Güveniyorsun, seviyorsun, değer veriyorsun ama hep bir memnuniyetsizlik ya da daha fazlasını isteme. Fedakarlıkta bile bulunuyorsun çoğu zaman, ama o zaman içinde bunlar hiç düşünülmüyor. Kaybedince iyi mi oluyor? Şu ana kadar insanlara verdiğim tüm değerler için pişmanım. Bundan sonra ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla ilerleyecegim. Çünkü insanların anladıkları bu. Siz ne düşünüyorsunuz?
İnsanlar neden değerlerini kaybedene kadar anlamıyor verilen değeri?
İnsanlar ellerindekilerin değerini kaybedince anlar, bu insanların doğasında var. İnsan oğlu aç gözlüdür, hep daha fazlasını ve daha iyisini ister. Elindekinin kıymetini bilmez, çünkü insan oğlu için 'Elde edene kadar mutluluk'.
Haddinden fazla değer vermek, fazla fedakârlık, gereğinden ve ederinden fazla sevmek ileriki zaman diliminde ''Huniliii elde var, huniliii cepte, huniliii hiçbir zaman gitmeyecek'' olarak geri döner. Bence ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile hareket etmek de doğru değil. Insanlara değer ver vermemezlik yapma ama her zaman bir aralık bırak o aralık da değerli oldugunu hisseden insan düşünme sürecine giriyor. Senin için demiyorum ama genelde insanlar değer verirken deger verdiği insana yaşam alanı, düşünmek için zaman vermeyebiliyor. Bir bitkiye sürekli akan bir akacak şekilde su verirseniz o bitkiyi öldürürsünüz ama damlatma sistemini kullanırsanız o bitki cok guzel olur görünüşü ile huzur da verir fakat burada da dikkat etmek lazım. Beni anlıyor musunuz bilmiyorum ama şunu söylemeliyim ki değer verdiğim sonucu aci da olsa tatli da olsa hiçkimseden pişmanlık olarak geri almadim..
Değerli yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Şu sıralar insan ırkını sevmediğim için abartarak yazmış olabilirim bir anlık duygu değişimi ile. Yorumunuzu dikkate alacağım.
Rica ederim.. cok normal böyle düşünmen geçecektir emin ol. Kendine biraz zaman tanı, kendinle ilgilen.. birsey aktivitelere agirlik ver ama fazla degil arkadaşlarınla vakit geçir ama cok değil.. hemen hemen senin psikolojine yakin psikolojideyim kendimi tanımıyorum bana iyi gelecek en iyi şey bilmediğim bir yeri keşfe çıkmaktır. Sana da en iyi ne gelir en iyi sen bilirsin.. tabii oncelikle bu duygu yorgunluğündan sıyrılıp biraz mantığa danışmak da fayda var kanımca.. umarım iyi seyler yaparsın kendin için
Çok afedersiniz madam ama eşeğe altın semer de vursak yine eşekler.. Ben de yıllar önce sizin yaşadıklarını yaşamış bulundum. Üzüldüm başıma gelenler film senaryosunu aratmaz. Ama mutluyum çünkü evrim geçirdim tecrübe edindim ve şu an yalnız başıma o kadar mutluyum ki anlatamam.
Sorunun devrikliğini bir şiir tezinde kullanabilir miyiz diye baktım da, ı ıh. Neyse, güven bu ırka fazla üst sınıf bir kavram bunu zamanla yavaş yavaş hepiniz öğrenmeye devam ediyorsunuz.