Evlenmemin birçok nedeni var onlardan biride tip ve fizik özeliklede tip ama kimine göre yakışıklıyım kimine göre çirkin kendimi beğendiğim zaman da oluyor beğenmediğim zaman da bence çoğunluk dediğin gibi ama tipine değilde kalbine bakan çok yakışıklı kişilerde gördüm bir bakıyorum adam çok fazda yakışıklı ama sevgilisi ya da eşi bana çirkin geliyor böyle bir yakışıklı böyle çirkin kızda ne bulmuş olabilir diye düşündüğüm oldu ya da çok ama çok güzel bazı kızlar gördüm sevgilisi çirkin hatta diyorum bu güzel kızın sevgilisinden tipim daha iyi neden ben değilde o çirkini seçti ve dikkat ediyorum genelde kendini güzel sanan çirkinler çok yakışıklı istiyor ben şöyle durumlada karşılaştım benim tipimi beğenmeyenlerin çoğunluğu tipsiz ya da bazıları orta ama bazen beni yakışıklı bulan çok güzel kızlarlada arada karşılaştım şu kız çok güzel beni yakışıklı buluyor diğer çirkin kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden ise beni çirkin buluyor ben çirkinsem acaba bazı çok güzeller benden neden hoşlanıyor öyleyse
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayır bence doğru değil.. tipe önem vermemek başka şey yakışıklı ya da güzele hayır demek başka şey bence.. zira zeki ve karakterli normal bir kadın benim için eftaldir ama zeki karakterli ve güzel bir kadın daha eftaldir.. tipe önem vermiyorum evet çünkü çok çok güzel ve seksi bir kadında karakter bozuksa işim olmaz. İlaveten çirkin olduğum için böyle söylemiyorum. kendimi de beğeniyorum hatta yakışıklıyım da.. ki çevremde senin tipinin yarısı bende olsa bu şehrin bütün kızlarına talip olurum diyen insanlar da var fazlasıyla..
Tek gecelik ilişki yaşayıp ondan sonra suratına bakmayacak ya da f*ck buddy tarzı bir ilişki biçimini sürdürebilecek yapıda bir kadın olsaydım evet belki ilgimi çekerdi.
Lakin ben ortak bir düşünce biçimi, ortak duygular, ortak arzular kapsamında birbirimize yoldaşlık edeceğimiz bir ilişki arayışında olduğum için bazı meziyetleri bana göre tipinden daha ön planda.
Bu adamı da tanımıyorum. Dolayısıyla meziyetleri, karakter özellikleri hakkında bir şey bilmediğim bir insandan etkilenmem mümkün değil uzun vadede.
Ayrıca dipnot olarak gayet de güzel, hem kendini fazlasıyla beğenen, hem de çevresi tarafından bir hayli rağbet gören, beğenilen bir kadınım. Bunun kendini beğenmekle, kendini yakıştıramamakla değil bir ilişkiden ne beklediğinle alakası var daha çok.
Kendini beğenmemekle alakası yok. Ben kendime aşığım diyebilirim ama karşımdaki kişinin tipine çok önem vermem. (Çok uç örnek olmadığı sürece) Herşey' den önce karakter'e olgunluğuna ve yanında mutlu eğlenceli olup olmadığıma bakarım. Tip önemli diyenlerin yeterince olgunlaştıklarını düşünmüyorum beyinleri'nin bir kısmı hala ergenlikte.
