Kadının güçlü olması ayakları üzerinde durması kendini koruyabilmesi hem fiziksel hem kariyer olarak güç sahibi olması daha çekici midir yoksa istenmez mi?

Kadının güçlü olması ayakları üzerinde durması kendini koruyabilmesi hem fiziksel hem kariyer olarak güç sahibi olması daha çekici midir yoksa istenmez mi?
Bence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle cinselliğe odaklanmadan, seni kendisiyle eşit haklara sahip bir birey olarak gören, sana vajinandan dolayı değil, kişiliğinden dolayı Bence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle cinselliğe odaklanmadan, seni kendisiyle eşit haklara sahip bir birey olarak gören, sana vajinandan dolayı değil, kişiliğinden Bence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle Bence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi toplumsal yapı,
.
Erkeğine göre değişir. Hatta sıkça duyulan özellikle ünlülerin kullandığı "beni taşıyabilme" konusunun da temelinde bu var.
Taşıyabilen erkekler için bu gerçektir, hatta hayranlık duyar ve aşkın özelliklerinden birisi de hayranlıktır.
Evrimsel olarak da güç hem erkek hem kadın için çekici bir özellik olmuş, olmaya da devam edecek. Çünkü daha sağlıklı ve üremeye uygun mesajı veriyor bilinçaltına.
Fakat bunu taşıyamayacak, kendi egosunu sarsacak, bunu kompleks yapacak, hatta onunla yarışmaya girecek veya aşağı çekmek isteyecek erkekler için çekici değildir.
Onlar daha çok yönetebilecekleri, manüpüle edebilecekleri kadınları çekici bulurlar. Ya da öyle zannederler...
Evet çekici kadın güçlü olur güçlü kadında çekici olur buradan tüm çekici ve güçlü kadınlara selam olsun. Senide ben çok çekici buluyorum selam ve sevgilerimle
Erkek doğası gereği koruma içgüdüsüne sahip, koruyamadığı zaman tercih etmeyebilir. Şahsen ben tercih ederim ama erkeklerin büyük çoğunluğu etmez.
Cevap
59Cevap
Benim için güçlü olması veya boyu önemli değil bana aşık olması önemli ve karakteri. ama evet çekici gelir
Fazlasıyla çekicidir ama çoğu kadın ezik ve sünepe olup sadece kibirli ve çokbilmiş olduğu için kendini güçlü sanıyor. Böyle toksik kadınlardan uzak duruyoruz sonra da güçlü kadından korktu zannediliyoruz. Biz kendini güçlü sanan kadını değil güçlü olan kadını severiz.
Özgüveni olmayan, erkek olmanın dışında kendisini pozitifleştiremeyen düşük profilli erkekler sevmez.
Tabii ki var
Güçlü olmak demek sadece maddi
açıdan güçlü olmak anlamına gelmez
her açıdan özgüvenli
kendine değer veren
İnsanların ne dediği umrunda olmayan
hedefleri olan kadına denir
Bence ayrı bir asalet diyebilirim kendi ayaklarının üstünde durabilmek
Güçlü kadınlar kendi ayakları üstünde durdukları için kimseye ihtiyaç duymazlar bu yüzden ulaşılabilir olmaları oldukça zordur bu yüzden insanlara çekici gelir
Fiziksel olarak kaslı kadını bana itici geliyor. Diğer türlü kendi ayakları üzerinde duran kendini geliştirmiş kadın çekiciliği gerçek
Kadnlar fiziksel olarak güclü olmasa bile ruhsal olarak zaten cok güclu bu da onları cok cekici yapıyor
sorduğun soruda aklıma şu film geldi
çekicilik katar ve kendine güvenen erkeklere çekici gelir bence fakat her erkek böyle bir kadın istemiyor bazıları kedi gibi miyavlayan muhtaç kadın istiyor
Kompleksler diyelim 😅
Yani aslında iyi bir şey ama ben güçlüyüm istediğimi yaparım işine geliyorsa havasında oluyorlar genelde. Bunu da kendine yakıştıracak kadar yaw he insan tanımıyorum.
İki türlüsü var kendisiyle birlik gören onu alaşağı etmek isteyen. genel insanlardan farklı değil.
Doğrudur ama bu güç erkeğin gücü gibi değildir.
