Anne olduktan sonra üniversite okuyabilir miyim? neden acele ediyorsunuz derseniz çocuk olmada aileler sürekli evimde kalacak nişanlımın ailesi o çalıştığı zaman yollara giderse sürekli evimde olucak ama çocuk olursa gelmezler ben de bebeğimle baş başa kalırım diye düşünüyorum baş başa takılırım diye düşünüyorum ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okursun okuyamazsın değil ama çok fazla zorlanırsın. Ayrıca yalnız kalacağını düşünüyorsun ama asıl bebek olunca gelirler yanında kalmaya, çocukla bir başına kalma diye. Yani okumak istiyorsan bunu kesinlikle evlenmeden, çocuk yapmadan yapman senin yararına olur. Hem sen de bir işe girdiğin zaman kimse de sizde kalmaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aksine çok torun düşkünü oluyorlar. Sürekli evinde olurlar. Gelmeseler görüntülü ararlar bebeği görmek için. Çocuğu olup üniversite okuyan arkadaşım vardı. Kayınvalidesi çocuğa bakarken derse gider gelirdi. Sınava girerken eşi ve bebeği de gelirdi. Aynı gün 3 sınav olduğu zamanlar olurdu. Sınav araları çocuğu emzirirdi falan. Eşin ve ailesi desteklerse okursun. Ama bebek varken ders çalışmak vs daha zor olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem uzakta olucak eşimin ailesi yakında genelikle eşim olmadigu zmana hamile olmaidgim zaman bebek olmadigim zmana yanımda yaticak kalıcak görümce kayananama kayinbabam arada kayinabbsm yani ben evde hzuru tek başıma takilmicam bsouna hayaale kapildim yoksa 1 sene sonra istiyordum 1 sene sonra hamile olup 1 yıl dhaa bekleyip dogurmakti 2 yıl sonra elimde oluckati işte esim ilk baslarda istiyordu cok istiyordu tam çocukga karar veridm istemiyor bende hayatımı akisina bıraktım ama ehleiyet kpss tyt ayt kurs gidicem yani
+1 yılBenim üniversitedeyken hamile ve 1 çocuklu arkadaşım vardı. Çok da güzel okudu ve zamanında üniversiteyi bitirdi. Burada eşin çok önemli. Sana destek ve yardımcı olabilmesi gerekiyor. Olay sadece üniversite bitirmek değil çalışsaydın da aynı sorunlarla karşılaşacaktın. Kendine güven. #BenVarım #KızlarBirAdımÖne
00 Yorumla
+1 yılÇocuğuna senin olmadığın vakitlerde bakabilecek güvenilir biri var ise hayatında ve de hem okul hem de annelik sorumluluğunu aynı anda yürütebileceğine inanıyor ve de bu konuda kendine güveniyorsan tabi ki de hayallerinin de peşinden gidebilirsin. Destekçin varsa her şey kolay gelir aslında bu süreçte.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
46Cevap
+1 yılHemde daha iyi olursun gdas
00 Yorumla
+1 yılSırf bişeylerden kurtulmak için çocuk yapmayın şakamısınız siz çocuk sadece gerçekten isteniyosa yapılır aksi halde dertlerinize çocukları alet etmiş olursunuz yarın bi gün bu çocuk büyüse bu sebepten yapıldığını duysa kahrolur olan çocuğa olur her türlü ona göre
26 Yorumla- +1 yıl
Kimseye bunu anlatmazsın. Çocuk yapmak bakkaldan elma armut almak kadar kolay
- +1 yıl
Millette bi çocuk yapma telaşı var lan ne kadarda önemliymiş veletler? Ben evlensem bile canım istemezse mental olarak kaldıramicaksam yapmam bu kadar basit. Ha diyince iyice düşünmeden çocuk yapıyolar sonra aha sonuçlar ortada bedelini en çok doğan çocuklar ödüyo. Herkes çocuk yapcak diye bi kanun var sanki yerden bitme cüceler dertleri bitmez ağlamaları bitmez hayatınızı mahfetmeyin hele paranız yoksa düşünmeyin bile
- +1 yıl
👍👏👏👏👏 keşke herkes böyle bir zihniyete sahip olsa. Doğarlar üniversiteye giderler hergün sevmedikleri bir işte çalışırlar bakkaldan elma armut alır gibi çocuk yaparlar ve ölürler. Geride kalan çocuklarda büyür ve aynı şeyi yaparlar. Dünya bu işte! Knk biz burada yapamıyoruz bunların içinde çok zor tahammül etmek. Ya onlar gibi mal gibi yaşayıp gideceksin ya da kafayı sıyıracaksın.
- +1 yıl
Sürüye katılmayıp hayatı ciddiyet ve mantıkla düşünmenin bedeli çok ağır. Farklı olmak ölüm gibi bir şey dünyada. Keşke bizde mal gibi yaşayıp gitseydik diyorum bazen. Farklı olmak çok zor.
