Sosyal ortamda karşılaştığım sorunların başında gelen yalnızlık sizce kader mi yoksa tercih mi ?
Kader
Tercih
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yanlızlığı fiziksel ve ruhsal olarak irdelemek gerekir. Bir birey fiziksel bir yanlızlık yasıyorsa bu bireyin anti sosyal olmasından veya iletişim kabiliyetlerini yeteri kadar geliştirememesinden kaynaklanmaktıdır. Zira insanların iletişim ve sohbet kurgularına baktığımızda karşıda ki insanların frekansını yakalayamamaları bireyin sosyal yaşantıdan soyutlanmış bir hayat sürmelerinden kaynaklanmaktadır. Diğer taraftan ruhi bir yanlızlık ise depresif dönemler haricinde kişinin kendi tabu ve sırnırlarını aşamadığı zamanlarda belirginleşir akabinde fiziksel bir yanlızlık ile kendisini tamamlar. Temelde ise hiç bir insan yanlızlığa mahkum bir şekilde yeretılmamıştır. Kader gibi dogmatik kavramlara sığınırcasına yanlızlığı bahanelere sığındırmak bireylerin bilinç yapıları ile alakadardır.
Her şeyin ötesinde bir çok sorun gibi yanlızlık kavramının aşılmasındada kişilerin öz güvenleri çok önemlidir. Kendine güven sorununu aşmış ve karakterize bir şekilde yaşam hayat ve beklenti sınırları belirlemiş insanların bu sorunları yaşamadıklarını gördüğümüz zaman yanlızlığın bir kader olmadığı ve kendi yarattığımız biz sürecin meyvesi olduğunu görürüz.
Son olarak BACON un bir sözünü hatırlatmak isteri.
Göğüsündeki zincirleri birden bire kırıp aynı zamanda sızlanmayı kesen insan ruhunun en büyük kurtarıcısıdır.
Toplum içerisine karışmakta yalınızlığını almıyor ki insanın,mesela ben evimde yalnız kalmayı seviyorum,dışarı çıktığımda genellikle yalnız yürümeyi seviyorum beni yapmak istemediğim bir işe zorlayan kimse yok,özgürlüğümü kısıtlayan..Kader değil,kader dediğin insanoğlunun tercihleri toplamıdır.
Bu çok derin bir kavram aslında. Oldukça da göreceli. Kime neye göre yalnızlık. Belki etrafın hınca hınç doludur ama yalnızsındır örneğin. Paylaşacağın kimse bulamazsın. Bazen de yalnızlığı sen seçersin. Seni dinleyen bulamazsın. Tabii ki anlatılanlar anlattıkların derinliğin kişiliğin hepsi buna etkendir. Ama insan illa ki birisini bulur. Yalnızlık Allah'a mahsus.
Tercihlerimiz de kader değil midir ?
Cevap
40Cevap
İçsel bir dürtü olan yalnızlık kavramı; kişilerin kaderi değil tercihleri sonucu ortaya cıkan bir durumdur. Yalnızlık insanın varoluşsal gerçekliği içinde bulunan ve zaman zaman da yaşaması gereken bir duygudur. Bu duyguyu yaşamak insan sağlığı açısından önemlidir. Tek başına kalmak, kendisiyle yüzleşebilmek, kendini doğru tanımak yalnızlığın yaşanması gereken bir duygu olduğunu göstermektedir. Fakat insanın yalnız kalmayı tercih etmesiyle zorunda kalması arasında patolojik bir fark vardır. Bu durumu keşfetmede en önemli şey ise farkındalıktır.
Bazen kaderdir, ne yaparsan yap etrafında kimse olmaz. Ne kadar çabalasanda derdini anlatacak sana değer verecek birini bulamazsın.
Bazen tercihtir, kalbin kırılır insanlardan kaçarsın uzak durursun.
Kim ne derse desin yalnızlık kaderde olsa tercihte olsa zor ve acıdır :)
Bana göre kader çünkü sevdiğim insanların çoğunu kaybettim.Ne dara düştüğümde başımı yaslayacağım bir anne sefkati , ne bayramlarda vs de elini öpmeye gideceğim bir yakınım nede yolumu bekleyen bir sevgilim .. hiç biri kalmadı.Böyle olmasını ben istemedim oysa
Akıllı bir insan için şu anki ortamda yalnız kalmak kesinlikler tercihtir. Çünkü sanırım son dönemlerin en aptal toplumu ile karşı karşıyayız, beyinsizlerler ortam yapacağıma yalnız kalmayı tercih ederim...
tabiki kaderdir :( ben aylardir birin o kadar cok seviyorumki oda bunu bildigi halde gelip konusmuyr benle :(((((((((((((((((((((((
ben onu istiyorum yanliz kalmak istemiyoum
şeye benzettim yalnızlık bir ilaç mıdır yoksa hastalığın ta kendisi mi.?tercih dostum biraz da kader tutucu ve sorunlu bir yapın varsa yalnız kalabilirsin böyle olmak kaderin ama kendin olmayı tercih edersen yine yalnız kalirsin.bu da tercihin.
