Ya anlamıyorum ben. Abimi bugüne dek tek bir kere bile sıkıştırmayan annem ısrarla bana çocuk yap diyor. İkimizde kariyerlerimize odaklanmışız ve mutluyuz. Ne bu farklılık yahu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kadının doğurganlık yaşı çabuk geçer.. erkeği ki daha uzundur... birde yaş ilerlediğinde bebek avutmak zor oluyor.. kafa kaldırmıyor.. gençken çekiliyor bu eziyet... bencede fazla beklemene gerek yok bekarsan evlen, evli isen bebek yap... ayrıca sana yardımcı olacak bir annen var ve oda ihtiyarlıyor farkındaysan.. bir müddet sonra tek başına kalırsın... annen doğru söylüyor...
05 Yorumla- +1 yıl
Oyle bir sey yok 70 yasinda da gayet saglikli doguranlar var ayrim yapamazsin ayrica erken evlenip hayattan erken bezsin istiyorsun yani
- +1 yıl
50 yaşındaki erkek çoçuk yapsa güzel mi çoçoğunun yanında dedesi gibi gösterir ve genç kadınla olamaz
- +1 yıl
Çoçoğua tek kadın mı bakacak? Gençken çoçuk bakmak daha iyise erkekte genç olmalı o zaman. Neden tek başına kalsın kocası var ya. Ve 40 yaş üzeri erkeklerin çoçuk yapması pekte sağlıklı olmuyor kadın 23 yaşındaki gençken anne mi olsun? Gençliğini yaşayamadan anne olmak?
- +1 yıl
Annede büyürse babada yardımcı olsa neticede ilerleyen yaşlarda bebek büyütmek zor... kafa kaldırmıyor... bu eziyet gençken çekiliyor... çevrenizde kaç tane 70 yaşında doğum yapan var... ucmussunuz iyice... feministlik duygularınız kabarmış. Sacmaladığınızın farkında değilsiniz...
- +1 yıl
70 yaşındaki erkek baba değil dede olur
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim annemde daha evlenmediğim halde torun sevmek istiyorum diyor. Ama abime tek kelime etmiyor. Annelerin genel özelliği bu sanırım kız çocuklarını köle olarak görüyorlar. Evlen çocuk doğur kocana hizmet et cevap verme sus yemek yap temizlik yap istekleri bitmiyor. Senin annene güzel bir cevap verip susturman gerekiyor. Büyüdüğünü ve kendi hayatın hakkında kararları kendin vereceğini falan söyle
00 Yorumla
+1 yılElbetteki çocuk yapmak zorunda değilsin ancak her aile çocuklarının evlenip çoluk çocuğa karışmasını ister. Söz konusu kadın olduğunda biyolojik olarak geç kalma endişesi duyulduğundan bu ısrar olabilir. Anneni tıbbın geliştiğini ve ileri yaşta da anne olabileceğini anlatmalısın. Baskısı bu yüzdendir. #KızlarBirAdımÖne #BenVarım
00 Yorumla
+1 yılTabiki değilsin. Seni mutlu yapan kariyese eğer hep kariyer yap. Çocuk seni mutlu edecek diye yapılır. Sen mutlu olmayacaksan hiç yapma. Çünkü sonra pişman ola bilirsin. Bu yüzden sadece seni mutlu eden şeylere odaklan
02 Yorumla- +1 yıl
Çocuk nasıl yapılıyor?
- +1 yıl
@Freddy1616 oha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
64Cevap
+1 yılYani insan kendinden bir parça olsun ister gadası
10 Yorumla
+1 yılHayır. Kesinlikle zorunda değilsin. Bence annen haklı diyenler böyle gelmiş böyle gider'ci ebeveynlerin hayata dair hiçbir şey bilmeyen, görmeyen, yaşamanın esasında ne olduğunu bilmeyen, evine bağımlı, kocasına itaatkar, eş boyunduruğu altında kalmış kadınlar. Çocuk bir zorunluluk olamaz. Çocuk öyle ha diye de yapılmaz. Çok çok iyi düşünmek tartmak, hayat şartlarına bakmak, potansiyel insan kalitesine, yaşadığın ülkedeki sorunlara ve gelecekteki yuvana olası tehdit edici unsur oluşturacak her seyi düşünmek gerek.
Erkeğe laf geçiremiyorlar, kadını yönetebileceğini sanan tipik Türk aile yapısı. İstediğiniz hayatı yaşamanıza kimse engel olmamalı.20 YorumlaBaskıyla çocuk yapılmaz , çocuk yapılmak zorunda değil. Mesela ben anne olmak istemiyorum çünkü çocuğuma verebileceğim bir şey yok daha kendimi tamamlamadım. Kendini hazır hissetiğinde doğru zamana sen ve vücudun karar verirsin , belki doğru zaman diye bir şey olmaz çocuk yapmak istemezsin. Sen önce kendine odaklan seni mutlu eden şeylere
20 Yorumlamaalesef annelerimizin nesli evliliği ve çocuk yapmayı zorunlu bir şey sanıyorlar. evlenmek için evlenip, çocuğu olmadı demesinler diye çocuk doğuruyorlar. bir görev gibi. sonucunda sağlıksız, mutsuz, sevgisiz bir evlilik ve bu ortamda büyüdüğü için yine mutsuz ve ilişkilerde güven problemleri olan çocuklar dünyaya geliyor.
10 YorumlaBayanlar baylar bu sorunun aslı bu: (Kariyer sahibiyim ama artık evlenmek çoçuk sahibi olmak istiyorum sizce doğru mu bu isteğim.) Herkezde nedense söyelyemye sormaya cesaret edmedikleri şeyleri ya annesi üstünden ya da arkadaşı üstünden yaftalayarak soruyor 😁 Biraz cesur olun. Yarın tabutta rovaşata çekeceksiniz ! Elalemden , kuldan korktuğunuz kadar Allah'tan korkmuyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılBence annen haklı. Cocuk da yasinda olmali. O cocuk buyuyecek daha. Cocugun 30 yasina geldiginde 60 olmak var 70 olmak var.. bir de 50 yasinda ölürsen cocugun torununu kendi kendine büyütür cok arar seni. Hatta cocugunun evlendigini bile goremeyebilirsin. Baya ileriyi dusundum ama insan düşünmeli her sey bir sorumluluk.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne farklılık var söyleyim mi erkekler istedikleri zaman baba olabiliyor ama kadınlarda bun süre kısıtlı biyolojik saat denen bir şey var sürekli ilerleyen hem çocuk ha deyince olan bir şey değil yarın öbürgün çocuk istediğinde çok geç olupta kafanı duvarlara vurmada
00 Yorumla
+1 yılBu sadece senin kararin olmali ve cevrendekiler ise buna karsi gelmemeyi ögrenmeli. Maalesef eskilerden gelme bir aliskanlik olmus bu annelerimizde, kadinin en sonunda kucaginda bir cocuk olmali gibi düsünüyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBu olay tek bizde değil yabancı insanlarda da böyle. Hadi evlen, sonra hadi torun diye geziyolar. Yahu salın gençleri onlar yapar zamanı gelince. Torun sevmeden ölünce bişey değişmiyor Allah uzun ömür versin ama öyle yani
00 YorumlaÇünkü biz ortadoğu zihniyetindeyiz. Evlenmek ve üremek bizim toplumun tek amacı. Şimdi sen ya toplumun elinde maşa olacaksın ya da kendi hayatının iplerini elinde tutacaksın.
10 YorumlaGünümüzde çocuk yapmak zor daha doğrusu yapılan çocuğa bakmak zor fmfmmf ama herşeye rağmen çocuğum olsun isterdim. Çocukları çok sevdiğimden midir bilmemki
10 Yorumla
+1 yılÇünkü gelinine söyleyemez.
Bu yüzden de abinize söz söylemesi fark etmiyor.
Ama siz kızı olduğunuz için ve büyük ihtimalle torun sevmek istediği için sizi söz geçirebileceğini düşünmüştür.10 YorumlaZorunda değilsin de soruyu sorma şeklin bana biraz farklı ve tuhaf geldi.
