Benim en hassas noktalarımdan biri de bu.
Yahu şu sevdikleriniz avucunuzun içindeyken kıymetini bilin.
Sonra bir bakmışsınız artık "çok geç".
Yahu şu sevdikleriniz avucunuzun içindeyken kıymetini bilin.
Sonra bir bakmışsınız artık "çok geç".
Sahip olduğu nice değerli şeyleri yitirince anlıyor insanoğlu. Elindeyken varlığına alışmıştır, hiç gitmeyecek gibidir, hiç kaybetmeyecek gibi sanır üzerine titremez, kıymet vermez. Ne zaman ki onu yitirir, kaybı çok önemli olur, o zaman kıymetini değerini anlar.
Hayatımızdaki sevgili insanların değerini onları kaybedince anlarız da yaşarlarken onları ne kadar çok sevdiğimizi söylemeye çekiniriz. Anne babamızın kıymetini, aslında bizim için ne kadar kıymetli olduklarını onlar öldükten sonra anlarız da yaşarlarken yanlarında olmaktan imtina ederiz. Sevdiğimiz insanın kıymetini onu kaybettikten ya da ayrıldıktan sonra anlarız da birlikteyken sık sık sevgi sözcükleri üretmeyiz. Arkadaşlarımızın dostlarımızın kıymetini, onları kaybettikten, arkadaşlık dostluk bittikten sonra anlarız da zamanında bu dostluğun bozulmaması için gayret göstermeyiz. Sağlığımız bozulduktan sonra değerini, hasta olunca ya da hastaneye düşünce anlarız da sağlıklıyken tedbirini almayız. İşimizin değerini işsiz kalınca anlarız ama içindeyken beğenmez daha iyi iş imkânları peşinde hayaller kurarız.
Buna benzer daha bir sürü şey
Aptallar ben kaybetmeden bildim sevdim degeride verdim gene gitti sonra mesaj atti konusmak istemedim baktim agliyo dayanamadim biraktim kendimi sonra gene gitti biraktim gibi eh be kadin yaziklsr olsun bana gelsen gene affedicegim :/
cunku yanimizda gitmez saniyoz... gidince degerini anliuoz cunk alistigimiz bir sey yok oluyo
Bazi insanlar musibet grmeden akillanmaz. bundan. belkilik
Cevap
23Cevap
Bunu bildiği halde kıymet vermeyene de enayi derler. Hani bilmeden ilk kez yaşasak, tamam. Ama defalarca gördük, duyduk da bunları. Haliyle birisi ölmeden, o'nu kaybetmeden önce, değer vermeliyiz.
Artık biliyoruz madem, böyle yapmalıyız o zaman.
Kaybedilince anlaşılan bir değer yok! bu tamamen alışkanlıklardan dolayı hissedilen pisikolojik bir vakadır. Bir öncekiyle sizi mutlu eden paylaşımlarınız olmuştur ama onun yerine yeni gelen bebe bu espirilerden bihaber olmadığı için size farklı gelir ve siz eskisi arar olursunuz..
Elindekinin değerini bilmez insanlar
Boşuna nankör dememişler bize
Ben o konuda akıllandığımı düşünüyorum
İnsanlar iste deger bilmez varliklardir😏😔😕 ya aldatirlar ya uzerler
bu heralde doğanın kanunu herkesin sorunu aynı genelde kızlar ayrılma kararı alıyo erkeklere göre daha çok
insan oğlunun doğasında o var elimizde olana bakıp hiç şükrettiğimiz oluyor mu?
Aynen bunu bilmesini gerek tanıdığım biri daha var benim. Malesef içiçten geçiyor haberide yok.
kıymetin gidince ilk sevgi ilk aşkta olur ikinci birincinin yerini tutmaz
Yoksa yok ne yapalım :)
Çünkü kazanınca sevinir de ondan
Bu arada kim kaybetti seni
Vay o kadar değerlisin onlar icin
her şeyin değeri zıddıyla biliniyor. nimetin kıymetini açlar. aydınlığın kıymetini karanlıkta kalanlar. sevdiğinin kıymetini ise sevdiğine kavuşamayanlar bilir
Sabah sabah dertlisin
insanoğlu öyle yaratılmış.
Bulanın bunadığı bşr dünya burası...
Sonradan gelir akıl başa
Acgozlu oldugu icindir
ben değerini anlamadiktan sonra kaybediyorum.
İnsan Hatalarından Ders Almayı Sever
Doganin kanuni bu maaaalesef ki
İnsanlar böyle kaybedince anlarlar kıymetini
Bildim bence 5 senedir.
Yapımız böyle
Cunku insan
Olur oyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar