Her şeyden utanıyorum. İş başvurusu yapmaya, muayeneye gitmeye, dışarıya çıkıp bir mağazaya gitmeye utanıyorum. Konuyu açmadan önce benzer durumda olanları okudum genelde kendilerini beğenmedikleri için utanıyolarmış. Çirkin değilim kendimi beğenirim çevrem de beğenir yani olayın çirkinlikle alakası yok. Psikolojimle var. Mesela mesleğimle ilgili bir alım varmış alınma ihtimalim de var bugun belgelerimi toparladım ama gidip başvurmaya çekiniyorum. Büyük biyer ve ben oraya nasıl gidicem nasıl bulucam ne söylüycem ya beni biyerlere yönlendirirseler nasıl iletişim kurucam diye utanıyorum. bir arkadaşımla gidicektik o vazgeçti. Uzun da yazmak istemiyorum okurken sıkılırsınız diye ama... durum bu. Başvuruya gitmiycem sanırım. Git ve korkunu yen diyeceksiniz ama o kadar kolay değil kolay olsa bu yaşıma kadar yenerdim bu durumda olanlar beni anlar çok üzgünüm ve hayatımı mahvediyo bu sorun :( yorumlarınıza ihtiyacım var. O başvuruyu yap kurtul yorumlarını duydukça yüreğim sıkışıyo :(
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden bende senin gibiydim şimdi öyle bir değiştim ki :) sorun şu: İnsanları kendinden üstün görmen. Sorun senin kafa yapın hemen onu şu andan itibaren değiştiriyoruz..:) Sen sanıyosun ki diğer insanlar üstünler sen değersizsin. senin kendine özgüvenin olmasa bile çirkin olsan bile şişko olsan bile sakat olsan bile fakir olsan bile karşındaki her insan senin gibi etten kemikten yaratıldı. Neden 'sen' başka bir kişiden utanıp karşılarında konuşamayıp kendini ezik onları (olmadıkları halde) üstün bir b*klarmış gibi görüyorsun?
Aslında hepsi bir b*k değiller. Zengini bile bir b*k değil. Kendini herkesden üstün değerli görerek içinden ne geliyorsan onu söyle yap. Allahın yarattığı herkes eşit aynı maldan ibaretiz et kemik bunlar zamanla yok olup gidicek onlar kim sen kimsin ki senden ondan çekinip özgürce dilediğim herşeyi yapamıycam?
Bu dünyada sessiz ve utangaçları bir b*kum olmayanlar ezmeyi de severler. Kendini yüksek gör başın dik yürü biriyle konuşurken 'sen kimsin' sorusunu sor kendine gör bak nasıl hayat bakışın değişicek.
*
Ben biriyle konuşurken karşımdaki insan kendisini çok özgüvenli hisserek bilmiş bilmiş bişekilde benimle konuşuyorsa ses tonumu yükseltir haddini bildirir ben onun yaptığının bin katı şekilde o kişiyle konuşurum örnek olarak bunu verdim anla düşünce yapın değişsin. Çünkü karşımdakinin benden bir fazlası yok, olamaz, olmuycakta.
Korku diye birşey yok gözünün gördüğü birşeyden korkuyorsan git öl yaşama yaşanmaya değmez. Benim dediklerimi uygula ve git o büyük dediğin ama aslında senin gibi olan insanların olduğu yere kendini göster !53 Yorumla
Soran+1 yılYa çok teşekkür ederim gözlerim doldu bu mesajı sürekli okuycam. Evet benim sorunum o insanları üstün görmem ve karşılarında ezilmem utanmam. Sorunumu buldum. Şimdi onun çözümünü bulucam. Çok teşekkür ederim ❤
Cevap sahibi+1 yılBenim gibi düşün kendin için yaşa sadece. onlar, herkes bir et kemik parçası kimsenin bir üstünlüğü yok bende bu düşünceyle yaşayarak insanların gerçek pis yüzünü görerek değiştim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bende değişirim inşallah ❤
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum evet ben de aynı durumdaydım ben kendimi topluma çok zor attım. Yapman gereken şey ufak ufak dışarı tek başına cıkmayla başlamak olacak mesela markete git. Aynanın karşısında sürekli konuş sesini kaydet dinle yüksek sesle bir şeyler oku markete gittiğinde çıkarken hayırlı işler de cevap alınca bu sana özgüven kazandıracak. Kimsenin senden üstün olmadığını anla hatta egolu ol kendini herkesten üstün gör gerekirse yap bunu. Kendini zorlaya zorlaya dışarı it
15 Yorumla
Soran+1 yılDaha önceleri hiç çıkamazdım. Fırına markete gidemezdim. Şimdi onları aştım. Ama hastaneye tek gitmek iş başvurusu yapmak-resmi dairelere gitmek bankaya gitmek gibi işlemler beni mahvediyo. Hepsini de geçtim şu an en ağır basan iş başvurusu. Sırf utancımdan vazgeçicem galiba
