Her şeyin farkında olan, gerektiğinde size akıl veren, yeri geldiğin de sırtını yaslayabileceğiniz bir dağ olan, siz düştüğün de kaldıran, olayların ve gelecek zamanın bilincin de olan, gerektiğinde katı ve kötü olabilen, biraz acımasız ama bilinçli bir acımasız olan, bir sürü şey başından geçmiş, bir çok olaya tanık olmuş hayatı öğrenen kadın mı?
Yoksa,
Bir çok şeyi masum algılayan, “ama ben öyle düşünmemiştim” diyen, kazık yiyebilme potansiyeli olan, Polyanna gibi düşünen, her şey de iyilik meleği olan, kötü olaylara karşı bile masumluğunu elden bırakmayan, kötü düşünmeyen, sürekli olarak sizin onu uyarmanızı dinleyen, onu takip etmeniz gereken, ama masumluğuna karşı tav olduğunuz mu kadın mı?
Masum kadın
Güçlü kadın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güçlü kadınlardan mı hoşlanırsınız, masum kadınlardan mı?
Aslında iki seçenek de tam olarak desteklediğim şey değil. İçeriklerde yazan şeylere katılmıyorum. Güçlü olmaktan kasıt ezmek ve erkeğe domine olmaksa hayır istemem , kendini ezdirmeyen kız olacaksa bunda sorun yok. Masum kız olmak da gayet çekici. Bir kız hem masum hem de güçlü olabilir. Yani bu anketi ben biraz tuhaf buldum açıkçası. Başlıkların içeriği biraz alakasız ve yanlış gibi geliyor. Kısaca görüşüm şu. Domine olmasın, domine olmaya çalışmasın, bencil olmasın, kendini düşünmesin sadece, pozitif düşünsün, hiçbir şeye aşırı tepki vermesin, sakinliğini korusun, sevgi yüklü, merhamet dolu olsun. İşkenceyi savunan, idamı destekleyen biri olmasın mesela. Örnek. Merhametli olsun, vicdanlı olsun. Gibi gibi. Örnekler çoğaltılabilir.
Kusura bakma ama masum kadını fazla ezik görmüşsün soru sorma şeklin yanlış bir kere bir insan iyilik meleği olunca aynı zamanda salak mı oluyor? Tabi ki sunduğun seçeneğin ortasını seçerdim ne fazla katı ciddi ne de salak zihniyetli
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sana yapılan bir şey kötü olsa da, iyi yorumlayarak hayatını maffedeceğini belirttim :)
Bak olabilcek bir şey değil de kesin konuşuyorsun hayatını mahvedecek biriylemi olmak isterdiniz diye soruyorsun o zaman. Masum kadın bu mu 😄 başlığı değiştirmelisin bence salak kadın mı yoksa ağır başlımı diye. Masum ifadesini ezikleme :)
Soru o kadar saçma sorulmuş ki.. Masum kadın güçlü dediğiniz kadından daha güçlü olabilir, mukayese edilesi şeyler değil ki. Başından pek çok şey geçip de hala nasıl davranması gerektiğini idrak edemeyen kadınlar da var, deneyimsiz olmasına rağmen karşılaştığı her sorunla mantığını ve aklını kullanarak baş edebilen kadınlar da.. Seçtiğiniz kelimelere dikkat edin bari sorarken. Algılarım mıncırdı resmen 😄
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Masum kadını yeterince açıkladım, başlık olarak masum... Kendi aklındaki masum kavramın ile yazdığım şeyler uyuşmuyor olabilir fakat açıkladım. Saçmalık göremiyorum ben.
Erkeklerin cogunun güclü demesi kendilerinin ezik olmasindan. Soru da yanlis masum bir kadin güclü olabilir; akli kötülüge calismiyor masumiyettir, güclü de olunabilir
işin gerçeği erkekler ... tembelliğini ve sorumsuzluğunu örtmesi için güçlü. sözünü dinletebilmek istediğini yaptırabilmek ve hüküm sağlamak için mağsum kadını seçer. tabi bunu etik bulmuyorum. ayriyeten her iki kadında yaşı statüsü ne olursa olsun 10 lu yaşlarındaki mağsumluğu ve duygularını kaybetmez. bu yüzden saf alıngan merhametli sahiplenici ve konuşkandır.
Güçlü kadından kasıt, dik durabilen, kendi kararlarını verebilen, düşüncesi olan ve bunu dile getirebilen şeklinde tanımlansa daha iyi olurmuş. Zira onlar da masum olabilir.
Onlarda millete topluma zarar vermesin ozaman milletin arkasından konuşanı asosyal insanlarla alay edeni , insanları şu küçücük hayatlarında onlara sıkıntı veren kaynaklar olmasınlar ozaman !
git s. lak düşüncelerinle çomar gibi yaşa kızım çekicekmiş. ha doğru yaş gelince evlenme zorunluluğu yine sizin kültürde dimi? Ah yazık beyinleriniz yıkanmış asırlardır gidin s. lak s. lak baskılarla mutlu olmayı öğrenemeden yaşayın
Kadınlar haindr yetinmeyi bilmezler allah sizi öyle yaratmış şimdiki zamanda asla ve asla sırtımı dayayacak kadar güvenmem aslında genel olarak güvenmem kadınlara ben
En İyi Cevaplar