İnsanın hayatta anlaşabileceği, sessizliğinden kulakları sağır eden çığlıkları duyabileceği insan sayısı nadirdir. Bu insanlar da ya kendine göredir ya da sen onlara göre.. Sizin önceliğiniz ne oluyor?

İnsanın hayatta anlaşabileceği, sessizliğinden kulakları sağır eden çığlıkları duyabileceği insan sayısı nadirdir. Bu insanlar da ya kendine göredir ya da sen onlara göre.. Sizin önceliğiniz ne oluyor?

Seçme seçilme şansımız oluyor mu? Ben her insanin hayatımizda rolü olduğunu düşünüyorum. Şuraya gelip bu soruya yazmam, senin okuman hep bi sebebi var... muhatap olursun, olmazsın orası ayrı... ama insan kendisine benzeyenle muhatap olurmuş bilmiyorum o zaman niye merhaba dediğimiz insan iki gün sonra defolup gidiyor... Bilmiyorum o anki ruh, psikoloji, imtihan, boşluk, çıkar, menfaat... bağlayamıyorum bi yere kendime göre seçemediğim kesin öyle olsaydı arkadaşlıklarım uzun olurdu.
İnsan en çok aynı yaradan müzdarip olduğuna yakın oluyor. İki gün sonra giden ya tedavi oluyor ya da daha çok canı yanana kaçıyor. Nihayetinde, kimse kendine benzeyeni bulamıyor, ama bulduğunu da kendine benzetmeye çalışıyor.
Bunlar hep, ne istediğini bilememekten
Biraz da nankörlük.
Çok şükür hiç bir seyime guvenmem ama nankörlük ve vefasız olmadim
Dâim olsun.
Sizede aynisindan olsun
Amin.
Sessizliğimle dile gelen konusmalara selam veren insanlar ile hep duygusal olarak güçlü bir bağ kurdum. Onların ruhlarinin boyası bana, benim ruhumun boyası onlara bulaştı. Ama onu değiştireyim, ben degiseyim tarzında olmadı bu.. Zamanla, kalpten, ruhten, en içten bir yer var ya hani bam teli.. işte ona dokunarak kendiliğinden oldu.. Kendimde yakın bağ kurduğum bir canın en ufak yansımasını bile gördüğümde ayrı bir mutluluk kaplıyor içimi.. Ben sen değil biz olabilmek aslında. İyi ki dediğim insanlar var şu hayatta ahiretlik dediğim.
Sorunun cevabı;
kendime göre secmiyorum aslında kalp ve ruh teslim oluyor onda bulunan bir guzellige, belki de yaratıcı kastettiği şekilde gösteriyor bize bilemiyorum. Ama sonra bir bakıyorum aynı olmuşuz.
Kitap okudum, yüreğinize sağlık :)
Teşekkür ederim, bilmukabele.
Seçmek değil de çekmek bu aslında enerjimizle. Benzer enerjisi olanları çekiyoruz veya onlara çekiliyoruz.
Bu durumda eğer negatiflik yoğunsa enerjimizde bunu düzenleyip çektiğimiz insan profilini de değiştirmek elimizde.
Kendi karakterime göre seçiyorum.. Kafa yapımın uyuşmadığı kimseyle vaktimi harcamaya değmez.. Hayatımdaki insanlar bir nevi aynadaki yansımam gibi olmalıdır..
Cevap
4Cevap
Ben kendimde göre seçerim zaten en çok kendime benzeyen insanlarla arkadaş olur samimiyet kurarım
Başkasına göre şekil almayı sevmem, karşımdakinin de bana göre şekil almasını istemem.
Farklı kişiliklere sahip olunduğu halde anlaşabilmek, ortada buluşmak bence en sağlıklısı...
Kendime göre seçiyorum ama hafiften onlar gibi olmaya meyledersem daha bi hevesli olduğum anlamına gelir.
Onlar gibi olmayı seçmek bence yanlış insan hiç bir zaman kendi kişiliğini bir başkası için değiştirmemeli
Herkes her şeyi kendi zevkine göre göre seçtiği gibi insanları da seçer. Bazı durumlarda çok severse ona ayak da uydurur...
Ona ayak uydurması, kişiliğinden ödün vermesini gerektirir mi?
kendim
Savsak değilim şükür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?