Allah ayette diyor ki 'Biz Kaderi İnsanın Çabasına Bağlı Kıldık'.. hala kaderde var ne yapayım dersek cahillik etmiş oluruz
kimse tercih etmez. şartlar insanı yanlızlığa iter. ben şuanki durumda olmayı çok mu istedim. hayır. ama şartlar bunu getirdi bana. napalım çekilcek çilemiz varmış diyorum artık
sana baglı..eger tek tabanca takılarak mutluysan tercih, grup içinde olmayı istiyipde ypamıosan embesillik ve asosyallikdir...
bence tercihtir. sen seni seveni istemezsen bu tercihtir sonuçta kader değil.
tercih her şey insanın elinde sadece biraz cesaretle herşeyin üstesinden gelinir korkmayacaksın öyle yaşayacaksın
tercihtir. illa birileriyle olmak istersen olursun.
Kader ile tercih arasındaki ilişkiyi biliyor musun? Bunu öğrenmen gerek. Bu soru boş bir soru.
Kaderinde olan kişiyle olana kadar da yalnız olabilirsin,bu da tercih meselesi oluyor.
ya şimdi şöyle bir şey var. yalnızlığı tercih eden de var. bu sadece aşk konusunda değil arkadaşlık konusunda da öyle.
kendi kaderini kendin çizersin bu da iradene ve tercihlerine bağlı o yüzden b diyorum
Bi kadın yalnız kalmaz
Yalnız kalmayı tercih eder...
Allah irade vermiştir,kimlerle dost olacağının,adreslerinide vermiştir,iyi dostlarının olması için iyi yerlerde olmalı.
erkeklerin kaderi kızların tercihi kızlar hep seçer*var diye erkekler gelir seçmezse kızlar erkek hep yalnız kalır o yüzden
Ben yalnız kalmak istemiyorum benim için tercih değil ama buna rağmen yalnızım demek ki kaderim bu :/
tercihtir. kendi açımdan bakarsam, evde oturup niye yalnızım diye ağlamak yerine dışarı çıkıp iki insan arasına karışarak yalnızlıktan kurtulabilirim ama yapmıyorum.
ya ben mesaj atabilcek arkadaşlarımı bile çıkardım hayatımdan kapım çalmıyo,telefonum çalmıyo facebook bile kullanmıyorum herkesden soyutladım kendimi
Kendi açımdan söyleyecek olursam tercihimdi sonra kurtulmak istedim ve yapamadığımı farkettim sanırım kadere dönüştü :D
insanın kaderi kendi elindedir o yüzden tercihtir bana göre
yalnızlığı sevenler için tercih sevmeyenler için kader
kabiliyetsizliktir. sonra tercihimizmiş gibi yapıyoruz.
ikisde olablir .. kaderdede olur istersende olur ..
Kader değil bence ama tam olarak tercih de değil,becerisizliktir :)
kimisiniz tercihi kimisinin kaderi ama Allah ne yazdısa o !
Yalnızlık bana göre Kaderimizin zorla dayattığı tercihdir.
bence tercihdir çünkü insanlar kendini ifade edebilmelidir dışarıya açılabilmelidir
Ben bir asosyal olarak tercihtir gorusundeyim..Böyle iyidir single takılmak :/
Yanlızlık secimdir insanların insanlara yaptıklarında sonra kafa toparlmak icin yapılan seçim..
ilk zamanlar tercıhımdı sonrasında kurtulmak ıstedım ama basaramadım :(
tercihtir yıllarca yalnızlığı tercih ettim sonra vaz geçtim ama şimdi vazgeçtiğime pişmanım
bence ikisinin ortak karışımı :)
Yalnız olmamak bence insanın kendi elinde.
bazen kader bazen tercih meselesidir..
tercihe bağlı kaderdir..
sonuçta tercihimizde olsa kaderimiz.
tercih etmemiz bir kaderdir zaten
tercihtir ne kadar çok insan o kadar baş ağırısı
Lanet olsun ki kaderim
tercih rahat özgürlüğüne düşkün insan yalnızdır.
yarı kader yarı tercih olur bazen
bazen kader bazen tercih
beceriksizliktir.
aynı zamanda tercih meselesidir
Tercihlerimiz ile kaderimizi yazıyoruz.
ben istemesemde yalnızım :(
valla benim tercihim :D
tabikide tercihtir
tercihh meselesi dostum :D
tercih sosyalda kadermi olur ya
Bana göre tercih...
tercih . benim tercihim gibi.