#GöktenDüşenAşk #Gizlisaklıyapılaniyilikler #Yapılaniyilikleriinsanlarıngözünesokmak

İyilik yapiyorsam mümkünse o kisinin bile haberi olmamasi icin elimden geleni yaparim..
Kimsenin gözüne sokmamak lazim..
Bir elin verdigini digeri bilmemeli..
Tabii ki hayır. Yapılan iyiliklerin lafı yapılmaması gerekir ama başkalarına örnek olacaksa başkalarını bilgilendirebilirler.
Rica ederim 😊
İyilik yaparsam karşılık beklemem, dile de getirmem asla.
Hayır, asla.
Cevap
31Cevap
Bir iyilik yapılıyorsa, lafını yapmamak gerek. Lafı yapıldığında o iyiliğin hiçbir anlamı kalmıyor. Böyle şeylere hiç gerek yok. Bu tarz durumlarda sırf yanlış anlaşılmamak için susuyorum ve yanlış anlaşılacağım diye korkuyorum hep. Hiçbir şey yapmasam bile.
Şimdi burada bile "hayır" demek bir nevi iyilik yapıyorum demektir. O yüzden bende olan bende kalır. İyilik yapıp yapmadığım ya da görünüp görünmemesi benim meselem.
İnsanların gözüne soktuktan sonra iyilik yapmanın herhangi bir anlamı kaldığını düşünmüyorum. O yüzden, bu zamana kadar yaptığım iyiliklerin göz önünde olmasını değil de gizli kalmasını ve iyiliği yaptıktan sonra unutup lafını yapmamayı tercih ettiğimi söyleyebilirim.
Ellerinize sağlık güzel yorumlamışsınız.
Kesinlikle size katılıyorum saygılar.
"İyiliğin şartı 5'tir. Tez olmalı, Gizli olmalı, Gözde büyütmemeli, Sürekli olmalı, Yerini bulmalı. - İbni Sina.
Elimden geldiğince buna uymaya çalışırım.
Sol elin verdiğini sağ el görmemeli. Görüyorsa verilmek istenen fikir farklıdır ve kişisel çıkar söz konusudur. Allah rızası gözetilmeli kul değil.
Gizli yapmayı ve mümkünse kendimi belli etmemeyi severim.. karşımdaki anlasada niyetimi bildiği için anlamazdan gelir..
millet için o iyiliği yapmam kendim için hiç ama karşımdaki yardıma ihtiyacı olan kişiyi düşünerek yaparım yane hayır gözüne sokmam insanların
Mesela şu an bile dile getirdiğimiz şeyleri "başkaları" bilecek düşüncesi ile atıyoruz ve inkar ediyoruz.
hayır iyiliğimi hp unuturum günhlarımı düşünür tövbe ederim efendim
Sen doğru ol eğri kendinden utansın ben iyiliğimi yaparım Allah bilsin
Gösteriş olsun diye yapılıyorsa hiçbir anlamı yok. Kimsenin bilmesine gerek de yok..
Yaptığım iyiliği bir insanın şu hayatta başıma kakmam. Yapma daha iyi başımiza kakarsak.
Sessizce ve gönülden gelerek yapılmalı diye düşünüyorum.
İnsanların gözüne soktuğumuz zaman iyilik yapmanın aslen derecesi nerde kaldı o zaman
Ben isteyerek içimden gelirse iyilik yaparım yoksa daha başlamadan pişman ederim
Herkes göstermeden yaparım demiştir kesin. Herkes melaike herkes sütten çıkmış ak kaşık
İyiliği beni tanımayan insanlara yaparım. Gözüne sokmadan yapar uzaklaşırım 😏
Gizli gizli yaparım kimsenin gözüne sokmam. Zaten göze sokulan, iyilik sayılmaz.
Hayır Tabikide... Bu Yapan Benim Gözümde Karaktersiz İnsandır...
Hiç sevmediiim şey yapılan iyiliğin yüze vurulmasıdır
İyilik, insanların gözüne sokmak için yapılmaz ki zaten :/ “madem lafını yapacaksın niye iyilik yapıyorsun?” demez mi insan?
Bu tarz insanlardan nefret ediyorum ya. Bu çok masum bir şey herkese duyurarak neyi ispatlamaya çalışıyorsun. 😏
Yaralı bir köpek ile, 1 hafta ilgilendim, şu an sapasağlam, iyilik insana mahsus değildir, kedi, köpek, hatta cansız varlık bile geçerlidir.
İyilik yapmak karda yürüyüp izini belli etmemektir ben yaptım deyip kendini diğerinden üstün görmemektir hiç kimse bir birinden üstün değildir
İyiklık yaparım. Ama kımsenın gozune vurmam. Yapılmaması gereken bir davranıs bazılarımızın yaptıgı hata
Asla tarzim değil ve böyle şunu yaptım bunu yaptim diyen tiplerde tam dayaklık
Hayır, iyilik yap denize at. Tabii değecek kişiye.
Bir elimin yaptığı diğer elim bilmez hamd olsun.
İyilik olmaz ki o onun adı başka birşey
İyilik yapmam zaten hiç
iyilik yapmamaya çalışırım
Hayır görmüyorsam sokarım gözüne gözüne
Arada yapıyorum
Allah görse kafii
Utanırım ya😂
Vay bu kötü kıza da bak sen
bir elin verdiğini diğeri bilmeli..
İyilik yapmayı sevmiyorum
Asla, iyilik yaptığım kisilerden daha cok utanirim
hiç yaptığım iyilik karşıma çıkmıyor