Yüksek Lisans + Doktora en az 6 maksimum 10 sene sürmektedir. Bazı kadınlar 26-28 yaşında evlenerek çocuk yaparak kariyerini yarıda bırakmaktadır. Bütün çabalar emekler boşa gitmektedir. Halbuki Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir ve kadınlar kendini geliştirmezse ülke gelişemez. Kadın/ Erkek kendini geliştirip meslek sahibi/ kariyer sahibi olunca ekonomik bağımsızlığını eline alacak kendi ayaklarının üstünde duracaktır ve özgüveni yerine gelecektir ( özgüveni artacaktır ). Değer mi toplum baskısına boyun eğip 30 yaşından önce kariyer yapmadan evlenmeye? Hayatınızı yakmayın kızlar eşinizle anlaşamayıp boşanabilirsiniz size eşten önce meslek kariyer lazım.30 yaşınızdan önce çocuk sahibi olup hayatınızı bitiriyorsunuz rahatça gezemiyorsunuz, uykularınız bölünüyor. Oysaki hayallerinizin peşinden koşsanız her şey daha farklı olur. Kadınların da erkekler gibi kariyer yapması başarılı olması toplumumuza fayda sağlamaz mı?
Bütün kadınlar kariyer yapmalı ya da meslek sahibi olmalı diye düşünüyorum. Peki nedir kadının başarısını engelleyen etkenler?
Güzel bir düşünce ancak burada biraz sanki kadınların zorla evlendirildiği bir düzen varmış gibi yazılmış.
Herhangi meslek sahibi olmayan kadınlar belli bir yaştan sonra evlilik telaşına düşüyor bu yadsınmaz bir gerçek, evlilik de en az kariyer kadar önemli bir olgu aslında. Sadece kadın değil, kadın ve erkek aynı oranda emek göstermeli.
Mutlu bir evliliği sürdürebilmek, çok başarılı bir kariyerden daha önemli gelebilir ki bazı kadınlar için öyle olduğundan eminim. Bu yüzden tamamen kişinin kendi kararına bırakılmalı, fırsatlar sunulmalı ve sonuçlarını tamamen kendi kararları neticesinde görmeli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elbette her kadın kendi ayaklarının üstünde durmayı başarsın hayatta başarılı olsun. Ama sadece okuyarak olmaz kendi işini aşını kurabilir ve çocuk doğurup büyütmek kişinin iradesine kalmış bir şey sen kendini 30 yaşında hazır hissedersin başka biri 25'inde ve çocuk demek hayatın bitti demek değildir anne o sorumluluğu alabileceğini biliyor ki çocuk yapıyor. Çocuk oluncada gezilir tozulur yenir içilir sadece biraz daha dikkat edilmeli. Başarı sadece okuyarak elde edilmez.
Bence de kariyer yapmalı. İlla akademik olacak diye bir kaide yok, kendi hayatını idame ettirebilip kendi ayaklarının üzerinde nasıl durması gerektiğini biliyor olması lazım. Kendi kanatlarının farkında olan her kadın dileğinde uçabilmeli. Kimseye bağımlı olmamalı.
Her kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Herkesin yapabileceği bir iş mutlaka vardır. Bunu keşfetmeli ve bu doğrultuda çalışmalıdır. Çocuğu yetiştiren annedir. Anne mutluysa çocuk mutludur. O yüzden geleceği bilinçli anneler şekillendirir.
1
0 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet haklısın ama kadın olarak fizyolojik yapımız sadece 20 hadi en fazla 30 sene bebek sahibi olmamızı sağlıyor. Yaş aldıkça bebek bakımı için enerji de pek kalmıyor üstelik bu bebek dediğimiz insan en az 3 sene eline bakıyor e kariyer sahibi kimse de kariyerini yakıp 3 sene bebek bakamıyor haliyle ve çocuğa başkaları bakıyor böylece çünkü işe çocuk çok küçükken dönmek zorunda kalıyorsun. E bu da vicdan yapmana sebep oluyor çünkü annelik böyle bir şeydir. Sahip olduğun zaman daha iyi anlarsın. Mesela ben üniversite okudum. Daha fazla ilerlemek istemedim ve evlendim. Bebeğim doğdu büyüdü şimdi işe geri döneceğim ve vicdanım beni rahatsız etmiyor çünkü ona kendim baktım 2 sene ve artık sosyalleşme ihtiyacı da olduğu için okula başlayacak. Fakat geç annelerde bu sıkıntı var ve bebeklerine doyamıyor hatta giremiyorlar bile e bu da bir problem ve çözülmesi gerekli bence
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Bütün kadınlar kariyer yapmalı ya da meslek sahibi olmalı diye düşünüyorum. Peki nedir kadının başarısını engelleyen etkenler?