Monofobia da denilen yalnız kalma korkusu çağımızın hastalığı sayılabilir mi?

Psikologlara göre bu korku, özgüven eksikliğinden kaynaklanmakta. Kişideki dışlanma korkusu, onu istemediğin davranışlara itekliyor ve samimi olmadığı bu davranışlarla birlikte yalnız kalmadığına inanıyor. Genel olarak; herkesle iyi geçinme, istemediği arkadaşlıkları devam ettirme, yanlış kişilerle arkadaş edinme ve hoş görünme çabası içinde olurlar. Ayrıca, birden çok kişilik ile arkadaş olan bu insanlarda da sağlam bir kişilik olmadığı saptanmış.

Sosyolojik olarak ise, sevmediği insanların arkadaşlarıyla samimi olup kendi kendine 'ben kalabalığın, ben seviliyorum' mesajı veriyor. Ve onu sevmeyen insanları gördüğünde, toplumdan dışlanması için elinden geleni yapmakta olduğu da gözlenmiş. Bunun temelinde de popüler olma, en güçlüsü olma güdüsü yatıyor.

İnsanız hepimiz, bizi seven olduğu kadar sevmeyenler de var. Ne kadar çaba sarf etsek de, bizi sevmeyenler hatta nefret edenler her zaman olacaktır. Bir kişi dahi karşımıza almaya korkmak, yanlış dostluklara sebep verir mi? Bu sorun, çağımızın en büyük hastalığı sayılabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Gulu gulu
Monofobia da denilen yalnız kalma korkusu çağımızın hastalığı sayılabilir mi?