Hedefim hukuk okumak ve ardından savcılık için gerekenleri yaparak savcılık görevini ustlenmek.
Sizce en çok hangi üniversiteden savcı çıkmakta?
Sizce en çok hangi üniversiteden savcı çıkmakta?
Yanlış bilmiyorsam Ankara Hukuk en çok savcı ve hakim çıkaran üniversite olması lazım. Hatta şey diyorlarmış hakim olacaksan Ankara Hukuk, avukat olacaksan Marmara Hukuk gibi bir şey. Bir ara araştırırken böyle bir şey görmüştüm ne kadar doğru bilemem. Hatta bazı tanıdığımız siyasiler, yazarlar, vs. gibi önemli isimler de Ankara hukuk mezunu. Yanlış yönlendirmek istemem ya da isteklerine yön vermek; şunu söyleyebilirim Ankara Hukuk'ta okumak bile bence büyük bir gurur olmalı.
Üniyle alakası yok ki bunun? En fazla çıkarana girsen ne fark eder. Kendini geliştirip sınav mülakat ve maalesef yandaş destekçi ile oluyor güncel durumda.
Cevap
4Cevap
Hemen her üniversite bu konuda iyi gadası
Hakim, savcılıkta universitenin bir önemi yok ama bazı universiteler daha avantajlı olabiliyor mesela Ankara hukuk, hacettepe hukuk, İstanbul hukuk gibi.. Ortalama universitelerde okuyup , vakıfta okuyup hakim savcı olan bile var. Tamamen sınavdaki başarın, referansında bitiyor iş.
Bu her yıl değişebilir ki. Köklü üniler diyelim daha çok.
Gazi Üni derlerdi hala öyle mi bilmiyorum
Ankara ve gaziydi
Trabzon olabilir
