Her insanın karakteri farklıdır. Bazıları için eski tanıdıkları değerliyken, bazıları için de herhangi bir değerleri yoktur. Yani bazıları, yola çıktığı kişileri unutmazken, bazıları da yola çıkarken yanında olan kişileri, tereddüt etmeden bir çırpıda silip, geçiyor. Peki ya, siz yola çıktığınız kişileri, yolda bulduğunuz kişilerle değişir misiniz?
Evlilik gibi konularda, kalp bir kişiye tam karar kılmadan o kişi ile yola çıkılması çok doğru değildir. Kalp başka seçeneklere kaymaz bir kararlılıkla o kişiye adanmışsa o kişiyi kolay kolay bırakmaz zaten. Ama bu tek tarafılı değildir. Diğeri de aynı kararlılıkta olması gerekir. Çünkü terk edip giden terkedilene acısını bırakır da gider. O yüzden yola çıkılacak kişiyi iyi seçmek lazım. Kendi kalbinden emin olduğun kadar diğerinin kalbinden de emin olman lazım.
Çocukluğumdan beri çok fazla mekan ve ortam değiştirmiş biri olarak maalesef benim için eski tanıdık sıfatında uyanlar en fazla beş altı senelik tanıdıklarım oluyor. Ki elimden geldiğince eski tanıdıklarımla irtibatta kalmaya çalışırken yeni tanıdığım insanlardan da çevre edinmeye çalışırım.
Kusura bakmayın da yola çıkarken ki durum olay örgüsü farklı, sonrasında gelişen o tercih aşamasına gelinen olay farklı. Sonradan böyle bir tercih durumuna gelinmişse yola çıkılan insanda pek hayır olmadığını anlarım ben zaten.
Ayran gönüllü biri değilim ama benim için bir insanı kaç yıl tanıdığım pek önemli değil. O yüzden yola çıktıklarım daha eski arkadaşım diye yolda tanıştıklarım daha değersiz olmaz önemli olan bana nasıl davrandığı, iyi gelip gelmediğidir.
Yok ya bu düşunülemez bile kesinlikle öyle bir şey yapmam yola çıktigim kişiler ailem veya arkadaşlarim benim için deger dereceleri yuksek olan kisiler 😄
ya biz bir tatile gittik 20 yıllık arkadaşımızla Nuh dedi peygamber demedi çadır kuracaz dedik Mersin yanıyordu ben otel dedim gelmedi dışarda yattı değişilir hiç sorun değil
Sorsan herkes hayır der. Anlamıyorum burada herkes bu kadar iyiyse dışardaki şeytanlar kim.. Yola çıktığımdan daha fazla yararı varsa bana değişrim. Yola çıktığım adam olsa hep yanımda olsa değişmem tabi ki.
En nefret ettiğim insan tipidir. Yanındaysam eğer bir şeyleri bana anlatıyorsan ertesi gün başkasına beni tercih edemezsin çünkü ben senin için bir tercih seçeneği olmamalıyım ama gel de anlat bunu insanlara
En İyi Cevaplar