Kadının irfanı, iffeti, zekası ve yüreğidir.
Asıl güç budur.
Çekici gelmez çünkü erkek dünyasında erkek bir işe yaramak ister.. bir 60 yıl daha geçse erkeklerin bu güdüsü hiç değişmeyecek..
Eril karaktere bürünmediği ve dişil karakterini kaybetmediği sürece çok çekici bence.
Görseldeki kıza bittim bayıldım ben evet öyleleri çekici gelir ama ne kadar cekici gelse de olmaz işte
en güzeli güçlü kadın
domaltıp zükecen
arayıp sormuyorlar en güzeli bu
skip geçmek
en güzeli de böyle güçlü kadınlar sevişiyor
Beni en çok etkileyen tabi ki güçlü kadın
Hatta şöyle ki sahiplenen ve kıskanan bir yapısı varsa aşık olurum direk 😻
Bir de direkt yazmasini bilsen keske
@yesim_gulsel hepsi okey bir ona mı takıldın 😂😂😂
Akıllı kadın çekiciliği var
Ama bir kadının kariyeri bende pek etki etmiyor
Felsefe tarih bilim vb. Alanlarda olursa farklı tabi
Yani güçlü ama önyargıları yoksa olur. Fakat bir çok kariyer sahibi kadın naifliği biraz geride bırakıyor.
Valla herkes de işe yaramıyor bende yaramadı eşim ben mi erkeğim sen misin dedi 😂😂
Erkeklere bu kadınlar erkek gibi geldiği için sandığınız kadar çekici gelmiyorlar.
Türk erkeği için çok fazla:) Ab erkekleri için normal
Çekici olup olmaması umrumda değil, güçlü olmak zorundayız
Çekicidir elbette ama bazende sana ihtiyacım diyebilmek de gerekir
Bize göre çekici ama çoğu erkek bunu istemez sanırım
Erkekleri bilmem de bende hayranlık uyandırıyor. Hemcinslerimi hep bu şekilde görmek isterim.
çekicidir bence, ama her ne kadar çekici de olsa, cesaret edip pek kimse yaklaşamaz.
tasiyabiloyosan var tabi. ama ezik bi tipsen yapamazsin.
Çoğu için geçerli değil çoğu ayak yapıyor ama icraate gelence kadın erkeğine itaat eder deniyor
Benim için artısı yok
Önemli olan kendi ruhunda hissettiği güç
O kadının gücünü test etmek, yatakta domine etmeyi denemek falan zevkli olabilir 😈
Kadının gücü ve söz geçirebilirliği, erkeğin alttan almayı bırakmasına değin sürebilir ancak.
Memelerini ve kalçalarınız güzelse güçlü olmanız gerekmiyor
Güçlü kadın kesinlikle çekicidir cogu erkeğe de öyle gelir ama ulasamayacaklarini ve o güçlü karakterin altında ezileceklerini çoğu kez düşünürler o yüzden ya çamur at izi kalsın yaparlar ya da hiç ilgilenmiyomus gibi yaparlar olay bu
Genelde kadının zenginliği , para açısından çekicidir ama erkek kendinden güçlü kadını pek istemez. O nedenle mal varlığına çökme hevesi de olabilir
Gerçekten güçlüyse çekicidir rol yapan çok bu konuda onlar komiktir
Kıskandım bir erkek olarak öyle kaslı değilim
Aklı başında gerçekten ne yaptığını biliyorsa kendi özünden geliyorsa bana çok çekici gelir ama egosunu tatmin etmek içinse ilgilenmem bile
Güçlü kadınla hayat bit başka güzel olur tabiki o güzelliği de kalbinde de yaşayabilirse
gerçek gibi duruyor, bazı erkekler güçlü kadın isteyebiliyorlar
Öyle derler erkekler bilemem
Bana göre çekici. Erkekler için bir şey diyemem
Bence değildir bir erkeğe ihtiyaç duymalıdır yanı erkekler böyle istiyor
Güçlü kadınlar çekicidir hayranım yani ben
çok eril enerji veriyor bu durum bana
Güçlü kadın derken pehlivan değilse çekicidir djsj
Kaç kilo kaldırdığına bağlı.
Öyle bir şey yok
Evet benim için gerçek
Çekici olabilir ama yıpratıcı
Bana daha çekici geliyor