Onu şöyle açıklayayım; Benim daha önce 2 sevgilim oldu çok güzellerdi gözleri saçları uzun anlatırken bile öve öve bitiremiyordum fakat ilişkimizde öyle davranışlarda bulundular ki karakterlerinden adeta nefret ettim ve artık yüzünün güzelliğinin bile anlamı olmuyordu bu birincide böyle ikincide de böyle oldu, ve güzel kelimesinden güzel kavram'dan soğumuştum Sonra bir kızla tanıştım Çağla diye kız çok güzel değildi ama bir karakteri vardı inanılmaz zeki benden bile zeki olduğunu hissediyordum ve hoşuma gidiyordu o güzel diye övdüğüm kızlardan çok daha iyiydi gerek hanımefendiliği gerekse konuşmasıyla beni etkilerdi hep, güzel kızlar ise sadece güzelliğine güveniyor o yüzden başka birşeye ihtiyaçları yokmuş gibi davranıyorlar Ben Çağla'yla tanıştıktan sonra artık şunu anladım ki bir insanın ihtiyaç duyduğu şey sadece karakter ve sevgidir inanın yüz güzelliğinin kimseye fayda'yı yok, total'de ben güzel kız isterim diyebilir herkes ama sıradan bir kız+iyi birde karakteri varsa dünya güzeli kızda olsa o kızın tırnağına değişmem mentalite bu'dur sizde deneyin. Tipe bakan insanlar aşk'a sevgiye iyi bir karaktere ihtiyacı olmayan insanlardır Tek düşündükleri zevkleridir
Oglum tip herseydir sadece kadin erkek iliskileri soglemiyorum. Normal hayatta bile karsidaki verdigimiz ilk izlenim tiptir. O yuzden is hayatinda hep yakisiklilar daha basarilidir cunku ilk izlenimleri tipsizlere gore daha iyi oldugu icin genelde onlarla is yaparlar. Ayrica yakisikli degilsen millet senin fikirlerini takmaz bile. Ben bir girisimciyim mesela ve tipsiz oldugum icin kimse benim fikirlerimi onemsemiyor he deyip geciyorlar o yuzden girisimimi destek bulamadigim icin gerceklestiremiyorum.
Ataerkil yapıma saygılı, dürüst, sevimli, aşık, sulu göz, romantik olmalı, sarılmayı sevmeli (sarılmada bir dünya markasıyım) Açık giyinmeyi sevmeyen, isteğine bağlı olarak kapanmak isterse kapabilir, Atatürkçü, Türk milliyetçisi, yobaz olmayacak kadar muhafazakar olmalı. İlk bunlar önemli olmazsa olmazım. Tipe çok önem vermem en son AŞIRI güzel birine şans verdiğimde şoka uğradım. :/ Çok da önemli olmamakla birlikte; Dış görünüş olarak da güzel burunlu, uzun ince bacaklı, ince bel, ince ayak bilekli, dolgun kömür saçlı, beyaz ten, dolgun dudaklı, oval popolu, orta boyutlu dik göğüslü biri hayalim. :)
ilk kıpırdanmalar genellikle maddi menfaatlerden, paralı ortamlada filizlenir ki bu da paranın kıymetini ortaya koyuyor. bir garsonu görüp de tanışmak, çıkmak isteyenlerle bir barda ya da lüks bir kafede/restaurantta bakışıp tanışanları kıyaslayacak olursak elbette ilk seçenektekiler azınlıkta kalacaktır, hem de epey bir azınlık. Ben kızların öncelikle para, ardından tip, ardından sosyal/ailevi yaşatıya önem verdiğini ve hatta mümkünse bunların hepsini bir arada bulmayı umduklarını düşünüyorum. Tecrübelerim beni bunu düşünmeye itiyor.
Şimdi kızlar çok yakışıklı ve fiziği düzgün erkekleri neden ister? çünkü onlarla beraber olunca orgasm olabileceklerini düşünüyorlar... ama keşke bu kadar kolay olabilseydi.. yani bir kadının orgasm olabilmesi erkeğe göre çok daha komplike bir süreçtir... beraber olduğu erkeğin yakışıklı olmasının bir payı elbette var bunda ama sanıldığından çok azdır... kadının iyi bir orgasm yaşaması şunlara daha çok bağlı : cinselliğin kafasındaki tanımına, cinsellik ile ayıp ve günah kavramlarını ne kadar içselleştirdiğine, fiziksel ve ruhsal sağlığına, beslenmesine ve bir de G noktasının sinirsel doku ile ne kadar çok donatıldığına... işin içinde genetik var, beslenme var, psikoloji var...
