Arkadaşlar merhaba bi konuda bişey danışmak istiyorum rica etsem sosyal fobim var benim 22 yaşındayım beni hastaneye yatırırlar mı tedavisi nasıl olur bilgi verir misiniz rica etsem bana?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hastaneye yatırmazlarda uzun süre ilaç kullanman gerekebilir
6 sene kullandim zaten
Kullandiysan peki neden fayda etmedi ya da bu sosyal fobi meselesini anlatmadin mi
Mümkünse özel seans verenlere gitmeye çalış
Devlette bilemiyorlar bazen
Şu anki gittiğim özel hep devletti son zamanlarda özele gitmeye başladım ama ilaçları bırakmak istiyorum
Bende gidiyorum şuanda ilk sosyal fobiden gitmistim o düzeldi sonra başka biseyler çıktı bende hep devlete gitmistim hiçbir faydası olmadı aksine ilaçlar öldürüyordu sonra özelde çok iyi bir psikiyatrist psikolog buldum ikisiyle aynı anda terapi aldım işe yaradı ben ilaçları bu yaz bıraktıracak doktor zamanı geldiğinde sende kurtulursun tamamen bir de kendinde istemen gerekiyor
Özelde psikiyatri ve psikolog ayrı mıydı
Evet ayrıydı
Benim şuanki gittiğim özelde her ikisi de birlikte psikolog ve psikiyatri faydası olmazmı
Faydası olur neden olmasın eğer her iki alanda da eğitim tamamlamislarsa
Ama az gittim son zamanlarda şu an özel yine önceden devlete gidiyodum
Düzenli git
Ayfa bir kere gidiyorum özel olduğu için işe yarar mı
Evet yarar
Sosyal yerlere çok çıkmak istiyorum ama hastanede mi yatmam lazım yoksa sosyal yerlere mi çıkmam lazım bilemiyorum
Biraz üzerine git bir de ilaçları kullan zamanla her şey yerine oturur zaman gerekiyor baya benim 2 sene sürdü bitmesi hala biseyler var ama eskisi gibi değil şu an iyiyim
Hastaneye yatırmazlarmı
Markete bile gidemiyorsan olabilir onun dışında yatirmazlar
Hayır gidiyorum
O zaman ilaçla falan idare edeeceksin zamanla oturur
Ama 6 yıldır kullanıyorum bisey degismedi
Okuyor musun, işin var mı , insanlarla iç içe değilsen gerçekten zor.
Uzaktan eğitim okuyorum genelde evdeyim
Ne okuyosun peki?
Çocuk gelişimi
Mesela yalnız başına bir cafeye gitsen kahveni alsan ve otursan rahatsız olurr musun
Hayır olmam
Peki ne tarz durumlarda sıkıntı yaşıyorsun sosyal olarak
Okul kurs sınıf vs yerlere girince eleştirilme korkusu
Bu bende de vardı ama zamanla azaldı ve hiçbir şey yapmadım bunun için. üniversitede mesela iyi bir ortamım oldu. Bence doğru kişileri çevreyi bulunca rahatlıyorsun
İlaç kullanmadınmı
Yoo. Hani bende hastalık seviyesinde bir şey yok ben sadece doğru ortamda olmadığım sevmediğim ortamlarda rahatsız olurum. Yoksa sevdiğim arkadaşlarımla gayet rahatım.
Beni hastaneye yatırırlarmı çok merak ediyorum
Çok rahatsız bir seviyede misin ki senin gibi çok insan var yoksa
Yani kendime ve çevreye hiç bi şekilde zarar vermiyorum hastalığının sosyal fobi okb takıntı depresyon
Valla düşününce bende çok şeyi kafama takarım zihnim hep doludur. Bende de mi var ne
Sanmam ayaktan ilaçla tedavi olur
Ben 6 yıldır kullanıyorum
Ama bi faydası olmadı
Belki ilaç sana uygun değildir ve çevrede etkiler.
Senin bu konularla ilgili bilgin var mı
Var çünkü bende bu tip şeyler yaşadım hatta aynı teşhisleri bana da koydular
Şey gizliden çıksan olur mu
Neden
Belki konuşuruz
Konuşuyoruz ya, hem buralara pek güvenmem.
İlaçları bırakma kararı aldım da doktora desem bıraktırır mı bilmiyorum
Doktora sormak lazım sana uygun ilaçlar değilse değiştirmesi gerekebilir ama bunu onun farketmesi anlaması daha iyi olur tabi hangi ilaçları kullandın antipderesan olarak
Değişik şekilde kullandım ama şu an efexor ve prozac kullanıyorum
Hıım bende ikisini kullandım hele prozac ilk ilacımdır benim, şurubuda vardı, efexor çok hatırlamıyorum ama neyse sen prozac iç öbürünü kessen bile, prozac iyi ilaçtır, pek zararı olmaz, birde aktardan yeşil çay papatya çayı falan al akşamlardan iç. Ailen, çevre nasıl ortamlar yani.
Prozacı bende kullanıyorum da Şey böyle yataktan kalkmak istememe uyku isteği felan yapıyo bunlar ilaç kaynaklı olabilirmi
Olabilir günde 1 tane mi içiyorsun
Evet
Ne zaman başladın sen bu ilaca veya ilaçlara
6 sene önce ama hep aynı değil değişik
Sürekli değiştirdi isen sağlıklı olmamış olabilir, yani bunu incelemek gerek, hangi duygu durumları yaşadığın önemli, sürekli uyku yapmaması gerekir.
Uyku değil böyle gün içinde yatma isteği hiç bişey yapmak istememe gibi şeyler
Belki genel yorgunlukda etkiler ama eğer depresyona girersen farkında olmazsın bu nedeni olabilir, hani stres yorgunluk kaygı birarada.