Cevap sahibi+1 yılSakın vazgeçme bu senin hayatının dönüş noktası olacak bak gideceğin gün kalk hazırlanan sanki gerçekten gidecekmişsin gibi şöyle bir tur at ev de bir an da cesaret gelicek bak göreceksin ve o an oraya gitmekten başka hiç bir şey düşünmiceksin ta ki işyerine gidene kadar oraya kadar gittikten sonra zaten vezgecmiceksin inan bana ve başarıcaksın anladın mı güven bana bak hayatını böyle sürdüremezsin bir patlama noktası yaşayacaksın ve bu iş görüşmesi olacak belki de işe alınmadan bile oraya gidip başvuru yapman sana yetecek çünkü göreceksin ki aslında istesen her şeyi yapabilecek güçte ve inançtasın yeter ki o cesaret gelsin
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim hemcinsim ❤ gelen yorumlar hep destek verdi oradaki insanlar da belki sizin gibi düşünüyodur ve güleryüzlülerdir. Kafamda karşıdan beni ezik görürler benimle dalga geçerler diye düşünmem yüzünden bu haldeyi
Cevap sahibi+1 yılRica ederim içimde hep bir merhamet oluyor benim durumumda olan insanlara karşı ve çok duygulanıyorum eski zamanlarım aklıma geliyor sana biraz yardımım olduysa çok mutlu olurum ❤ her şey güzel olacak korktuğun hiç bir şey olmıcak hatta bu kadar cekindiğin için kendine kızacaksın hayatta başarılar
Soran+1 yılTeşekkür ederin umarım kendime kızacak dereceye gelirim nolur geliyim ya çok sağolun yorumlar biraz rahatlattı gerçekten ❤
+1 yılBunun adı özgüven eksikliği. Yenmek için üzerine gitmen lazım. Bol kitap okumak yardımcı olabilir. Ama esas olay üzerine gitmek.
Mesela çekindiğin bir konu olduğunda en kolay olanı yani kaçmayı seçmek yerine 'bunu yapmaya mecburum başka seçeneğim yok' diyerek kendini motive etmen ve korkularının çekincelerinin üzerine gitmen lazım.02 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef tek çare üzerine gitmek galiba
- +1 yıl
Galibası fazla oldu gideceksin gitmek zorundasın. Aslında farkında değilsin fikir aleminde beynin içinde kendinle başbaşa kaldığında kendine yeterince saygı göstermiyorsun. Bunu seninle aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum. Sen kendine saygı göstereceksin ki insanlar sana saygı göstersin.
Uzun yazsa da okurdum..
Üzme kendini psikolojik rahatsızlıgın yok
.. İisans mezunumusun00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbende de aynı problem vardı gerçi hala var ama eskisine göre daha az birkaç terapiye gittim okulun psikoloğuna bir de olayın üzerine gittim. psikolog kağıt mağıt doldutturuyor bir şeyler yazdırıyor iyi geliyor yani
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤ psikoloğa gitmeye de utanıyorum dediğim gibi ama başka çare de yok galiba
- +1 yıl
aynen zaten oraya senin gibi birçok insan gidiyordur psikologu normal grip doktoru gibi düşün ruhumuz grip olmuş ve tedavi ettiriyoruz
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılRezil olmaktan hata yapmaktan korktuğun için utanıyorsun bence. Özgüven eksikliği yani rezil olduğunda herkesten önce kendin gülersen aslında rezil olmadığını anlarsın ya da öyle hissetirirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılbir işim olmaması beni çok üzüyo. Karşımdaki insanlar -başvuruya gittiğimde- işinde kariyerinde akıllı zeki insanlar ama karşılarında ben ezik biri gibi görüyorum ve çekiniyorum
- +1 yıl
Bence psikologa git sen öyle hissediyorsun o insandan üstün bile görünebilirsin her şey senin elinde
Soran+1 yılPsikoloğa gitmeye de utanıyorum işte demiştim muayeneye de gidemiyorum diye. Aslında sorum benim gibi olmayan insanlar nasıl başarıyo bunları nasıl hallediyo
- +1 yıl
Senin tam tersin olduğum için o konuda yardım edemeyeceğim :(( inşallah bir an önce şifanı bulursun
Bunlari demeyip de kendine gidip o basvuruyu yapa bilirim desen birde
125 Yorumla
