Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Parlementosu çalışma hayatında erkek ve kadınların aldığı maaş farklılıkların önüne geçmek için çalışmalara başladı. Ve yeni "ücret şeffaflığı" yönetliğinde anlaşmaya vardıklarını duyurdular. Böylece iş verenlerin maaşlar konusunda eşit olmaları için bağlayıcı önlemler alınacak. Bence mükemmel bir adım atılmış. Umarım bizim ülkemizde de bu adımların atıldığını görürüz. Ne düşünüyorsunuz? Sizce bir gün olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Türkiye de eşitsizlik varsa bu erkeklere yapılan haksızlıktır. Bir çok iş kolunda maalesef kadınları konu mankeni olarak kullanıyorlar. Akıllı kadınlar ise buna izin vermiyor. Özel sektörde mesela otomotiv sektöründe aşağı serviste işi yapan erkeklerdir ve paranın çoğunu onlar kazandırır ama yukarıda araç satışından kadınlar pirim alır. Lütfen yanlış anlamayın ancak gerçek bu maalesef. Ha bu demek kadınların işi kolay demek değil. Bir çok kadında tacize uğruyor. Bunlara da şahit oldum. Ancak eşitlik noktasında haksızlık varsa emin olun bu erkeklere haksızlık olarak geri dönüyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=yzmQVejR6a8
Bu meseleyi seneler önce ''Kadın çalışanlar çok tembel, IT sektöründe kadın olarak kadınlara hep öncelik verdim ve hep zarar gördüm. Kadınlar yeterince çalışmıyor, yeterince kendini adamıyor, kaytarıyor sonra da her şeyin erkeklerin kendilerine kötü gözle bakması yüzünden olduğu konusunda kendi kendini yanıltıyor'' şeklinde konuşan şu ablamız kapatmıştı
Ama hala mal Avrupalı liberaller aşamadı bunu. Kadınlara sürekli ayrıcalık ayarlanmaya uğraşılıyor, pay gap denen şeyin kadınların genelde hiç tercih etmediği fazla mesai, ekstra iş, ekstra görevler gibi sebeplerden olduğunu ve kadınların temel bir hak ihlalinin olmadığını İngiltere'de bir araştırmacı delilleriyle ispatlamıştı
Adama kadın düşmanı dediler00 Yorumla
+1 yılÜlkede kadınlar için olumsuz olan bazı durumlar var doğru ancak bu iş sektöründe maaş konusunda geçerli bir durum değil çünkü Türkiyede kişinin pozisyonuna göre maaş belirlenir yani cinsiyetine bakılmaz aksini iddia edenler yalan söylerler ve demagoji yapma çabasındadırlar.
Türkiyede en ağır ve zor şartlarda çalışan kişilerin yoğun olduğu cinsiyet erkeklerdir ki ağır işlerde çalışan, can güvenliği olmayan birçok erkeğin problemleri dururken ülkede olmayan bir problemi irdeleyip zaman kaybetmenin de manası yok.
00 Yorumla
+1 yılKeşke eşitlik yerine adalet aransa
Bizim işte en çok çalışan benim ama en az maaşı ben alıyorum. Eşitlik bile bu durumu kurtarmıyor. Emeğe göre ödeme getirilmeli
Öte yandan, özel sektörde kimse birine dayatamaz ne kadar maaş ve diğer kriterleri00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
26Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılUmarım bu çalışmalar ülkemizde de olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle cinselliğe odaklanmadan, seni kendisiyle eşit haklara sahip bir birey olarak gören, sana vajinandan dolayı değil, kişiliğinden dolayı değer verecek bir erkekle karşılaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılSlak saçma işler. Bu kadar gereksiz ve boş bir mevzu görmedim. Avrupayı bilemem fakat bizde kadın erkek çalışan diye maaş farklı mı yatıyor? Küfür etsem ban yerim awk
Bir kadın memur olunca, aynı seviyedeki erkekle aynı maaşı alır.
Bir erkek kurye olunca, aynı şartlardaki bir kadınla aynı maaşı zaten alıyor. Özel bir şirkette birisi bölge müdürü olursa yahut yönetim kurulu üyesi olursa, donundan içeri değil cvsine bakıyorlar! Bizde olur mu peki? Olmaz. Çünkü ihtiyaç yok! Anlamakta zorlanan var mı?00 YorumlaBencede aramızdaki haksızlık artık giderilmeli. Kadın doğum iznine ayrılmamalı işini başkasının üzerine yıkmamalı. Ben mesaiye kalıyorsam ona kadındır kocası var çocuğu var denmemeli eşit şartlada çalışmalıyız. Aynı işi yapıyorsak ben malzeme taşırken o da taşımalı. Ay sonu aynı maaşı alıyorsak ben ne çalışıyorsam o da çalışmalı. Pozitif ayrımcılık hep kadından yana olmamalı.
10 Yorumla
+1 yıl"Eşit" işe "eşit" ücreti sonuna kadar destekliyorum.
Kadın memurlara mesela erkeklerin 3/1 kadar maaş ödeniyor hemen düzeltilmeli.