cok onemli demek yanlistir fakat insanlarin ilgisini cekebilcek kadar bir cekiciligi olmali cok olmasina gerrek yok cekebilcek bir cekicilik olsa gerisi gelir iste siz bunu anlamiyorsunuz cekici olmayan insanlara cirkin sifatini koyuyolar sadece cekici olmadiklari icin ilgilerini cekmiyordu ve bu sebebden dolayida o kizlara yakalsmiyolardi goruyoruz cirkin dediginiz kadinlarin yakisikli erkeklerle beraber oldugunuzu goruyorsunuz cunku o cirkin dediginiz aslinda guzeldir sadece size cekici gelmemistir ve sizde cirkin demekte bulunuyorsnuz
Açıkçası ben tipe önem hiç vermedim. Oysaki manken gibi görüntüsü olan şık giyinen, temiz kokan bakımlı bir bayandım. Tek isteğim benden uzun olması.
Evlilikte dış görüntü sadece kızların bakmasını sağlar. Oysaki erkeğin çalışkanlığına, seni koruyup kollamasına, senden başkasını gözünün görmemesine, seni el üstünde tutup değer vermesine bakacaksın. Evlilikte bunlar önemli oluyor. Güzellik değil.
Tipe önem vermem derim ben ama şu şekilde. İlk görüşte zaten tip önemli e karakterini bilmediğimiz için ama tanıdıkça karakter her zaman daha önemlidir benim için. Yani tipe hiç önem vermem yanlış olabilir. Herkes kendini beğenmese bile ilk görüşte dikkat edecektir buna.
Tiple olmuyor bu işler yoksa tonlarca sevgili değiştirirdik değil mi. Keşke her şey tipe kalmış olsa. Karakter bir insanın her şeyidir. Güzellik veya yakışıklılık Allah vergisi bişeydir. Bunun için yapabilinecek bişey yok. Çirkin olanların sevgilisi olmasın mı 😂😂
tipe doydum ben.. varını yogunu tıpıne adayanların aslında ne halt oldugunuda anladım.. en baba kadının uc aydan sonra hukmu yoktur hıc bır erkek ıcın! sonrası ıcın cok cok baska seyler gerekli.. aslolanda o! benım tıpıme laf eden gıdıp doktora gorunsun;)
Böyle bir çıkarım yapman hep böyle düşünüp diğer ihtimali aklına bile getirmemeden ya da anlam verememenden kaynaklıyor. Yoksa gerçekten karaktere önem verenler tipi 2. plana atıyor. Bir gün yaşarsan sen de hak vermeye başlarsın. Zaten insanlardan duyarız hep tipini beğenmedikleri insanlardan konuşuyorken ne buluyorlar şu erkekte / kızda gibi durumları. Onun cevabı da karakter işte
kesinlikle öyle... tip cok önemli. ben güzel bir kizim tabiki yakisikli tipi düzgün birisiyle olmak isterim. tersi cok sacma olur. kisiliginin iyi olmasi zaten olmazsa olmaz ondan hic bashetmemize gerek yok. kim kisiligi kötü olan birisiyle birlikte olmak isterki sonucta :)
Ben de tıpkı senin gibi düşünüyordum. Ancak bir zamanlar tanıştığım güzel mi güzel hatunun zekası ve tipinin ters orantılı olduğunu fark ettikten sonraki soğumamı görünce ben de desteklemeye başladım. Beyin ve karakter olmadıktan sonra tipin hiçbir önemi kalmıyor. Ha yine de güzel hatunlar ilgimi çekiyor ama önce beyin ve karakter.
Yahu herhalde öyle. Uğur böceği de böcek hamambocegi de ama hangisini seviyor insanlar? Evet tek kistas değil güzellik yakisiklilik ama onlar olmadan da olmaz. Bunların çok fazla olması lazım değil ama olmalı. Şöyle düşün , türbanlılar kimle evlenebiliyor? Keko ya da sakirt. Neden düzgün tipler türbanlı almıyor. Çünkü çok süpriz saçı kel mi değil mi belli değil vücudu killi mi kilsizmi mi belli değil ne bu kardrsim evlilik dediğin ömür boyu sürer bu riskler alınır mı? Onun yerine ahlaklı ama türbanla işi şova dönüştürmemis normal kızlar tercih ediliyor. Bütün mesele bu
@Anqry ben kimseye takmayin kotudur demiyorum ama gerçek bu ne yani yalan mı? Bagcilar türbanlıdan gecilmezken fLorca yesilkoy bakirkoy beşiktaş da türbanlı gorulmemesinin açıklaması ne?
