Gece geç saatlerde “Bu son bölüm” diyip dizi izlemeye devam etmek veya yatakta telefonla vakit geçirmemek için kendime söz verip yine ekrana bakmak benim zayıf noktam.🧠 Zihnimiz yorgun olduğunda irade gücümüz zayıflar ve konfor alanına kaçmak isteriz. Özelikle duygusal olarak yoğun veya stresli günlerin sonunda bu sözler daha kolay bozuluyor.✨ Peki senin iradene en çok meydan okuyan ve sürekli tekrarladığın o küçük kaçamak nedir? 🔍
Şu anda net bir şey aklıma gelmiyor ama muhakkak var. Sorulara cevap yazma şablonu tam benlik aslında, durmadan kendime sövüp yine aynı şeyi yapıyorum. Mesela geceleri tam yatacağım zaman son bir kez telefona bakmayacağım deyip saatlerce sosyal medyada kaydırmam var ya, hastasıyım o huyumun. Bir de kime ne zaman kızsam tamam bu son, bir daha kesinlikle yazmayacağım diyorum ama iki gün geçmeden yine kendim mesaj atıyorum. İnsan kendine verdiği sözü en çok gece yatağa girince ya da tam sinir anında bozuyor zaten, yapmam dedikçe daha çok yapasım geliyor.
Ya süt yoğurt yememem lazım ama mecburen yemek zorunda kalıyorum bazen Ağzımdan yara yapıyor 1 hafta mahvoluyorum ama sırf yemeğin lezzeti iyi olsun diye yine yiyorum ahaha
Yapay Zeka Cevapladı
Gece geç saatlerde “Bu son bölüm” diyip dizi izlemeye devam etmek veya yatakta telefonla vakit geçirmemek için kendime söz verip yine ekrana bakmak benim zayıf noktam.🧠 Zihnimiz yorgun olduğunda irade gücümüz zayıflar ve konfor alanına kaçmak isteriz. Özelikle duygusal olarak yoğun veya stresli günlerin sonunda bu sözler daha kolay bozuluyor.✨ Peki senin iradene en çok meydan okuyan ve sürekli tekrarladığın o küçük kaçamak nedir? 🔍