- +1 yıl
Sana hak veriyom bazen keşke bende millet gibi koyun olsaydım diyom en azından kafam rahat olurdu ama bin tane koyun olmaktansa bir tane kurt olmak gurur verici. Artık insanlar sadece toplu fikire ve medyaya kanan beyinsizlerden ibaret. Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovuluyo bazen kendi hallerine bırakıyom sonra bu kadar fazla cahilliği görünce içim kaldırmıyo giriyom laf dalaşına 😂 herşeyi farkında olup susmak en iyisidir bırak bişe bilip yaşadıklarını sansınlar. Bu cahilliklerinden faydalanan insanlarada asla kızamıyom bu millete ne yapılsa müstehaktır.
- +1 yıl
Aynen öyle. Bu millete ne yapılsa müstahak 👍
Gizli Üye(18-24)+1 yılGördüğüm en saçma çocuk doğurma bahanesi. Ayrıca emin ol çocuk olduktan sonra daha çok gelirler. Ve soruna cevap vermek gerekirse hayır. Çocugun la ilgilenirken ertelersin ertelersin sonra bir bakmışsın okuyamazsın. Önce üni sonea iş ve parasal özgürlük sonea çocuk bence
51 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle sana katılıyorum. Torun görme bahanesiyle daha çok gelirler
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim fakültede bir kız vardı okurken evlenmişti bi sene sonra hamile kalmıştı hele ki beşinci altıncı aydan sonra hocalar kıza öyle güzel toleranslar gösterdi ki gidip çocuk yapasım gelmişti. Bence yorulmam diyorsan okul işlerin normalden daha kolay olacaktır. Hayırlı olsun bu arada mutluluklar
21 YorumlaZor ama imkansız değil, çocuğu sırf eşinin ailesi gelmesinde diye yapma tek başına büyütmekte zorlanırsın zaten ve çocuk olursa daha sık gelip giderler. Düzgünce otur konuş ben evime sık misafir kabul etmem dersin olur biter.
00 YorumlaBence çocuğu bu gibi sebeplerle edinmek saçma olur. Ayrıca çocuğun olduğu zaman daha bir artar ilgi alaka. Bence böyle olur yani. Ters köşe yapmış olursun kendine.
10 Yorumla
+1 yılHayır bu sadece bir hayal maalesef
O çocuk büyüyene kadar yok diyeceksin çocuk büyümeyecek on yıl geçecek 15 yıl geçecek20 Yorumla
+1 yılŞuanda görev yaptığım okulda 2 çocuk sahibi olduktan sonra hem Üniyi bitirip hem atanıp hem de yüksek lisansından sonra doktorası işin uğraşan bir kadın arkadaşımız var. her şey mümkün…
00 YorumlaEşinle ve ailesi ile konuşup bu konuda desteklerini istesen neden pasif davranıyorsun eşinle konuşmaktan çekinme o yuvada seninde söz hakkın var
10 Yorumla
+1 yılYapma çocuk önce oku okulunu bitir , bir arkadaşını cagirabilirsin ya da kendi aileni bunun için yapma asla
10 YorumlaAnne olunca okursun okuyan var da. Gelmek isteyen çocuk varken de gelir. Çocuk bakmaya yardım ederim diye gelir. Ders çalışıyorsun der.
00 Yorumlaçocuk belli bir yaşa geldiğinde okuyabilirsin. Veya beklemek istemiyorsan sadece sınavlara girerek açık öğretim fakültesinden bitirebilirsin.
00 Yorumla1 buçuk yasnda oğlum var univ okumak icn haziranda sınava grcm okumanın yaşı yk canım yeterki sen iste
00 Yorumla
+1 yılOkumasına okuyabilirsin de çocuk ne olacak soru o. Bana kalırsa okulum bitmeden evlenmek konusunu açmam bile.
00 Yorumla
+1 yılOkuyabilirsin tabi ablam üniversite de eniştem ile evlendikten sonra çocukları olmuş ve ablam okul okumaya devam etmiş sen neden yapmaysın
00 Yorumla
+1 yılSen istersen her şeyi istediğin gibi yaparsın. Anne olduktan sonra üniversite de okursun çocuğuna tek başına da bakabilirsin
00 YorumlaOkul dönemin uzun seneler sürmez bence önce okulunu bitir sonra Anne ol derim
10 Yorumla
+1 yılHer zaman okuyabilirsin, üniversite için karar vermekten başka hiçbir engelin yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk ile okuman bı tık daha zor olur, eşin uzun yola gidiyorsa daha zor olur. Sen bakmazsın çocuğa biz bakalım diye gelirler yine. O yüzden başka bir yere taşınmanız en iyi seçim olacak. Ama anne olmak istiyorsan o da bir seçim tabii ki ama sırf ailesi gelmesin diye ise çözüm olmayabilir. Eğer eşin çocuğa bakmana yardım edecekse hem okuyup hem anne olabilirsin böylece genç yaşta anne olabilirsin. Genc yaşta anne olmak çok güzel bence.