Tipe önem vermeyen insanlar gerçekten var. Tipe önem vermemeyi biraz açmak lazım. Yani kaslı, uzun boylu ya da manken gibi diyebileceğimiz insanlar herkesin hayalinde değildir. Karakteri iyi olan, onu gördüğünde gülümseyebildiğiniz birisinden bahsedilir. Sizin sevdiğiniz ve onun da sizi sevdiğinden emin olduğunuz birisinin resimdeki gibi olması şart değildir.
Açıkçası ben de kendimi beğenmem ortalama bulurum görünüşümü. ama çevremdekiler ya da tanımadığım insanlar yakışıklı olduğumu düşünüyorlar. buna rağmen yine de görünüşe önem vermiyorum benim gibi yüz binlerce insan olduğunu da hesaba katarak teorinin çürüdüğünü düşünüyorum.
Güzel olupta salak bir kadınla ömür geçmez. Yüzüne bakılır zeki bir kadını tercih ederim. Aynı şekilde senin için de kendini beğenmiş yakışıklı bir erkek ömür törpüsü gibidir. %40tip %60 karakter önemli olmalı.
Hayır. Bir çok insan şekli görüş çok şeyi yaşadıktan sonra mutlu olmak için görüntünün değilde hislerin esas olduğunu anlamışlardır bu yüzden elbetteki tipin önemi yok. __İnsanın en gösterişli özelliği ahlakı ve karakteridir.__
Tip onemli deyil su acidan ola bilirki mesela birinin karakterini o kadar cok seversin ki huyunu suyunu birisi sana o cirkin yaa dese bile sen zaten onu seviyosun
Görselliğin bir noktaya kadar önemi olabilir. Onun dışında karşınızdaki kişinin karakteri ile anlaşacaksınız, dış görünüşüyle değil. Ben inanılmaz ötesi tipsiz bir insan olduğumdan, sevgilimin de bana eş değer olması tercihim. Yukarılarda gözüm yok.
Kendimi beğenen biri değilim malesef beğenilen biri de değilim ama her kızla cıkmıyorum özene özene seciyorum. Bu durumda beni beğeneni ben, ben beğenmiyorum. Benim beğendiğim ise beni beğenmiyor. Öyle boş hayat dedik devam ediyoruz 😂
Mantıklı bir soru sormuşsunn bravo 👏. Tip elbette önemli. İnsan kendine bakmadığı sürece nasıl birinin onunla ilgilenmesini bekleyebilir ki. Herkes der benim için dış görünüş önemli değil diye fakat bu tam bir yalan 👑
Çok yakışıklı bir insanı görürsün dibin düşer tanışırsın konuşursun sonra bir bakarsın dışı güzel ama içi b*k o zaman o insanın dışının güzelliği bile itici gelir çok gördüm böyle
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ya da tercihleri farklı olabilir. mesela şu afete çirkin diyen erkek net geydir.
hayır çok çok güzel hatun alıp başıma bela alamam ondan . tip önemli değil diyen güzel kızlar da ; yakışıklı olmasın ki güzelliğim hep büyülesin kulum kööööööööööööööpem olsun modu :D
Yakışıklı erkekler bunu fırsat bilip duygusuzca yaklaşıyorlar genelde. Evlenilecek erkek dedikleri tipler genelde kas yığını ve seks tanrısı olmadığı için böyle diyor garipler napsın
@withyou Evet, 15 yaşında evlenip Türkiye' ye göç eden atalarımı düşününce 19 yaşında çocukluk aşkımla olmam çok doğal geliyor. 19 yaşındaki insanlar ekmeğini kazanıp, kendini geliştirip başarılı işlere imza atabiliyorlar. Barbie bebeklerimizle oynayıp ağzımızdaki sakızlarla dedikodu yapıp magazin programı izlemiyoruz
sıvamayalım lütfen. ben 50-100 yıl ötesini konuşmuyorum o zamanla bu zamanı asla kıyas yapamazsınız. o zamanın kız çocukları savaşa bile gidiyordu bu zamanın kızları okula bile gitmek istemiyor. aşk-evlilik-sadakat o zaman kutsaldı şimdi hava civa!