Sonra asgari ücreti de erkeklerin yarısı kadar alıyorlar ona da hemen düzenleme gelmeli 🖖
00 Yorumla
+1 yılbu ülkede kadına hiçbir zaman eşit ücret verilmez eşit iş te kadın hizmetçi görülür çocuk bile eşit değildir erkek bile eşit değildir vatandaş ile vatandaşı istediği gibi yolan bile eşit değildir bize eşitliği getiren adama hergün hakaretler ediliyor kadınlar bile hakaret ediyor kısa keseyim kafayı değiştirmediğimiz sürece bizden bir halt olmaz
00 YorumlaTürkiye'de hemen her sektörde, calisanlarin pozisyona göre aldıkları ücretler belli... alt gelir seviyesi de kadin veya erkek ayrimi olmadan ayni derecede düşük ucretle çalışıyor... kurumsal şirketlerde kadın erkek ayrimi ücret konusunda neredeyse yok gibi.. devlet kurumlarında da ayni.. kadın doktor ile erkek ayni ücreti alir örneğin... yani. bence ucret yönünden bir ayrim ulkemizde yok gibi, fakat işe alirken, özel sektörde özellikle, çalışırken yaşadıkları sorunlar daha fazla
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kadınların doğum izinleri düzenlenmeli
Hangi yasa hangi sözleşme olursa olsun Doğum sonrası izinler arttırılmalı ve 2 yıl ücretli izin verilmeli
01 Yorumla- +1 yıl
2 sene az olur. En az çocuk 18 yaşına gelene kadar kadına ücretli izin verilmeli ve her 2 ayda bir ikramiye almalı 🖖
Gizli Üye(30-35)+1 yılYil 2023 oldu. Bu konuya daha yeni el atmalari bile üzücü. Neyse hic dusunmusler en azindan boyle bir adim hic olmayabilirdi. Kadinlar olarak hep en azina şükür diyoruz zaten bu dunyada. Olmasi gereken seylere bile seviniyoruz şu hale bak.
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma
Işın ehli olan parayı alsın
Kadınları kayırin kayirin
Sonra güçlü kadın palavrası atın00 YorumlaErkeklerle aynı işleri yapmıyorlar ki neden aynı parayı alsınlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı işi aynı yükü kaldıracaklarsa neden olmasın. Markette çalışırken ağır yükleri erkeklere, hafifleri kadınlara taşıtıyorlar. bundan sonra herkes taşımalı o halde.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de liyakat ve eşitlik prensipleri maalesef yok.
00 Yorumla
+1 yılBen güvenliğim güvenlikte kızlar gece çalışamıyor onlar da biz de aynı maaş alıyor zaten
00 Yorumla
+1 yılKadın erkek değilde Türkiye'de çalışanla çalışmayan ayrılması lazım
00 Yorumla
+1 yılİnşallah olur bizim diğer ülkelerden farkımız ne ki?
00 Yorumla
+1 yılohooo daha yeni mi atılıyor sonra niye kadınlar çalışmıyor diyorlar niye çalışsınlar ki
00 Yorumla
+1 yılOraya gelene kadar cozulmesi gereken bir suru sey var
00 YorumlaTürkiye de erkekler arasında bile eşitlik yok ki
.00 YorumlaGünümüz Türkiye koşullarında imaknsız. İlerleyen süreçte de zor.
00 Yorumla
+1 yılİktidar zihniyeti var olduğu sürece mümkün değil, bırak ücret eşitliğini insan yerine bile konmuyor.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz vu ülkeden zere umudum yok
Olsa bile bi 100 sene sonra falandır heralde00 Yorumla
+1 yılTürkiye' de o kadar değiştirilmesi gerekli şeyler var ki . Umarım düzelir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl6 saat çalışma var bu da bir reform. yeni çocuğu olan kadınlar 3 saat çalışabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'yi bir kefeye koymayın artık bizim dengimiz Komorlar, Somali falan oldu
00 YorumlaPerformansa göre ücret verilse çok daha iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılTurkiyede bu tip gelişmeler çok zor gibi geliyor
00 Yorumla
+1 yılOraya gelene kadar çok işi var türkiye nin
00 Yorumla
+1 yılNe de olsa artık düzelemicez uğraşsınlar bakalım.
00 YorumlaZaten eşit değil mi fabrikada herkes aynı alıyor
00 YorumlaTürkiye de böyle bir eşitsizlik nerde var wk
00 Yorumla
+1 yılİnşallah olur diyelim
00 Yorumla
+1 yılOlmaz Türkiye'de bu tip şeyler.
00 Yorumla
+1 yılBence olur
00 Yorumla
+1 yılOlmaz
00 Yorumla
+1 yılDünyadan haberim yokmuş öyle birsey mi varmış
00 Yorumla
+1 yılO zaman bir mudur ile bir işci ayni maasi almali
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de zaten fark yok
00 Yorumla
+1 yılElli yıl sonra gelir
00 Yorumla
+1 yılOlmaz.
00 YorumlaOlmaz
00 Yorumla
+1 yılUmarım olur
00 Yorumla
+1 yılİyiymiş:)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnşallah olur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > AB, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliğini gidermek için çalışmalara başladı. Bir gün Türkiye'de de olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat