Ciaoo aşkolar
Dünya geneli ataerkil bir toplum var ister kabul edelim ister etmeyelim.
Ancak incisözlük ve uludağsözlüğün kurucuları feminist dünya ile başlayan bir kitap yazmış komik buldum.
Ciaoo aşkolar
Dünya geneli ataerkil bir toplum var ister kabul edelim ister etmeyelim.
Ancak incisözlük ve uludağsözlüğün kurucuları feminist dünya ile başlayan bir kitap yazmış komik buldum.
Feministlik değil feminazilik ediyor.
Feminizmin eşitliği savunması gerekiyor ben daha şehit cenazesinde gözyaşı döken feminist görmedim. Türkiye'de feminizm yok erkek nefretine dönüşmüş bir feminazism var. Halbuki anaerkil paganizmden gelen İslamiyeti bile Tengri ile harmanlanmış Türk toplumunda oluyor bunlar. Oysa İslamiyet araplardaki gibi yaşansaydı kadınların yakılarak öldürülmesi taşlanması bir erkeğin 4 kadınla evlenmesi gerekirdi. Kemal Paşa hazretleri Türk toplumunu özüne döndürüp kadını yüceltip reset atmıştı. Günümüzde geldiğimiz konum aman boş ver ben erasmusda ya da work and travelda zebaniye bile benzese bir erkek bulam da evlenem diyen kadınlar rahat takılsın diye sınır karakollarında ölen Türk erkekleri. Dünya'da asıl erkek olmak zor savaşta bile seferberlikte kadınlar ve çocuklar kurtarılır erkek ölür geberir gider kimse sallamaz.
Unutmamak gerekir İsrail'de kadınlar da zorunlu 3 sene askerlik yapıyor. Norveç'de seferberlik gerekirse kadınlar da çağrılıyor. Her genç kadının nedense nefret ettiği Türkiye'de bunlar yok. Madem eşitlik, idam geri gelsin kadınları koruyan yasalar genişletilsin taciz, tecavüz, şiddet, katliam bunlara ölüm fermanı verilsin. Karşılığında kadının beyanı esastır ilkesi elinden alınsın ve kadınlar da askere gitsin.
Erkek huur çocukluğundan vatandaşlığa askerlik ile güncellenirken kadınlar sıfırdan vatandaş olarak başlamasın hayata. Ya hiçbirimiz gitmeyelim askere ki en doğrusu o insan hakları çerçevesinde ya da kadınlar da gitsin.
İşte o feminist görünümlü kampüs cadısı gökkuşağının her tonunda saç rengi olan o feminazi kızlara bunu söyleyince nedense çıt yok. Eşitlik, daha doğrusu TCK nezdinde yasal denklik, işinize gelince değil ya hepten eşitlik ya hiç olmalı. Aksi takdirde o toplumsal düzen de mutlaka bir gün çöker.
Nedense bu konu açılınca ilk askerlik öne sürülüyor neden? Konu bu mu gerçekten radikal feministlerden bahsetmiyorum feministle radikal feminisi bile ayırmayan insanlar feministlik düşmanlığı yapıyor. Dinlere gelince kadın erkek fark etmeksizin gerçekten açıp okuyan birinin bahsi geçen dine inanacağını zannetmiyorum inanın bazı değerleri yoksundur. Ayrıca yasayı kadınlar belirlemiyor bu yorumu o açıdan biraz absürt buldum. Eşitlikle adalet arasındada fark var. Her eşitlik adalet olmuyor. Ayrıca genel olarak her yerde erkek egemen bunu inkar etmek saçma. Kadınlar iş dünyasına dahi 60 70 sonrası atıldı, kız çocukları projelerle yeni yeni tam eğitim alıyor. Geçmişi araştirırsan kadın 2. sınıf bir varlık kabul edilmiş yıllarca. Ayrıca çok saygısızca saçını boyamaları konuyla ne alaka?
Geçmişi araştırdığında Avrupa'da ilk kadın gazetecinin, Avrupa'da ilk kadın siyasetçinin ve Dünya'da ilk kadın pilotun da Türkiye Cumhuriyeti'nden çıktığını göreceksin o zaman. İstediğini görüp istemediğini görmezlikten gelme.