@withyou Abiciğim siz benim ne yaşadığımı ne biliyorsunuz da yaşımı ve aşkımı küçümsüyorsunuz? 100 ilişkinin 99u kötüyse bu devirde bunun sorumlusu ben ve benim gibiler değil, hiçbir şeyin kıymetini bilmeyen ve olgunlaşamayan insanlar.
Aşka cinsel çekimin duygusal hali deniyor. Herkes kendisine çekici geleni beğenir ama erkekler fiziğe kadınlara göre daha önem veriyor. Kadınlar da statüye.
Aynen oyle bizi zaten bunun gibisi bulmaz bulsa da nolcak hep bir tedirginlik lan bu beni niye sevdi sorulari o yuzden ciddi anlamda tip bos karakteri duzgun olsun kafamda soru olmasin
Biz 6 yıl önce çıkmaya basladimizda kimse begenmezdi tabi benim gözümde yakışıklı şu an spor agarkik vs vücut yaptı saç şekil semal degisti herkes bu senmisin diyor yani erkek altın gibi degerlernio😂
Tipe endeksli olmak iyi birşey değil eğer bir insanda böyle birşey varsa buda onun güzellik kompleksi olduğu onlamına gerinki buda böyle modellerden uzak durmamız gerektigi anlamına geliyor 😊
Güzel bir tespit. Olabilir, sonuç olarak kendini beğenmeyen bir insan kendinden çok daha iyi bir dış görünüşe sahip bir insan ile birlikte olabileceğini düşünmez. Çünkü kendine layık göremez.
Tipe önem vermememin sebebi şu önceden tipine bakarak ilgilendiğim kişinin karaktersiz oluşunu görmemden kaynaklı o yüzden kalben bakıyorum adamlığına bakıom
Önem ver veya verme... Tip, fiziksel görünüş, hep bie yere kadar... Tek başına yeterli gelmez mutlu bir ilişki yaşamaya... Şöyle hafif bir tıklattığınızda boş olduğu sesi gelmemesi lazım içeriden.
Yooo... felâket yakışıklıyım ama gercekten tipe önem vermiyorum ben. Güzellik ne? Kedi sevmeyen birinin kaşını gözünü kilosunu napiyim ben? Karaktersiz birini nörüyüm ben ya
Olabilir. Ben önem veririm. Zaten önem vermiyorum diyende yalan söylemiş olur. Dışını beğenmediğin bir insanla gidip konuşmazsın ilk izlenimde görünüşle oluşur zaten.
O söyleyenler aceba uğur böceğini eline aldığı gibi hamam böceğinide eline alıyor mu aceba... Tipe önem vermem diyenleri çok gördük özgüveni tam... İnsanlar beğenmedikleri kişilere bunu söylemiyor ki...
Resimdekini baz alacaksak bu tiple olmaz herşey göreceli kişiye göre değişir iç güzellik deriz hep ama bu bir gerçektir ki dış güzelliğin de payı büyük
Tip yüz çehre bakış gülüş bunların ve sayamadiklarimin hepsi benliği yansıtan organik faktörler olduğunu var sayarsak tipe önem vermemek efsanevi bir akım olsa gerek diye düşünürken eğilip çayımdan bir yudum alıyorum
Genelde yatağa atana kadar tipe önem vermezler çünkü bayanlar bu lafa eriyip biterler, amaçta köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek, yatağa attıktan sonra bir anda değişirler, malesef erkeklerin birçoğu böyle
En İyi Cevaplar