"Eğer ben, çocuk yaparsam kariyerime eskisi kadar odaklanamam ve eskisi gibi ye, iç, gez ve eğelen kafasında olmam. Çocuk yaparsam bana bunlar engeller olur." düşüncesi ile sorulmuş bir soru gibi geldi. Eğer öyleyse çok çok yanlış bir düşünce. Değilse de saygım sonsuz ve evet zorunda değilsin. Sen, bence kendine bir sor ama. "Neden istemiyorum ben yahu?" ;) :D00 Yorumla
+1 yılÜremek genlerimizde var. Bir kaç tane çocuk yapmalısın doğurganlık bir yere kadar. Kariyer de bir yerde durmalı. Hayatta daha önemli şeyler var. Annen torun sevmek istiyor o ayrı tabii. Çocuk yapmayı düşün bence
00 Yorumla
+1 yılHamilelik ve sonrası süreçler ile şimdi uğraşmak istemiyorsanız bir Taşıyıcı Anne düşünür müydün? Yok ben yaparım diyorsan Anneni dinleme yaş 33 te de doğum yapılır hem alası yapılır. Henüz geç değil.
00 Yorumla
+1 yılBir zahmet buna o değil sen karar ver çocuğu sen yapıp büyüteceksin ne mantıkla sana karışıyor ki zorunda değilsin kardeşim istemiyorsan yapma istiyorsan yap senin hayatın
00 YorumlaBu eril bir algı olmasından kaynaklanıyor. Kadınları sürekli doğuran soyun devamlılığını getiren bir birey olarak görüyorlar. Tabii gelenekçilik buna da dahil.
00 Yorumla
+1 yılKesin akrabalar arasında evde kalmış veya kısır diye dedikodun dönmüştür ondandır. Akrabaların köküne kibrit suyu
10 YorumlaÇünkü abin doğuramayacağına göre el kızına baskı yapmak istemiyor ama sen kendi kızısın o yüzden sana rahatlıkla bunu dile getirebiliyor. Mantığı bu.
10 Yorumla
+1 yılAnneler bu konuda çok bencil. Hayatınız mahvolsa umrularında olmaz. Yeterki komşu ayşeye toruum oldu diye bilsin. Aman kimseden geri kalmasın.
10 YorumlaHayır kesinlikle çocuk yapmak zorunda değilsin çocuk yaparak hayatını mahvetme hayatını kendin için yaşa bir başkası için değil
00 Yorumla
+1 yılKendin istersen yap çocuk ciddi sorumluluktur, bir kere anne, baba olununca ömür boyı öylesin net👍🏻
00 Yorumla
+1 yılHer bayan anne olmayı hak ediyor. Belki torun istiyorlardır. Ve anne olmayı sana çok yakıştırıyorlardır.
01 Yorumla- +1 yıl
Bayan mı kadın mı
Valla farklılığın ne olduğunu bende aşırı merak ediyorum çünkü bana da evlen çocuk yap baskısı var ama ben istiyor muyum hayır 🤗
02 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden de yapabilirim de susarlat
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbir zaman için çocuk düşüncen yoksa yapma, zorunlu değil.
Çocuk istiyorum ama şimdi değil sonra olsun gibi bir erteleme yapıyorsan çok geciktirme. Çocuk 15 yaşında iken 45 yaşında olmak ile 55 olmak arasında çok fark var.00 YorumlaAnnen diyor cocuk yapta kocan istiyor mu asil mesele o bence. El oglu cocuk istedimi senden haberin bile olmaz :)
00 Yorumla
+1 yılher şeyi bırak bir kenara
kendini düşün
sen istiyor musun çocuk asıl konu bu?
çocuk doğurmakla bitmiyor çünkü00 YorumlaKadın haklı
Annene de ki
Kızı 34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali Yasemin Özilhan tadında ise eğer
Benimle evlensin 🤪00 Yorumla
+1 yılBu annenin kararıyla olacak iş değil, sen zamanını daha iyi bilirsin. Bazı şeylere kulağını tıkamalısın.
