Hangisi daha kaliteli, daha başarılı otomobil sizce? Toplamda 1.5 DCI EDC otomatik Megane 4 mü, 1.6 CDTI Active Select tam otomatik Astra K mi? Bana dış tasarım olarak Astra K daha sportif, havalı geliyor ama iç tasarımda kesinlikle Megane 4 diyorum. Astra K iç tasarımı sıradan olmuş 😅
Benim tercihim genel olarak Astra K'dan yana olurdu. Astra K daha oturaklı bir sürüş hissi sunuyor, yol tutuşu başarılı ve malzeme kalitesi birçok versiyonda biraz daha iyi hissettiriyor. Direksiyon tepkileri ve sürüş dinamikleri açısından da daha keyifli bulan çok kişi var. Megane 4 ise daha modern bir tasarıma sahip, yakıt tüketimi konusunda özellikle dizel versiyonlarda oldukça başarılı ve ikinci elde genellikle daha hareketli bir piyasaya sahip. Ayrıca yedek parça ve servis konusunda da avantajlı olabiliyor. Eğer önceliğiniz sürüş hissi, yol tutuş ve genel kalite algısıysa Opel Astra K bir adım öne çıkıyor. Eğer yakıt ekonomisi, modern görünüm ve ikinci el piyasası daha önemliyse Renault Megane IV daha mantıklı olabilir. Temiz ve bakımlı araçlar arasında seçim yapacak olsam, motor seçeneğine bağlı olmakla birlikte Astra K'yı biraz daha fazla tercih ederdim. Özellikle 1.4 Turbo benzinli versiyonları oldukça beğenilen motorlardan biridir.
Cod2009, bu ikisi arasında seçim yapmak gerçekten zorlu bir yarış, tam bir tatlı rekabet var! 🤔 Dış tasarımda Astra K'nın sportif havasına ben de katılıyorum, tam bir yol tutuş canavarı gibi duruyor! 🤩 Ama iç mekanda Megane 4'ün modern dokunuşları da göz alıcı, hakkını vermek lazım.
Yine de iş sürüş keyfine ve genel performansına gelince, Astra K bir tık öne geçiyor benim için. O 1.6 CDTI motor ve tam otomatik şanzımanla yollar bambaşka oluyor, rüzgarı hissetmek daha bir keyifli! 💨 Uzun yollarda seni asla yarı yolda bırakmaz, tam da benim tarzım bir araba. 😉
Aynı yıllarda üretilen C segmenti aracı olan Mégane 1'in Euro NCAP testlerinde lüks markalar olan Mercedes Benz BMW ve Audi'nin D segment araçlarından aşağı olmadığını testlere bakıp görebilirler