10 Yorumla
+1 yılO çocuğun hayatı senin hayatın. Eşinle konuş, bunun için çocuk yapılmaz. Çocuğa yazık.
10 Yorumla
+1 yılİnanır mısın baba olduktan sonra bile okuyabilirsin 😊
10 YorumlaNeden olmasın, çocuğu 4 yaşında olup üniversite okuyan var.
10 Yorumla
+1 yılOkula git gel kısmı zor olur ama evden çok rahat okursun kuzenim okuyor
00 YorumlaOkursun ama çocuğa bakacağın için ders çalışma konusunda biraz sıkıntı çekersin
00 Yorumla
+1 yılOkursunda bebeği büyükten sonra okusan daha güzel olur
00 YorumlaOkuya bilirsiniz benim unverste arkadasim oyle okuyor evli mutlu cocuklu😄😊
00 Yorumla
+1 yılBenim arkadasim anne oldukdan 2 sene sonra mezun bile oldu
isteyen yapar bence00 Yorumla
+1 yılÇocuğun büyüdükten sonra olur ya da çocuk yapmadan okumalısın.
00 Yorumla
+1 yılİlk önce üniversite oku dersler çok zor anne olduktan sonra okuyamazsın
00 YorumlaAslı bebek olursa daha çok kalirlar tek başına bı çocukla yalnızsın diye gelecekler
00 Yorumla
+1 yılAnneliğin tadıno aldıktan sonra zaten o bebeği bırakamayacaksınız
00 YorumlaTabiki okunabilir. Sonuçta ailen bakabilecektir senin yokluğunda
00 Yorumla
+1 yılokuyabilirsin lakin eşinin büyük desteği gerekli iş ve işler konusunda
00 YorumlaDoğumdan hemen sonra değilde çocuk okula başlayınca falan anca veya kreşe
00 Yorumla
+1 yılneden olmasın arkadaşımın annesi 45 yaşında üniversite okuyo hala
01 Yorumla- +1 yıl
ne okuyor çok merak ettim kpssye de girecek mi bitirince
+1 yılBir ihtimal var fakat çok zor.
O da anca açıktan olarak.00 YorumlaZor olur. Bir yandan çocuk büyütüp, diğer yandan da okumak ne kadar kolay olabilir ki...
00 Yorumla
+1 yılGayet olabilir bir şey , kendini buna hazır hissediyorsan
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılElbette okuyabilirsin. Ama çocuğa bakacak birilerinin de olmadı gerekir. Çocuk küçükse tabii.
00 Yorumla
+1 yılAma sadece öyle 'düşünüyorsun', belki de düşündüğün gibi olmayacak? Ayrıca bebek bir sorumluluk, destek yoksa hem bebek hem üniversite zor olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok zooorr. Vardı öyle bir arkadaşım. Sınıfta kalarak okulu bitiremedi kota doldu okul gitti yani.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin nereye gidiyor? Acele etme sakın tek başına kalabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇOCUK BUNUN İÇİN YAPILMAZ kesinlikle anne olma daha çok erken eşini bile düzgün tanımıyorsun. Eşinle paylaş durumu istemediğini. Okulunu oku meslek sahibi ol öyle çocuk yapacaksan yap daha çok erken.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğum 180 derece değiştiriyor insanı. Ruh halin ne olur bilemeyiz..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızıyla beraber üniversite okuyan baba tanıyorum ben
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olunca aileler daha çok gelir bebeğim 😂 sen bence çocuk konusunu bir daha düşün
30 YorumlaOldu çocuğuda elin yabancı dadısı büyütür, ona annecim der, sende kariyer (hayal) yapacam diye tırmalar durursun
00 YorumlaBirseyler ogrenmenin egitimin yasi yoktur. Ben bu yastan sonra yazilim ogrenmeye basladim. Kursa gidiyorum ve udemy (aklima soru getirdin sagol 😊)
00 YorumlaGerçekten istersen okursun da çocuk da bakarsın ama çok zor
10 Yorumla
+1 yılAkraban ilgilenecekse çocuğunla anne anne babaanne rahat olur yoksa zorlar
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı yoktur bir insan onda azim varsa 60 yaşında bile okuyabilir bence okuyabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4 cocuklu psikoljinikuyan tanidigim var. 4. hamileyken hukuka hazirlaniyodu
21 Yorumla
+1 yılÖnce çık şu ergenlikten.
20 YorumlaBakıcı tutarsan okuyabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBence çocuk olunca da onu bahane edip gelirler
11 YorumlaSanmıyorum. Çocukla ilgilenmekten vaktin kalmaz
10 YorumlaNeden olmasın istedikten sonra
10 Yorumla
+1 yılBenim komşum çocuğu da o da üniversite okuyor xd
10 Yorumla
+1 yılOkursun imkanlarin varsa
00 YorumlaOkuman için engel yok