Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle cinselliğe odaklanmadan, seni kendisiyle eşit haklara sahip bir birey olarak gören, sana vajinandan dolayı değil, kişiliğinden dolayı değer verecek bir erkekle karşılaşırsın. ..
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılEvet ya elbetteki artmalı sayıyıda geçtim çatışmaya girmek istiyorum türke hainlik edenin o anlının çatından vurmayı dünyalara degişmem
10 Yorumla
+1 yılAşko kusko özenti nesil bir elensin de piyasadan o zaman olur. Şimdi ki düzen ve ozentilik sistemi ile bizden az kadın subay çıkar
00 YorumlaHangi birine para yetişsin. Az alım oluyor 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılParadan ziyade istenmiyoruz
+1 yılNe alaka? Kadınları ön sahalara sürmüyorlar oturun diye para mı verecekler size
020 Yorumla- +1 yıl
Bizimde keyfimizeden değil herhalde bende ön sahalarda çatışmak isterdim ama yapmıyolar! ay bugün canım çatışmaya girmek istemiyor demiyoruz bizde
- +1 yıl
Ya kardeşim fiziksel olarak erkek bedeninden zayıfsınız. İçinizden 1-2 kişi çıkıyor zorluklarla mücadele edebilen. Onları da seçip alıyorlar zaten neyin tantanası bu?
Kadın sayısı artsın diye önüne geleni asker yapmak zorunda mı TSK?
Soran+1 yılKadınların düşünsel zekaları faha yüksek
- +1 yıl
Ona bakarsan kadınlar nefes kontrolünü erkekten daha iyi yapıyor silah kullanımında nefes kontrolü çok önemli zaten artık pekte güce dayalı bir şey kalmıyor ne biliyim savaş uçağı, tank, zırhlı araçlar kullanabiliriz olay bu
- +1 yıl
@Türkasenası ne kalmıyor tam olarak? Ya adamlar 12 saat karın altında nöbet tutuyor, sen gelmişsin yeni teknolojilerin üstüne konmaya çalışıyorsun.
Ne olacaktı ayak hizmetine erkekler devam edecekti teknolojik cihazlara sizi mı yerleştireceklerdi? - +1 yıl
Ayrıca kaç tane ünlü keskin nişancı kadın tanıyorsun da nefes kontrolünde erkeklerle kadınları yarıştırıyorsun.
İkinci kez söylüyorum içinizden 1-2 kişi çıkıyor diye hepiniz öyle olmuyorsunuz. 1 tane kadın otobüs şoförü olmuş şehirler arası altında bir dünya yorum kadınlar her istediğini başarır. Lan erkekler bunu yıllardır yapıyor zaten ne yapalım şimdi hepsini emekli edip kadınları mı koyalım? O kadın sürüyor diye sen de sürebiliyor mu oluyorsun?
Birilerinin başarılarını kendi başarınız gibi atfetmeyi keser misiniz? - +1 yıl
Diyosun ya hani fiziksel gücünüz yok diye bende gücümüz yetmiyeceği için teknolojiye bizi koysunlar diyorum meraklı değilim tank kullanmaya bende isterdim çatışmaya silahımla girmek ama ağır silah taşıyamayız biz ne yapalım
- +1 yıl
Düşünsel zekanız madem yüksek neden Anatürk değil de Atatürk kurdu ülkeyi?
Bakın kadınlar başarısız demiyorum ama alanında iyi olan alınır ise anlatabiliyor muyum? Kadın nüfusu artsın diye işe alım yapılmaz.
Hangi fabrikaya giderseniz gidin, kadınların büyük çoğunluğu oturarak çalışır, bedensel işlere koyulmaz, ağır yüke sokulmaz, angarya işe verilmez.
