için uğraşıyorum artık ama umarım tartışma çıkmaz. 😅
Kardeşim ben 13 yaşından beri çalışıyorum kadın çalışmak zorunda değil erkek çalışmak zorunda mantığını da asla kabul etmiyorum kendim de öyle bir zorunluluk görmüyorum çalışmayan erkeğe nasıl bir kadın kabul etmiyorsa çalışmayan kadını da erkek kabul etmez ve bu gayet mantıklı dünya düzeni değişiyor alışmak lazım
Geleneksel aile yapısı falan yazmışsınız kardeşim eskiden böyle değildi demişsin kadınlar eskisi gibi yaşasaydı senin dediğin olabilirdi 1990 da olduğu gibi kadınlar sinemaya gidelim tatile gidelim kafeye gidelim demese makyaj için para istemese belki bir yere kadar seni anlarım ama kadınların da kişisel masrafları bu kadar artmışken onların da çalışması lazım şahsen bende tatile gitmek sinemaya gitmek eğlenmek isterim eski Türkiye de olduğu gibi geleneklere bağlı yaşayıp sadece ben çalışayım yılda 400 bine razı olayım dersem yaşam standartlarım çok düşer evlilik eskiden olduğu gibi fedakarlık üzerine kurulmuyor özellikle kadınlar yaşam kalitesini artıracak erkeği arıyor durum böyleyken ben neden çalışmayan kadınla evlenip tüm birikimlerime ortak edeyim deli miyim ben
Hala ne anlatıyorsun 😂
Ne diyor bu yaa? 😅 Eski turk filmlerini izliyorum da orada da gayet bakimli kadinlari goruyorum. 90larda cici cici giyinen, sac yaptiran, makyaj yapan yokmus gibi konusuyor. Tamam abicim sen istersen ev erkegi olabilirsin.
Ben gormedim mi dedim? Lutfen konuyu lastik gibi sundurmeyelim. Ben zaten calisan kadina da karsi degilim. Ama sen ne dedin? Eskilerin masrafi yoktu dedin. Verecek cevap bulamayinca “seni dokuz ay karnimda tasidim” diyerek savunmaya gecen anneye dönmemeni rica ediyorum
Kuzum sen sosyal medyaya ya da turistik yerlere ne bakiyorsun? Sen cogu kadinin banyo da sacina 5 urun, koluna 4 urun, yuzune 7-8 urun kullanip, surekli manikure padikure kosup, devamli sac boyattigini falan mi saniyorsun? Ayrica calisma konusuyla bagdastiramadim. Cok bakim yapmayan bir kadinla evlenirsen calismayabilir mi yani?
Neden asla? Cok yoruldugunda ya da hasta oldugunda da mi yardim etmeyeceksin?
Peki bakalim🙂
evde kalmak diyenler güçsüz kadınlar? Erkek olun erkeklik görevinizi hakkı ile yerine getirin. getiremiyorsanız etek giyin. kızlar erkeklerden para istemez. huzur, güven sadakat ister.
@DenizAkarkar Para istemez demen bir kere mantık hatası genel anlamda kadının geçimini sağlamak zaten erkeğin görevidir. Yazdığım cümleyi de anlamamışsın
çalışmak çünkü para lazım
çalişmak tabıkı
Çalışmak
Calışmak tabi ki...
Çalışmak
Çalışmak
çalışmak tabii ki
Çalışmak