Lanet hastalık sosyal fobi?

Merhaba arkadaşlar daha 14 yasındayken bu hastalık buldu beni. Daha orta sonken arkadaşlarım sosyal ortamlarıyla gezerken ben hep çekinirdim çıkamazdım sokağa. Onlar sevgilileriyle dolaşıp eğlenirken ben yine utanırdım çekinirdim. 7 senedir çektim bu hastalığı sonra artık canıma tek etti. Panik atak mı dersin insan içinde titrememi dersin ne varsa yaşadım. En sonunda bir defter aldım kendime yazdım " utangaçlık" diye Utandıgım seyleri sebepleri falan hepsini yazdım. En derine indim. "Neden utanıyorum? , Utanırsam nolur? , Şöyle olsa insanlar bana gülse nolur?" diye sonra bir baktım. Sosyal hayatımı geri kazanmışım. Ne utanıyorum ne önemsiyorum insanları. Kendi kendime bir terapi yaptım gibi. Psikolagada gittim ama onun kendi terapim kadar asla yararını görmedim. Hiç unutmam kendi terapimi yaptığım gunun aksamı annemin arkadaşlarıyla yemeğe çıkmıştık. Normalde masada telefona odaklanıp insanlarla konuşmaktan kaçan ben birden bire konuya dahil oldum. Açıldım konuştum ve o gece işte gerçekten mutluluktan aglamıstım. Peki sizin sosyal fobiyi yenme hikayeniz ne?
Lanet hastalık sosyal fobi?