Aziz Nesin'in bir sözü geldi aklıma; -Yılanın başını ezmek yerine, yaşattığınız o yılanların bir sonraki hedefi olmayı kim ister? #BirTutamAşkk#Haksızlıkkarşısındasusmak
Ucunun size dokunmuyor olması, haksızlıklar karşısında susmanızı mı gerektirir?
o yılanlar ac kalinca dokunmadiklarina da dokunur kültürümüzde "bizim de anamız bacımız var" diyerek alakamızın olmadıği çok tacizci tecavüzcüyü linc etmisliğimiz var. haberlerde babasıni hortumla bahcede yikayan oğul ve gelini görünce 73 milyon lanet yağdırmışlığımız var. biz de o durumda olabilirdik diyip haberlerde gördüğümüz ihtiyac sahiplerine toplanıp çok yardım yapmisligimiz var bir kediye bir cani saldırınca asker polis demeden tek kalemde insanlıktan silmişliğimiz var YANİ MİLLET OLARAK EMPATİMİZ VAR!!! bu ülkede bana dokunmayan yılan diye büyütülen fetö iti var bana dokunmayan yılan diye bütülen pkk iti var hatta bana dokunmayan yılan diye büyütülen çocuk tecavüzcüleri var şimdi adama sormazlar mı? EMPATİNİZ YETERSİZ KARDES GELIŞTIRMEYI DÜŞÜNÜYO MUSUNUZ DİYE? 😎
Susmak gerekiyor aslında. Herkes kendi sorununu kendisi çözmeli. Bu şekilde başkalarının haklarını savunmaya alışan bir toplum yaratıyoruz. Sonrasında tek başlarına kaldıklarında (oy verirken örneğin) doğru kararı bulamıyor ve kandırılıyor insanlar. Bunu üzerine de ses çıkaran, isyan eden olumsuzluklara baş kaldıran insanlar cezalandırılıyor, eziliyor.
Yilanin bir sonraki hedefi ben olabilirim diyerek yilanin basini ezmek , yilanin hedefi ben degilim diyerek ezmemek kadar bencilce. Onemli olan yilanin hedefleri uzerinde degil direkt yilan uzerinde dusunmek.
Sadece boyle bir dusunce sekli, haksizliga susmamak eylemiyle butunlesir.
Ohaaa mükemmel bir söz, bayıldım 😍😍😍 Bir milyon kere haklı valla, yapılan haksızlıklara bana nasil olsa bir şey olmuyor diyen de göz yumarak suçlu oluyor zaten. Ayyy artık bu sözü cok kullanırım ben, çok tesekkür 🤗🤗🤗
Ben susamıyorum kuzum. ortada bir haksızlık varsa kime yapıldığının çok da önemi yok , susmam savunurum. bana yapılıyorsa bazen susabiliyorum ama. herkese Aslan kesilen yüreğim kendime gelince kuzu oluyor malesef...
Şunun şurasında yaşayacağım 30 sene daha var, onu da elalemin haksızlıklarını bertaraf ederek geçirecek değilim. Bana dokunmayan yılan 30 yıl daha yaşasın, nasılsa sonrasında ben öleceğim..
- biz gerekirse susmasını da biliriz! - biz gerekirse konuşmasını da biliriz! - her türlü suskunluğu ayaklar altına aldık! - bugün susuyoruz ama yarın birgün elbet konuşacağız!
En İyi Cevaplar