Soran+1 yılSadece başvuru da değil. Mesele tek başıma hiçbir şeyi becerememem tek başıma halledememem. Allah korusun ailemi kaybettikten sonra ne yapıcam bilmiyorum. ben bir hiçim
Soran+1 yılTanıdıgım çevremde rahatım. Yazmıştım tekrae yazıyım. Sarışınım beyaz tenliyim kendimi beğenirim ama boyum 1.58 mesela boy kompleksim asla topuksuz dışarı çıkamam. Kendimde beğenmeğim yer varsa yani o da boyum. Yaşımdan küçük gösteriyorum sanki ciddiye alınmıyomuşum gibi düşünüyorum ve karşımdaki insanları yüksek görüyorum. İnsan psikolojisi çok geniş ben çok karamsarım ve elimde değil rahatlayamıyorum
Soran+1 yılEvet sanırım psikolog yolu göründü
Soran+1 yılAa evet güzel yere değindin çok takıntılıyımdır. Bir şeye takınca 1 sene onu düşünürüm ve tabiki negatif bir şekilde. Okb olabilir bende
- +1 yıl
bir hikaye var bilirmisin
Cezaevinde yatan bir adam varmis disarda bir karisi ve 3 cocugu varmis bu cezaevinde yatan adama bir gun bir imkan sunup sana bir serum baglicaz bu serumu bagladiktan sonra serumun başında ellerin uyuşcak ortasina gelince hem ellerin hem ayaklarin uyusacak ve serum bitince ölceksin demisler bunu kabul edersen disardaki ailene para desteginde buluncaz adam kabul ediyor adama serum takiliyo bire bir soylenenlerin hepsi oluyo ve serum bitiyo cezaevi muduru kontrol ediyo adam ölmüş fakat serumun icinde ilac veya zehir yokmus sadece su varmis adama basta soylediklerini adam psikolojik olarak kendine takinti yapmis ve ölmüs o yuzden takinti yapmak iyi birsey degil minnos
Soran+1 yılÖncelikle zaman ayırıp yazdıgın için teşekürr ederim bu hikayeyi daha farklı bir şekilde duymuştum ama unutmuştum sen yazınca hatırladım evet doğru ben daha önce de yazmıştım insan psikolojisi neler yaptırıyor. Zorluycam ve başvuru yapmaya gitmeyi deniycem bakalım bunu yapamazsam başka bir şekilde kendimi zorluycam
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım gittim ve başvurdum diye konuyu güncellerim yakında iyiki varsınız iyi insanlar ❤
Soran+1 yılTamam yazarım başarıcam!
Soran+1 yılGüzel insan örneği sen ve yorum yapanlar siz olmasanız vazgeçmiştim hepinize teşekkür ederim iyi geceler
Soran+1 yılBugun başvurdum. Ama başvuran başka bir arkadaşımla beraber gittik yani tek başıma halletmedim ama başvurdum :/
Soran+1 yılEvet yeterki alınıyım mecbur gidicem :D pek umudum da yok ama bakalım
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok destek oldun
Soran+1 yılTeşekkürler çok incesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durumdayım. evden çıkasm bile gelmiyor. milletle muhatap dahi olmak istiyorum. muhatap olunca da yanlış konuşurum korkusu var ki bazen yanlış konuşuyorum da
018 Yorumla
Soran+1 yılKarşımdaki insandan çekiniyorum o saygın işi var güzel bense bir hiç diye ezikliyorum kendimi :( nolucaz biz
Cevap sahibi+1 yılAynen bende. valla çözüm arıyorum bulursam buraya da yazarım artık
Soran+1 yılİnşallah buluruz. Siz kaç yaşındasınız hiç çalıştınız mı
Cevap sahibi+1 yıl26 yaşındayım. daha önce çalıştım ama 2 sene önce kötü şeyler yaşadım ve hayata küstüm gibi
Soran+1 yılBenim hiç deneyimim yok sadece staj deneyimim var ki onu da okul ayarladı ve arkadaşlarla beraber gittik falan bir şekilde atlattım iş başvurusuna tek gitmek zulüm benim için. Bu gidişle bu şekilde devam edersem de hiçbir zaman deneyimim olamayacak galiba. Yaşadıgınız durumu atlatınca eskisi gibi olabilirsiniz bence benim durumum kadar umutsuz değil sizinki inşallah atlatırsınız
Cevap sahibi+1 yılİnşallah ikimizde atlatırız. Aslında sen görüşmeye gerek kalmadan pat diye bir yerde başlasan bu durumu aşardin bence
Soran+1 yılEvet mesela kpss çalışıyorum direkt atansam pek çekinmem atanmışım rahatım. Gerçi o zaman da konu açarım belgelerimi toplayıp teslim edicem ilk iş günü çok utanıyorum gibi gibi. Ama görüşmeye gidicem sanki insanlara minnet ediyomuşum gibi karşımdakiler de orada çalışan insanlar kendini beğenmiş işleri güzel ayağı yere sağlam basan insanlar VS ezik ben. Diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılAyaklarının üstünde durmak için çalışmaktan başka çare yok ki. birde onlarda bu yollardan geçti öyle düşünmek gerek
Soran+1 yılEvet ama insanlar çok acımasız ya. Sanırım şundan da çok etkilendim siz de rastlamışşınızdır. bir ortamda oturuyosun. Oraya biri geliyo o kişi gider gitmez arkasından eleştirmeler gülmeler. Sanırım dalga geçilmekten korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılBaşıma çok geldi. ama güçlü durarak onların bu davranışlarını yüzüne çarptım. öyle olmak zorundayz. insanlar çok kötü
Soran+1 yılEvet maalesef benim gibi oldukça eziliyosun ve hayat çekilmez oluyo
Cevap sahibi+1 yılİşte dik durmaktan görmezden gelmekten başka çare yok. kendimi böyle motive etmeye çalışıyorum
Soran+1 yılUmarım ben bu görüşmeye kendimi yenip gidebilirim sen de tekrar bir işe başlar sosyalleşirsin
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :) dua edelim birbirimize
Soran+1 yılTamam edelim çok teşekkür ederim ikimize de birer iş ve rahatlık sakinlik inşallah :)
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :) çok güzel dua oldu
Cevap sahibi+1 yılİyi geceler
Soran+1 yılİyi geceler ❤
+1 yılSosyal fobi olabilir psikoloğa git istersen
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet sosyal fobi ve anksiyete. Bacaklarım falan titriyo başım dönüyo o derece. Ama psikoloğa gitmeye de çekiniyorum işte :)
- +1 yıl
Baş etme yöntemleri vardır git bence. Psikoloğa gitmek iyidir emin ol.
Özgüven sorunun galiba ve çok mu düşünüyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok düşünme doğru tabir kendimi nasıl anlatacağımı bulamıyodum her yorumdan bir şeyler birleştirdim ve sonuç; çok düşünmek, çok takıntılı olmak, karşımdakini üstün görmek
+1 yılpsikologa git... önce sen
00 Yorumla
+1 yılOzaman biley yapma evde otur
07 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçilmiş gibi bir yorum ama benim acı gerçeğimi yüzüme çarpan bir yorum oldu teşekkür ederim
- +1 yıl
Canım ❤️ Mesajın sonunda başvuru yap demeyin diyosun ne diyim
Soran+1 yılHer anlattıgım üzerine git geçecek diyo ama gidecek gücüm olsa bu hale gelmezdim :( düşündükçe kalbim çarpıyo maalesef. Çok aptalım neden böyle oldum ben aah ah :(
- +1 yıl
Ozaman birinin sana destek olması gerek nebiliyim alması gezdirmesi motive etmesi felan iyi gelir sana
Soran+1 yılSevgilim bu konuda yardımcı oldu. Eskiden markete fırına bile gidemezdim. şu an sadece hastane-iş başvurusu-banka işleri gibi şeylerde utanıyorum
- +1 yıl
Sevgilin yardım etsin işte bundada
Soran+1 yılBaşvuruya beraber gidelim dedi ama başvuruya onunla gitmeye de çekiniyorum çünkü başvurdugum yeri o da bilmiyor onun alanı değil sanki o da beceremeyecek gibi hissediyorum sanki rezil olucaz gibi hissediyorum düşünüyorum. Yazdıkça da ne kadar salak salak düşünceler bunlar yaaa diyorum ama işte insan psikolojisi gerçekten tuhaf bir şey
+1 yılÇok mu asosyalsin acaba? Ondan olabilir mi bu?
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyleyim ama okul bitti ve tüm arkadaşlarım memleketine gitti. Şehrimde tek tük arkadaşım kaldı onlar da samimi değil yani hadi gel bir çıkalım desem mırın kırın eden tipler. Yoksa arkadaşlarımla sevgilimle gezerim çıkarım. Ailemle de keza aynı şekilde. Ama tek başıma ben bir hiçim :(
- +1 yıl
Tamam , yapman gereken tek şey insanlarla biraz daha fazla iletişim icinde olman. Nasıl desem biraz yabanileştirmiş seni bu asosyallik. Sosyalleşeceğin aktivitelere katılmayı deneyebilirsin (kurs filan) Ya da part time da olsa bir iş bulabilirsin. Kendini kasma sakın , kendin olmayı dene. Zamanla düzelirsin :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama yapamıyorum. Sizler nasıl yapıyosunuz insanlar gayet rahat bir ben böyleyim hemen kızarıyorum birde.
- +1 yıl
Aslında bir dönem bende senin gibiydim. Okuldan mezun olmam ve sonrasında 1 sene eve kapanmam sonucunda senin gibi olmustum. Yani çok utanmazdım ama özgüven eksikliğim vardı. Sonra işe başladım. Bütün korkularımın bosa olduğunu anladım. Zamanla da geçti. şu an gayet normalim :D
Soran+1 yılAaa bende böyleyim okul bitti evdeyim şu an ve kendimi vasıfsız işe yaramaz gördüğümden beğenmiyorum. Sarı saçlı beyaz tenliyim yüzümü beğenirim ama mesela boy takıntım var boyum 1.58 kısa oldugumdan da biraz boy kompleksim var topuklusuz dışarı çıkamam. Ama eminim çalışşam bende yenerdim bunu çünkü bir vasfım olurdu.
Peki siz nasıl başvurdunuz ilk günü vs nasıl atlattınız- +1 yıl
Size uzun uzun anlatıp tavsiye vermeyi yani yardımcı olmayı cok isterim gerçekten hatta tanısırız sohbet ederiz filan da güzel olur fakat sabah iş var ve yatmam gerekiyor şimdi. Çokta uykum var keza. Özelden bana ulasırsanız size elimden geldiğince yardımcı olabilirim yarın söz:)
Soran+1 yılTeşekkür ederim kolay gelsin ve başarılar :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaç yaşınasın sen? ailenden baskı falanmı gördün
02 Yorumla
Soran+1 yıl21. Yok hayır hiç baskı falan görmedim. Ailem çok iyi saygın insanlardır hatta benim aksime girişken işlerinde başarılıdırlar. Ama ben öyle değilim :(
Cevap sahibi+1 yılçokta küçük değilmişsin. İstersen ulaş bana
+1 yılUyum zor haklisin kolay degil
00 Yorumla
+1 yılSosyalfobi var gibi duruyor bir uzmana görün bence
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet sosyal fobi teşekkürler
+1 yılÜst kısımları okudum sadece eveet bende
02 Yorumla
Soran+1 yılSizde de mi var bu :( çok zor çok çeken bilir
Kendinden nefret ediyosun diğer insanların başarılarını mutluluklarını izliyosun sadece- +1 yıl
Aynen ya valla
ayni dert bndede var herseyden bnde utaniom
00 YorumlaPsikoloğa gitsen iyi olabilir kız ayool
01 Yorumlasen böyle yaşayamazsın ki
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte yaşayamıyorum o kadar bunaldım ki. Kendimden nefret ediyorum. Sizlerden yardım almak için yazdım buraya
Soran+1 yılBilmiyorum ki. Belki de küçüklükten gelen bir travmam vardır. Ama hiç hatırlamıyorum buna ne sebep oldu. Bakın mesela şu an gayat normal konuşuyorum değil mi ama sosyal hayatta ı-ıh. Utancımdan bacaklarım titriyo
Soran+1 yılİl olarak vermiyim ama karadenizde bir il
Soran+1 yılEvet çok korkağım ve çok utangacım maalesef ki kendimden nefret ediyorum ben hayatım boyumca hep başka insanların başarılarını izliycem sanırım
Gizli Üye(30-35)+1 yılözgüvenın kendıne ınancın yok ki
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte sorun bu. İnsanlardan çekiniyorum oraya gidip iletişim kurmaktan korkuyorum bu yüzden sizlerden yardım istedim :(
Cevap sahibi+1 yılkitap okuyor musun hiç
Soran+1 yılTabiki okuyorum. Kpssye de çalışıyorum aynı zamanda. Evdeyim. Mesela hiçbir yere uğramadsn dışarı çıksam dolaşşam gelsem sorun yok. Sorun şurda başlıyo dışarıda bir mağaza veya işte biyere girip de bir insanla muhattap olmam gerektiğinde. Eskiden ekmek almak markete gitmek bile benim için sorundu. Onları aştım. Şuanda tek başıma muayeneye gitmek iş başvurusu yapmak gibi şeyleri düşününce bile titriyorum
Cevap sahibi+1 yılama kendını yenmen gerekıyor. hangi kpssye hazırlanıyorsun
Sosyal fobi vardır
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatriye git
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği