Kur'an-ı Kerim (Zariyat,56)
Size göre hayatın amacı nedir?
Kur'an-ı Kerim (Zariyat,56)
Video yu izleyemiyorum ama bu soruya cvabım olduğu iin direk atladım..
diğer insanların düşündükleri aksine buraya sadece yaşam sahibi olup ölmemiz için değil "insan" olmamız için bize bildirilen "insani değerleri" yerine getirerek en iyi şekilde bu dünyayı bitirmek..
Eğer oyunları çok seviyorsanız şöyle anlatayım;
oyunun yaratıcısı sizi yarattı ve insanların inanmak istemedikleri üzre O bu oyunda değil.. sadece Oyunu ve oyuncuları yarattı.. O kendi oyununun izleyicisi ve her daim ödüldür.. amacınız en iyi şekilde bir "insan" olarak ve sadece insan denilen bir insan değilde hakkıyla insan olup, bu dünyaya bir karınca kadar nekadar yararınız olaiblecekse onu yerine getirip ayrılmak.. bukadar basit..
Ha birde bağzıları zannediyorki[günümüzde çoğu kişi] ceza yok.. oyuzden sadece yaşayıp hile yapıp kurallara uymuyorlar.. tabii öyledir.. onlara söyleyecek lafım şu.. İnsanlar, siz her adımınız için haksızca cezalandırılırken bu hayat bittikten sonra yaptıklarınız için haklı şekilde ceza çekmiyeceğinizi mi zannediyorsunuz? komiksiniz..
Sizi yaratmasının bir amacı yoktu.. yaptığı işleri sorgulamayın.. eğer size hak verseydi ve daha aciz hapsaydı emin olun yaşamayı tercih edersiniz.. Şimdi ölmeyi tercih etmek daha kolay tabii.. ama okadar düz düşünüyorsunuzki cahil bir kuldan başka bir şey değilsiniz..
Size bu hayatta yardım almanız için bir kitap bile göndermişken, bu sınavda kitap açıp bakmak serbest iken, böyle yapıp ceza almamak.. gülemeyeceksiniz..
aha bir şeyler yazıcaktım ama uzun oldu.. iyi günler^^..
Allah’ın sevdiği iyi kulları arasında olarak toprağa karışmak iyi bir kul olmak bu dünya kalıcı değil, dünyadaki emanetlerine sahip çıkmak eşine çocuğuna ve bedenine mesela alkol sigara içmemek, insanlara yardım etmek bunu istediğin için gönülden yapmak.
Hâlbuki bu dünya hayâtı, bir eğlence ve bir oyundan başka bir şey değildir. Şübhesiz âhiret yurdu ise, elbette asıl hayat odur. Keşke bilselerdi!
Kuran-ı Kerim (Ankebut 64)
Bu işte gerçek bu, çoğu kişi bunu düşünmez ama herkesin düşünmesi gerekiyor, hiç ölmeyecekmiş gibi çalış çabala ölecekmiş gibi manevi ibadetlerini yap.
Bence başka hayatlara dokunmak, kendinden vermek ve bunları sadece Allahın rızasını kazanmak için yapmak, kendine kanaat etmek, içindeki dünyayı keşfetmek, doğru sebepleri yakalayıp tek doğru sonuca ulaşmak, bütün zorluklara rağmen hedeften şaşmamak, dünyada yaşarken tükenmenin mümkün olmadığını kavramak, vicdanına sık sık eğilmek, iyilik yaptım dememek, ölmekte hatta ölmüş olsa dahi kalbi iyileştirmek için çabalamak, bolca düşünmek düşünmek ve düşünmek diyorum.
Imtihanimdan başarılı çıkarım inşallah ve cumlemiz de inşallah.
Davası olmalı bir insanın bir ömrü adamali iyi bir amaca kendimce amaclarim var daha iyi bir insan ve kul olmak gibi.
Iki cihani da kazananlardan oluruz inşallah
Cevap
13Cevap
Allah'a kulluk etmek Allah'ın rızasını kazanmak Allah'ın emrettiği gibi yaşamak bende sadece ibadet ediyorum yani bu yaşıma kadar hayattan dünyadan sosyal hayattan gezmeden eğlenceden uzak durdum hep parasız yaşadım hiçbir şey yaşamadım bu hayata dair kendimi hep kapattım ve Allah'a sığındım ama bu dünyamı kazanamadım ve ahiretimi de kaybettiğimi düşünüyorum
Mümin havf ve reca arasında yaşar. Hayat çetindir, siz kendinizi yorumlarken bile bile yanlış yapıyorsunuz. Şeytan sizi böyle bir kurcalama ile geri dönülmez zannedeceğiniz bir sürece sokuyor. Bunları düşünme yerine, bundan sonra sorun olmayacak bir hayat yaşamaya bakmalısınız. Kırk kere yıkılın ama yıkıldığınız yerde kalmayın, kalkın ve yürüyün. Hayat böyledir, biz böyle kazanacağız cenneti inşaallah.
Bu düşünceniz işlediğiniz eski hatalardan daha ağır bir hatadır. Siz adeta Allah Teala’nın sizi affedemeyeceğini söylemiş gibi oluyorsunuz. Siz neden tevbenizi yapıp ona sarılmıyorsunuz? Tevbe edin tevbesini koruyan tertemizdir, tertemiz ne demek biliyor musunuz? Şeytan sizi onun için daha ucuz bir yöntemle bitirmek istemektedir, akıllı davranmanız ve sizin onu bitirmeniz gerekir değil mi? Tekrar düşünün ve kendinize yeni bir rota belirleyin. Yapmanız gereken budur.-N. Yıldız.
Ben 28 yaşındayım ve çocukluğumdan belli yaşamayı beceremedim çocukluğum gençliğim 28 senem hayattan kopuk geçti hâlâ hayattan toplumdan kopuk yaşıyorum çünkü kişiliğim bozuk hayata uyumsuzum yani sosyal olamadım toplum içine çıkamadım hayata atılamadım arkadaş çevre edinemedim iş bulup çalışamadım para kazanamadım hiçbir şeyim de olmadı gezmedim eğlenemedim sevgilim falan da olmadı ve bunların olmaması en başta beni üzüyordu ama artık takmıyorum üzülmüyorum çünkü bu dünya hayatındaki yalan gelip geçici olan şeylerde gözüm yok ben hayatımı zevksiz renksiz eglencesiz yoklukla yaşadım ve gözüm gönlüm yok bu dünyada ben artık sadece ahiretimi düşünüyorum bu dünyadan vazgeçtim
Zamandan ve mekandan münezzeh olan Allah mümin kulun gönlüne sığmıştır.
Ne imtihandır burda bulunmanın amacı ne cennet ne de cehennem.
Kişi kendinde sır olan hakkı bula.
Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene Ver anları
Bana seni gerek seni
bana göre hayatin amaci imtihan, bunun icin iyiligi emredip kötülügü men etmek.
Böyle bir konuya değindiğiniz için sahsim adına teşekkür ederim
Zariyat Süresi 56 ayet bakabilir mısınız
Eyvallah
videoyu izleyecem.
Hayatının amacı bence iyi bir insan olmak yaşamak doğmak iyi insnlar yetiştirmek. Faydalı bir birey olmak.
Rica ederim 😊
Allah'a ulaşmama yardımcı olacak ama katı yürekli olmayan tatlı, yumuşak huylu biriyle dünya hayatımı güzel geçirmek, hayırlı evlatlar yetiştirmek ve birlikte ahirete iyi bir şekilde hazırlanmak benim hayatımın amacı.
Başkalarını bilemem benim amacım Allah katında iyi bir kul olabilmek ve mümkün olduğunca hayatı dolu dolu yaşabilmek.
Ablacim islam hakkinda baya bilgiye sahipsin sanirim yorumlarindan bunu cikardim... eklesem sorun olmaz insallah :)
Allah'a kulluk etmek için ve iyi bir yaşam sürebülmek için
İnsanlar doğarbüyür yaşar ve ölürler
Dunya oyun eğlence yeri kimine göre kimine gore de eziyet iskence yapmak gereken tek sey ibadet ve iyilik
Hayatın amacı kişiden kişiye değişir. Benimkine gelince iyi bir kul olabilmek
Amacı olmayanların sürekli olarak hayatın amacını sorgulaması !
hayatın amacı senin ondan ne anladığına bağlıdır. Dünyada sadece 1.5 milyar müslüman var geri kalan 5.5 milyar insan için senin allahının ve hayatının amacının pek bir espirisi yok.
bir amacı var ama ben daha bulamadim😂
İnşAllah :)
Ben amacsizim ani yasiyorum
Devam etmek.
Ahireti kazanmak icin bir imtihan.
Henüz amaçsız takılıyorum
Bana mesaj atabilirmisiniz
Hayal kurmak ve pesinden gitmek bana göre
Ölmek
Çözemedim
ölmeden önce yaşamak
İmtihan yarışı