Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Evet aynen de öyle oluyoruz istenilmeyen kişi sıfatına bürünüyoruz birden çünkü isteklere boyun eğmediğimiz ve köle olmadığımız için dışlanma başlıyor :)
tarkan seneler öncesinde tam da bahsettiğiniz durumu bakın ne güzel de anlatmış ve nasıl sevmemiz gerektiğini göstermiş: Ele geçirmeye çalışma hiç böyle beni Sen bana, ben sana benzersek ne olur? Nasıl dayanır ki aşk bu kadar aynılığa? Beni neden sevdiğini hatırla ne olur... O ilk günler nasıl da aşkla sevişirdik!
Aşk incelik ister canım, hoyrat olma! Beni böyle sev, değiştirme, boşver anlama... Bir güç savaşı değil bu, kendi haline bırak... Galibi yoktur ki hiç, aşk bu unutma
Çağımızın en büyük vebalarından biridir insanları kendi kafandaki kalıba sokmaya çalışmak. Zaman zaman hepimiz yaparız ve yaptığımızında çoğu zaman farkına varmayız. Bunu engelleyebilmek için bence öncelikle öz sorgulama yapmak lazım. hayatımızdan Şu şekilde başlayan cümleleri çıkarmamız gerekiyor : -Sevseydin... -Ya insan olan... -Kanka geçen gün bir çocuk gördüm... Ama bizimki öyle mi... -Millette ne hatunlar var... -Nevra hanımın kocası da...
Bu örnekler uzar gider. Bunlar çoğu zaman farkına varmadan yapılan kıyas yolu ile kalıba sokma çalışmaları. Bir de bunları bilerek yapanlar var ki o daha beter.
Evliliğin temelinde de bu yatıyor aslında karşındaki insanı olduğu gibi kabul edersen mutlu oluyorsun. Ama onu kafandaki kalıba itelersen mahkemede hakimin Gereği Düşünüldü! sözü ile uyanıyorsun.
Elbette öyle bir şey olmuyor ancak o şekilde insanlardan uzak kalmak insanların bir kendince tedbiri oluyor. Tabi ki bir de ipe sapa gelmeyen birinci sınıf hayvan kisvesinde olanalr var ki onlar toplum içinde zoe barınırlar.. Mesela kaın döven ve şiddet gösteren birini ben asla yanımada sokmam adam yerine de koymam..
Evlat atsan atılmaz satsan satılmaz derler ama tam da güzel bir yerden örnek verdin. Annemle senelerdir yıldızımız hiç barışmadı sürekli tartışıyoruz ve benim hiçbir huyumdan memnun olmuyor kendisi. En basiti bu işte insanları kendi istediğimiz gibi olmasına zorlamak, huylarını değiştirtmeye çalışmak..
Biliyorum haklısın ben de öyle düşünüyorum ama onlar kendi hayal ettiği gibi seni yönlendiriyor.. Senin hayallerinin farkında değil.. Seni hâla küçük bir çocukmuş gibi görüyor.
Altın çamurun içinde de değerlidir, kuyumcu vitrininde de… Bu nedenle 10 numara olmayı başkalarının gözünde, sözünde veya davranışlarında değil içimizde hissetmemiz gerekir.
Mellit illet olmuş yaa bana uyarsin ya da benden en kötüsünü duyarsin sen benim istediklerimi ver ama benden bir şey isteme var mı lan öyle bir dünya öküz... el eli yıkar el döner yüzü yıkar demiş atalarimiz.. emeğine sağlık
Onlara göre öyle oluyoruz yeter ki istedikleri gibi olmayalım her dediklerini kabul etmeyelim sizden kötüsü yoktur ondan sonra insanların senle çıkarı bittiğinde
En İyi Cevaplar