Geçmişteki kadına verilen değerle şuanki aynı mı? Türkiye çağının ilerisindeyken şu an oldukça geride nedeni belli yorum yapınca suçlu oluyoruz. Atatürk'ün verdiği özgürlüğü ve rahatlığı birileri bozuyor yıllardır. Toplumda tekrar Türklükten uzaklaşma ve araplaşma var dayatılan
Bunun sebebi paşa hazretlerini koruyamayan beyinsizler. Kadın ve erkek ortak bunda. Bunu erkeklere yıkamazsın ne Sümeyyeler var ne hakaretler ediyorlar Atatürk'e
Bunu cinsiyete vurmuyorum yobazlığın cinsiyeti yok
Araplaşan her toplum yok oldu. Dünya ne demeye bunlara nükleer atmıyor anlamıyorum. Gittikleri hiç bir yerde hiç kimse sevmiyor
Feministlik adı altında belirli bir gurubun konuşmaları ve hareketleri rahatsız ediyor. Yoksa kadınların Feminist olması kimse için bir sorun değildir. Erkeğin maçosu gibi, maço adı altında kadın döven, benim sözüm geçer, ben ne dersem o olur, erkek adamdır yapar, erkek aldatır, kadın bana karışamaz kafasında olan erkekler nasıl hoşunuza gitmiyorsa, feministlik adı altında saçma sapan tavırlarda bulunan kızlar da bizim hoşumuza gitmiyor.
Çok net değil mi? Korkuyorlar. :))
Doğuştan sahip oldukları ayrıcalıkları var ve yüzyıllardır korunan bir miras bahşedilmiş onlara. Asırlardır ataerkil olarak var oldu insanlık. Mağara döneminden beri bu böyle. Nasıl olur da bir kadınla eşit ya da kadının üstün olabileceği gerçeğini kabul ederler? Cinsiyetlerinden ötürü sahip oldukları bu dayanılmaz güçlerden, ayrıcalıklardan, iltifatlardan, seçeneklerden, saygınlıktan, üstünlükten, özgüvenden nasıl vazgeçebilirler? Çünkü erkek doğmak dışında sıfatları yok. Kendini toplumda cinsiyetinden bağımsız bi şekilde var edebilmiş başarılı erkeklerde bu kompleksi hiç görmüyorum gerçekten. Varsa da o kadar az ki. Kerem Bürsin bunun çok güzel bir örneği. Kadınları hep destekliyor. Gerçek bir feminist. Çünkü adamın kendini özgüvenli hissetmesi için yanında ezilip büzülen, kendi başının çaresine bakamadığı için bakmak zorunda olduğu ve her sözüne boyun büken bi kadına ihtiyacı yok.
Cok fazla abartiliyo bence. Yani ben feminist degilim. Kadin ve erkek hak olarak esit olmalidir. Ornegin bi isyerinde erkek de kadin da ayni maasi almalidir vs vs daha cok ornek var. Kadin ve erkek haklari esit olabilir. Ama kadin ve erkek esit degil yani. Yaradilis olarak esit degiliz ve olamayiz da. Fiziksel ve zihinsel olarak farkliyiz. Beyinler bile farkli calisiyo kadin ve erkek nasil esit olsun?
Feministlik ne demek git araştır öyle gel
kadın erkek eşitliğini savunan düşünce biçimi değil mi? İlla sivrilik yapan biri çıkıyo ya :D
Hukuk olarak beden olarak değil yorum çok komik gerçekten araştır gel
tamam en feminist sensin.
Cevap
5Cevap
Kadınları ezmek işlerine geliyor çünkü ve dinler de bunu destekliyor.
Feminizmi, kadın erkek eşitliğini savunmak birilerine ciddi şekilde batıyor.
Hayır kadın ve erkek eşit değildir.
Erkek çalışır ve eve ekmek getirir, kadının görevi erkeğini mutlu etmek ve çocuklarına bakmaktır.
Yaradılışının amacı budur, kadın bedeni çalışmaya uygun değildir.
Doğru şekilde düşünceyi aktaramıyor cümleyi kuramıyor insanlar belkide bu yüzden
Boş işler. Kadın erkek eşittir Okay, katılıyorum. Hatta hemcinslerimden tiksinti de duyuyorum. Ama feminizm de şımarıklık.
Feminizm kadın ve erkek eşitliğini savunur.
@carsngirls Türkiye de abartıyolar dayı. İlahlaştırıyolar.
Çarpıtıyorlar, feminizmi kadın üstünlüğü ve erkek düşmanlığı sanan var.
Bence kulla ulan dil yanlış o yüzden olabilir bu rahatsızlık diye düşünüyorum.
Hey gidi eski günler dedelerimiz nenelerimiz bu günleri gorseydi
Feministler erkek dusmanidir.