Merhabalar, Bazı görüşlerde özellikle de kızların görüşünde bu projenin amacını feminist bir hareket olarak değerlendirdiklerini gördüm. Bu çok şaşırtıcı. Oysaki bu projenin feministlikle alakası yok. Projenin amacını anlayan erkek üyeler bu logoyu almak için görüş paylaştılar ve teşekkürü hak ettiler. 👏 Peki, projenin amacı ne? Projenin amacı feministlik değil sırf kız oldukları için hak ettiği yerlere ulaşması engellenen kızların hak ettiği noktalara ulaşmasında ışık olmaktır. Erkekleri geride bırakmak değil erkeklerle birlikte eşit haklarla var olabilmektir.
Evet doğru anladığımı düşünüyorum. Yazdıklarını okudum ve bahse konu olan görüşleri de gördüm.
Olaya tarafsız bakıyorum.
Ortada bir etiket var ve olması gereken tam da senin dediğin gibi olduğunda, oldukça iyi bir konumda olabilir ancak; üyelerin bu olumsuz anlattığın şekilde anlamasına sebep olan paylaşımlar ya da bazı görmezden gelinen durumlar var demek ki!
Bu durumun, bu anlayışın üstesinden gelecek olan da sevgili @KızlarSoruyor ekibidir. Projenin esas düşüncesini baskın olarak yansıttıklarında, aktardığın düşünüş biçiminin kalkacağını düşünüyorum. Proje yeni, belki ileride projenin amacı baskın olarak vurgulanır. Zira görünüşte bu baskınlığı çoğunluk hissetmemiş demek ki.
Hani demişsiniz ya; “Anladınız mı” diye! İşte bu soruyu diğer tarafa da sormalısınız; “Anlatabildiniz mi?@KızlarBirAdımÖne@KızlarSoruyor “ 😊
Olaylar hiç bir zaman tek yönlü değildir, tek yön yanıltır. Çok yönlü sorgulamak her zaman kazandırır. Çok yönlü bakanları ben de alkışlıyorum her zaman. 💫
Peki madem öyle metrodaki erkekler de makinist olabilir afişlerine tepkiniz var mı? Yoksa orada açıkça ve övünülecek bir şey gibi anlatıldığı üzere sırf erkek oldukları için insanlara iş verilmemesi gibi bir duruma ses çıkarmayanlardan misiniz?
yuh feministlikle alakasi yok ne demek?- kız oldukları için hak ettiği yerlere ulaşması engellenen kızların hak ettiği noktalara ulaşmasında ışık olmaktır. Erkekleri geride bırakmak değil erkeklerle birlikte eşit haklarla var olabilmektir.- arkadasim bu feminist bir davranis zaten. feminizm hurra erkekleri yok edelim olayi degil ki. bu kadar cahil olmayin ya. utanc verici.