Mesela böyle bir gerçekliğe rağmen kadınlar "Kadın kontenjanları oluşturulsun" diye saçma sapan taleplerde bulunuyor. - +1 yıl
İnternete yazda bak kadın keskin nişancılar diye ya ayrıca erkeği kadını yarıştıranmı var burada ben erkek kadın bütün askerleri seviyorum başkalarının başarılarını öne sürme nedenimiz erkekler siz bir şey yapamazsınız dediğniz için ispatlarımızı gösterme denir ona merak etme ilerde bizim başarılarımızıda göreceksin Allahın izniyle de itanırsın belki o zaman
- +1 yıl
@Türkasenası niye utanıcam abi banane? Mesela Ayşe hanım kanserin tedavisini bulsun onu kutlarım. Tebrik ederim gurur duyarım ama bunu görüp Kadınlar başarır yazan, kendini Ayşe hanımla bir tutan herkes a'ptaldır gözümde.
O zaman her erkek Einstein olur her erkek Newton olur, her erkek Aristo olur. Böyle mantık mı var? - +1 yıl
Sizin yüzünüzden gene! bize bir halt yapamazsınız diyosunuz bizde sizin gibi ahmaklara kendimizi anlatabilmek için böyle yollara başvuruyoruz birde onu kendimizle bir tutma değil örnek almakdır. Bütün kadınlara ilham olsun diye sunmaktır. Ayrıca oturun diyemi para verecekler diyeceğinize size inanıyorum siz yaparsınız diyinde en azından arkamızda birileri var
- +1 yıl
DİYEBİLELİM
- +1 yıl
Mesela sana bir kadın anlatıyım İskit türklerinin kadın komutanı Pers imparatorunu yendi meydanda aslanlar gibi savaşıp kellesini aldı neden kadın komutanlar tarih ders kitaplarında anlatılmıyor hep erkekler var buda hep erkeklere öncelik veriliyor demek
- +1 yıl
@Türkasenası bu konuda sana hak veriyorum, haklısın. Sadece ülkemin insanının ne kadar iğrenç olduğunun farkında olduğum için genel konuşuyorum. Kusura bakma. İyi ki varsınız başımızın üstünde yeriniz var.
- +1 yıl
@Türkasenası son dediğinden sonra sana hak verdim o yüzden cidden tartışmayı uzatma gereği görmüyorum. Bak Türk kadınlarının başarısı benim gerçekten hoşuma gidiyor, benim kardeşim benim ablam bu insanlar.
Ama şu kendini bu insanlarla aynı potansiyelde görenlere cidden ayar oluyorum. Ya abi bu kadar saçma bir tez olabilir mi? - +1 yıl
Arkamızda hep böyle durursanız başarılarımız anca o zaman ortaya çıkar bir Ayşenin yapabildiğini 1000 Fatma yapar bize destek verdiğniz için teşekkürler.
- +1 yıl
Ya tabiki kendimizi aynı potansiyele sokmak saçmalık bizimde isteğimiz biraz destek verin arkamızda durun ben asker olmak istiyorum dediğimde kendi kendine erkekler gülmeye başlıyor. Sinir oluyorum bizde erkekler böyle yapınca kendi kendimize yaptıklarımızla destek vermeye çalışıyoruz
- +1 yıl
İyi geceler
- +1 yıl
@Türkasenası asker olabilirsin dediğim gibi ama bunun anlamı kadınların askeriyede sayısı artmalı değildir. Bu talep tamamen kadınlara özel kontenjan istemektir. Tavrım soruyu soranaydı sana döndü.
Astsubaylık alımlarında başvur, ben şansımı denedim ama sol gözüm görmediği için zaten alınma ihtimalim yoktu. Düşün işte benden bile iyi asker olursun :) - +1 yıl
Tabiki önüne gelen asker olmamalı elbette yani kadınların gücü çapında sıkı bir eğitim verilirse olabilir
+1 yılYoo ne işe yarıyor kadınlar
Erkekler askerlikte daha başarılilar00 Yorumla
+1 yılBence de az ben kurumda yım zaten
Sayıları yükselse zaten kendileri de yalnızlık çekmezler00 Yorumla
+1 yılArtsın
14 Yorumla
Soran+1 yılbencede
- +1 yıl
Hatta seni alsınlar
Soran+1 yıl:))))
- +1 yıl
Bordo bereli ol