00 Yorumla
+1 yılErkekte problem yok 80 90 ancak kadının biyolojik yaşı 40 45
10 Yorumla
+1 yılDeğilsin tâbi ki de bu hayat senin hayatın kararlarda senin
00 Yorumla
+1 yılHayirrr değilsin tabikide kimseyi dinleme kendi ideallerine göre yaşa
00 Yorumla
+1 yılBence gelinle anlaş aynı zamanda hamile kalın. Annemin neye uğradığını şaşirsin. 🤣
00 YorumlaAilenin olmazsa olmazı çocuk 👶 ailenin varisi 🙂 yeni bir üye. Her zaman önemlidir...
00 Yorumla
+1 yılannen çocuk istiyo kocanlamı seviş*cek anlamadım ben hdjdns
02 Yorumla- +1 yıl
@Arsheあ tamam boş ver 🤣
Başkasının istemesiyle değil, kendi isteğinle olacak şey bu. Baskılar gelip geçici olacaktır bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlar bir adım önde başlığı altında yine kendi fikri olmayan hayatının tamamını kaplayacak bir kararı bile başkalarına danışan bir kadın. Yine bir adım geriden takip ediyorsunuz...
00 Yorumla
+1 yılAman he de geç, geçiştir. Ama bir yandan da çocuğu düşün planla.
00 YorumlaAman hiç sözünü dinleme sonra bakmak için kucaklarına verdiğinde bana mı yaptın diyorlar.😂
00 YorumlaZorundasın tabi. Soyun mu kurusun? Hemen görevini yap, o çocuğu doğru. Tembel seni..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yaşındasın ve kaç yıllık evlisin yeni evliysen tadını çıkar ama 30 ile 35 yaş arası isen 5 yıllık evliysen sağlıklıysanız yapmalısınız artık zamanı geliştir
00 Yorumla
+1 yılSen istemediğin sürece hiçbir şey yapmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılÇocuk kadının manevi tamamlayıcısıdır ondan diyordur
00 Yorumla
+1 yılya o anlamda değil, şimdi çocuğa kariyer hazırlayın anlamında dedi. küçük yıldız mı olur, genç yetenek mi olur bilmem ama kariyer yapsın bu çocuk diyo
00 Yorumlayanlış olmasından hiç olmaması daha iyi. kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman yapın
00 YorumlaOhoo herkesi takarsak yaani işimiz iş (aile bile olsa bu kadar müdahale olmaz, olmamalı)
00 Yorumlaevliysen buna eşinle sen karar verirsin kaynanan veya annen değil
00 Yorumla
+1 yılKadınlar istedigini yapar kimse karisamaz anne bile senin annen biraz geride kalmis sen bakma erkekle evleniceksin ve hayatin asla eskisi gibi olmicak erkekler cekilmez bekar hayati cok iyi
11 Yorumla- +1 yıl
sende mi kariyerine odaklandın?
+1 yılTorun sevmek istiyor kadıncağız ne yapsın bakıyor oğlunda hayır yok kızından bekliyor o da belki
00 Yorumlala boş ver ye iç gez bu dünyaya çocuk mu getirilir çocuğa yazık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılistemiyorsan yapma ve birden fazla çoçuk iyi değil ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlisin ve annen sizin cocuk yapmanıza mı karışıyor?
00 Yorumlacocuga sonucta annen değil sen bakicaksin o yüzden annenin demesiyle cocuk yapmaya kalkma sırf haftada bi kac gun torun sevicek diye kariyerini bırakma sen doğru zamani kendi acından bilirsin zaten
00 Yorumla
+1 yılSenin aklın varsa bildiğini yap başkasının dediğini değil
00 Yorumla
+1 yılSaçma. Annen ısrar ettiği için değilde kendini hazır hissettiğin ve gerçekten istediğinden emin olduğun zaman bi çocuğun olmalı.
00 YorumlaHayat senin hayatın tatlım kendini hazır hissettiğinde yaparsın takma kafaya tamam hee de geç valide hanıma da
00 Yorumla
+1 yılBüyükler işte. İstemiyorsan yapma boş ver olmuyo de
10 YorumlaKendini hazır hissettiğin de, gerçekten istediğin de olmalı bu başkalarının isteğiyle değil
00 YorumlaBence yap ya ben cok severim çocukları hayatına bir değişiklik gelsin
00 Yorumla
+1 yılSayın sevgili büyükler Evlenmeyecez verirseniz kaçacaz.
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kariyerimde iyi ilerledim, annem "artık sıra çocukta" diyor. Çocuk yapmak zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat