Kendi mutluluğu için mücadele etmeyen birey olamaz. Birey olmayan insanda ne karşısına ne kendisine bir şey katamaz. Hayatı ot gibi yaşar gider, sorgulamaz, düşünmez. Benim bu mutluluktan kastım ozfarkindalik sonucu kazanilan ruhani mutluluk , diğer gelip geçici morfin mutluluklardan bahsetmiyorum. Bir de sürekli başkalarının mutluluğu için uğraşıp kendi için bir şey yapmayan insan maddi ve manevi bir eksilme içerisine girecektir. Ortasını tutturmak , ilk önce kendimizi aydınlatalım, mutlu edelim sonra o enerjiyle çevremizdekileri.
Kendimi hep erteledim geç kaldım kendime.. Hep başkaları için insanlar için uğraştım insanları insan sandim değillermiş farkettim şimdiden sonra da kendim için birşey yapacak değilim eşim olursa onun mutluluğu için çabalarım...
hayatım boyunca kendimden çok hep başkalarının mutluluğunu düşündüm ve kimseyi kırmamak için elimden geleni yaptım ve çoğunda hep kırılan ben oldum, artık yoruldum, şimdiden sonra biraz kendim için yaşayacağım. bu güzel paylaşımın için teşekkürler
Hep başkalarının mutluluğu için çaba sarf ettim. Başkalarının mutluluğu için çaba sarf ederken kendimi ihmal ettiğimi fark ettim. Çok da iyi bir şey olmadığını da gördükten sonra kendi mutluluğum için çabalamaya karar verdim.
Hep başkaları mutlu olsun diye kendimden çok ödün verdim deydi mi hayır bir tanesine bile deymedi ders aldım mı evet. Bu saatten sonra mutlu olmadığım birşeyi sırf başkası mutlu olsun diye yapamam😒
En İyi Cevaplar