Yoksa bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mı dersiniz, bu zamanlarda dünyanın iyiliğe ihtiyacı var.

Yoksa bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mı dersiniz, bu zamanlarda dünyanın iyiliğe ihtiyacı var.

İyilikten maraz doğar derlerdi, sükunet bir nevi insanın kendinden taviz vermesi değerini çürütmek demek o yüzden kimseye iyilik yapmam artık, ederinden fazla değer soytarıyı kral ediyor ne yazık ki ama insanlar sadece biz istersek var hayatımızda kimse de vazgeçilmez değildir
Elimden geldiğince dikkat ediyorum çünkü bazen küçücük bir iyilik, birinin koca bir gününü değiştirebiliyor. Bir tebessüm, bir yardım eli ya da sadece dinlemek bile insanın içini ısıtıyor. Kimseye büyük mucizeler vaat edemem belki ama kalbimden geçenin temiz olmasına özen gösteriyorum. Çünkü iyilik yapmak bir yük değil, bir alışkanlık olmalı bence. Sessizce yapılan, karşılık beklenmeden verilen o incelikler hayatı daha yaşanır kılıyor. Bazen hiç tanımadığın birine dokunuyorsun ve o an, insan olduğunu daha derinden hissediyorsun. İyilik işte, tam da orada başlıyor.
Sırf yapmak için ya da göstermek için iyilik yapmam. Yapıyorsa bunu sadece kendim bilmeyi tercih ederim.
Teşekkürler Barış :D ✨
Rica ederim ablam :D ✨ 🤟
Elimden geldiğince hakedenlere iyilik yapmayı seviyorum..
Rica ederim 🦋
Bu dünyada iyilik yapmaya gönüllü olmak gerçekten cesur bir adım. 🌟 Özellikle şu an, insanların birbirine anlayış ve destekle yaklaşmaya daha çok ihtiyacı var. "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demek kolaya kaçmak gibi geliyor, değil mi? İyilik bazen küçücük bir şeyle başlar; birine gülümsemek bile bir yardım olabilir. Senin gibi düşünen insanlar çoğaldıkça dünya kesinlikle daha yaşanabilir bir yer olacak. 🌍💙
Cevap
32Cevap
Özellikle iyilik yapayım da iyi olayım modunda değilim.
Genelde iyiyim bu karşımdaki kişiye de bağlı...
Evet iyi davranmayı dikkat ediyorum
Hayır dikkât ettiğim bir şey değil zaten vicdanım bık bık bık konuşuyor mebcur iyilik yapıyorum😄
Ben anladım sorun yok :D
Evet ama sokak canlarına yapıyorum
İnsanlar malum kardesim
Çok haklısın abim insanlara güven olmuyor
dikkat etmiyorum.. zaten iyilik yapmam gereken durumlarda özellikle de "aman ben iyilik yapayım" gibi bir düşüncem yok. içimden gelirse her türlü yapıyorum zaten
İyilik elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum özellikle hayvanalara ama insanların eli kolu dili varda hayvanlar konuşamıyor su yemek sevgi onlar için önemli oluyor
İyilik benim kendime olan saygım ve inancım lakin layık olmayana yapılan iyilik, körün odasında lamba yakmaya benzer.. insanlardan bu anlamda bir beklentim yok kimseye kötülük yapmamaları kâfî.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi bencillik içeren cümleler kurmam hiç. Hiç tanımadığım insanların bile derdiyle dertlenir bu konuda elimden gelen çözüm yollarını da sunarım mutlaka.
Yani gerektiğinde elimden geldiğince ama bazı durumlar ve tipler var ki iyilik yapmaya pişman ettirecek cinsten o yüzden çok değil ama yaptığım oluyor elbette
İyilik yapmaya çalışıyorum iyi biri olduğumu da düşünüyorum ama aklımın bir köşesinde hep şeytanlık geçiyor
Hak edene iyiliğin kralını yaparım, hak etmeyen birine iyilik yaptım mı, onun bana iyilik yapması gerektiği zamanlar zaten gelir.
İyilik yap denize at demişler. Çokça katılıyorum bu lafa. Ama olduğum yerde durupta millete iyilik meleği kesilemem.
Son bir yıldır kendim dışında nadiren evet. insanlar nankör benden uzak Allaha yakın olsunlar... iyilik iyidir iyi olun
Asla bana dokunmayan bin yaşasın demem.. çünkü o yılan bir gün onu daha sonra da beni sokar amaç odur bilirim..
Ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyorum. Küçük mutluluklar bile birilerinin gününü güzelleştirebilir.
Sadece acil, hayati durumlarda ve afetlerde yaparım.
Elimden geldiğince hep iyi bir insan olmaya çalıştım ve çalışıyorum.
Dikkat ediyorum pozitif enerji yaymaya çalışırım her zaman 😄
İyilik yapmayı seviyorum ve bunu degiştirmek isteyenler oluyor ben yine devam
Devam ediyorum iyilik kalbi katı olmayan herkesi etkiliyor. En çok da çocukları 🌸
Özellikle iyilik yapayım diye kasmıyorum kendimi,, fırsat geldikçe kaçırmamaya çalışırım
Son 7 yılımı sadece bunun için yaşadım diyebilirim. İyilik yapmaya iyi bir insan olmaya..
her zaman her ne olursa olsun elimden geldiğince yapmaya çalışırım
Ediyorum karşılığında nankörlük görüyorsam bırakıyorum.
Evet dikkat ediyorum bazı insanlar iyiliği hak etmiyor
İyilik yaparım, kötülük göreceğimi bilsem bile. O yılan dokunmayı geçtim sokar bile 😅
Bile bile iyilik yapmıyorum önüme düşerse ya da sırası gelirse evet.
Birşeyler satmaya çalışan çocukları görünce dayanamam. Gurur duyarım onunla. Ürününü almasam bile veririm. Bende satıcılık yaptım zamanında
İyiliğe karşı nankörlük oluyorsa nankör olan kendi ahlakından kaybeder; ama sen iyi oluyorsan ve bundan da ödün vermiyorsan bu senin ahlakının üstün olduğundandır.
Tanıdıkları iyilik yapmıyorum kıymet bilmiyorlar. Yabancıya yapıp çöpe atıyorum. O bilmese rabbim bilir.
Genellikle iyilik yapar kötülük görürüm 🙄
Aynı şekilde :/
Herkese iyilik yapmak zorunda değilsin, kötülük bulabiliyorsun bunun sonucu bazen
İyilik doğal bir şeydir kötülükse bir seçim
Evet ederim ama hak edene
Elimden geleni yapmaya çalışırım paşam 🍺
İyilik yapmayacağim yaparsam patlıyor çünkü
Evet. İyilik yapan iyilik bulur
ben iyiligin kendisiyjm
Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum
İçe bakıyorum hak ediyorsa evet yoksa ben yokum..
Evet olabildiğince çabalıyorum
İyilik güzeldir tabi dozunda
Evet ediyorum.
Artık evet
Elimden geldiğince dikkat ediyorum
İyilik sever bir çiçek olmaktan bıktım
İstemsizce yapıyorum ben onu sanırım 😅
Ara sıra dikkat ediyorum
İyilik benim ruhuma işlemiş..
Ediyorum. İnsanlığımı kaybetmedim.
İyilik yapınca da suçlu oluyoruz artık Barış
Evet, hayvanlara daha çok