Adam, Adem'den gelme bir isim sanırım. Adem insan demek yani haliyle "Adam"da insan demek. Adamlık erkeğe mi mahsustur? Kadınlara da adam der misiniz? #WanhedasalSorular
Adamlık, erkeğe mi mahsustur yoksa kadınlar da adam olabilir mi?
@DaimaKaranlık Ben şu an saldırı da değilim sadece yanlış anlaşılan bir şeyi düzeltiyorum. Ben öyle olanlarda var dedim, tamamen kadınlar erkeklerden daha 'adam' demedim..
@NiggaAde Sana denk gelmemiş. Karşılarında adam gibi adam olmayınca, hayatlarında yaşadıkları zorluklardan dolayı falan kendileri olmak zorunda kalmış olabilirler belki.. dimi?
@Severus__Snape neye göre veriyorum gördüklerime göre veriyorum yaşanan olaylara göre veriyorum. Erkekler de melek değil yalnız. Kadınlara şeytan olması gerektiğini sizin türünüz öğretti. Şu Dünya da saf kadın ezilen kadın oluyor hep
@NiggaAde olayı bana lanse etmen ne kadar objektif ve yaratıcı tebrik ederim seni. Siz hiç mi denk gelmiyorsunuz sanki bu olaylara napıyorsunuz olaylara körebe şeklinde mi bakıyorsunuz? Adam değilsin meğilsinli laflar hahaha 😂😂👏tamam yavrum oyna köşende sen yaz biç boz kimse bir şey yapmıyor sana hadi çocuğum...
@Severus__Snape sadece siteyi baz almak ne kadar doğru bak ben feministim biriyim ama insn olaylara tarafsız bakmaya çalışıyorum evet size bu site içerisinde bakarsak karaktersiz şeytan olan kadınlar kadar erkeklerde var kimse birbirinden melek değil ve yine siteyi baz alarak konuşacaksak inan ben bu sitede nadir adam gibi adam erkekler görüyorum.
adamlık aşağıda sallanan ile olmuyor ki, olmuş olsa süzüm ona eşşek adamların kralı olamaz mıydı. adamlık kişilik meselesi bence, cinsiyeti yok, hee kadının adam olanına da adam gibi kadın denildiğinde absüs kaçtığı da kesin. harbi kız, delikanlı kız, gibi
Nasil fizyolojik olarak anneligi sadece dogurmak sanip cocuk dogduktan sonra koseye bucaga atanlar nasil anne veya kadin olamiyorsa erkek olup adamligi beceremeyen eteklilerde olabiliyor ondan dolayi vardir adam gbi bayan arkadaslarimizda fazlasiyla bulunmakta
aslında anlam veremedipim şu kardelşim o insan cocuk olarak geldi pardon bebek olarak sonra mutansyon geçirerek çocuk oldu sonra ergen en sonundada adam adını aldı sen artık istesende bu adam olan insanı değiştiremezsin, peki neden zaten adam olmuş ve hatalar ahlak gibi şeyler onu adamlıktan çıkarmaz çünkü o zaten adamdır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adamlık erkeğe mahsus falan değildir karısına çocuğuna zorbalık eden şiddet uygulayan ya da onu bunu taciz eden birine nasıl bunu diyebiliriz ki? Benim için adam gibi adam demek adaletli hakkını savunan yedirmeyen sağlam karakterli güvenilir bir profildir.
Hedefi uğruna yok oluşuna planlayıp eyleme geçen kişilere denildiği söylense de; genellikle kalıcı çözüm üretmeyen , geçici çözümleri hızlıca yapan kişilere denir.
Sık sık zorluk yaşamayan acı çekmeyen birininin hakikat ve erdem arayışı olmaz.
Kadınlar adam olamaz kadın olabilir. Kadınlık kelimesinin gücünü fark edemeyen insanlar gücün sadece adam olmaktan geçtiğini zannetmekte devam edecekler
Bence erkek kelimesi cinsiyet belirtmekte kullanılır adam kelimesi de şahsiyet sağlam kişilik belirtmekte. Bu nedenle erkeklerden daha adam kadınlar var da denilebilir
ordaki adamlık mecazi anlamda kulllanılıyor. O yüzden dürüst mert onurlu kişilere denir kadınlarda işin içinde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adem ile adam iki tane ayrı kavram. Konu gereksiz olmuş. Böyle ufak şeylere takılmayın. Kadın ve Adam, Bay ve Bayan. Bu kadar basit. Şöyle ufak kelimelere takılan feministlere gıcık oluyorum. Hiç sevmiyorum feministleri.
En İyi Cevaplar