Sosyal Fobi yaygınlaşırsa, belirtileri her ortam da olmaya başlarsa bundan kurtulunamaz mı hasta hep boyle mi kalır?

Arkadaslar, hayirli bayramlar. benim kuzenim evden disari cikmiyor bayramda bize gelmedi hep donuk donuk kisa kelimelerle konusuyor asiri zorlaniyor farkindayim senelerden beri boyle ise giremiyor liseyi birakmisti 8 sene once paraya ihtiyaclari var teyzem de kizi cok asagiliyor ozguveni hic yok gozlerinin icindeki korkuyu hissedebiliyorum gecen sene bize gelmisti hic konusmadi odaya gidiyor cikamiyor bize geldiginde sosyal fobili mi acaba annesine bir ara anlatmis buyuk cesaret, annesi de cok elestiren biri anne ben kendimi cok degersiz hissediyorum kimsenin yaninda yerim yokmus gibi bi his var bende gecmiyor demis bizim de pek durumumuz yok goturelim psikologa, pskiyatriye ama bizim de elimizden gelmiyor ilac kullaniyor ama bizimle de arasi bozuldu hep boyle mi kalir 10 seneden beri bu kotu durumda yardimci olur musunuz yok mu boyle hastaliga sahit olan cevresinde?

Sosyal Fobi yaygınlaşırsa, belirtileri her ortam da olmaya başlarsa bundan kurtulunamaz mı hasta hep boyle mi kalır?