Tim Burton'ın Batman filmindeki sözdü bu. Toplumun gücü insnaların nasıl hareket edeceğini daha doğrusu o insanın iyi? kötü? olacağını tanımlanacağını belirleyebilir. Batman kaotik iyilerden mesela, ve senaryolarda halk onu ya iyi seçiyor ya da kötü seçiyor. İnsanlar, iyilik için kötülükler yapabilirler. Bunu görebilmek gerek. Büyük resmi... Herkesin önüne her an bu kötülük fırsatı çıkar. Herhangi bir seçim durumunda kişiyi belirleyen elementler , yapılan eylemlerdir. İyiyim desin insan istediği kadar ya da içinde çok iyilik olsun ama eylemleri sonucunda bir iyi katkı sağlamıyorsa zarar veriyorsa hep o insanın iyi olduğu düşünülmez. Yani , insanların dediklerinden daha çok yaptıklarına bakmalısın. Değerlendirirken de dedikleri ile bilikte değerlendirmelisin.
Sanırım teşekkür etmek için önünde ıyilik ve kötülük varken senin için iyiliği seçmesi lazım. Gerçi sırf iyilik yolu varsa hiçbirşey yapmayıp, tepkisiz kalması olasılığını kullanmadığı için bile teşekkür edilebilir. Bilmem anlatabildim mi ben yine de bilemiyorum diyim :)
Edilemez. Fırsat çıktığı an kötülüğü değil de iyiliği seçiyorsa o insan iyi insandır. Aynı olaydan imtihan edilmeyen kişinin imtihan edilen kişiyi teselli etmesi gibi
Benim için iyi insan kötülük yapma fırsatı varken yapmamayı seçendir. Bu durumda kötülük yapma fırsatı olmamış insan iyi değildir fırsatını bulmamıştır. Kötülük yapmaya fırsatı olmamış biri değil, kötülük yapmayı tercih etmemiş insan takdiri hak eder.
Önune kotuluk firsati cikmamis denemez buna. aslinda iyilik etmemek zor durumda kalana kulak asmamak da bir nevi dusene bir de ben vurayim tarzinda kötuluktur Kötuluk , karsindakinin basina herhangi bir bela sıkınti acmak degil yalnizca , hali hazirdaki skntılara karsi da üç maymunu oynamaktir.
Cümle çok devrik hem de her yanından devrik. İngilizce birebir tercüme ve Amerikan kültürü ile ilgili olduğu için böyle gelmiş olabilir bana. Bence şöyle olmalıydı doğrusu: Yaptığımız bir hata ya da yanlıştan dolayı eline kötülük yapma fırsatı verdiğimiz kişiye, kötülük değil de bize iyilik ettiği için teşekkür etmeli miyiz?" Soru bu olsaydı, ço kteşekkür etmeliyiz, minnet duymalıyız ve yaptığımızdan dolayı özür dilemeliyiz diyebilirdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Haklı sebeplerden ötürü yapmam gereken bazı şeyler oldu ama yapmadım yapsaydım hiç kimse umrumda olmazdı çünkü kendime kötülük yapmış olurdum. Ömrüm cezaevinde geçebilirdi ama şu an dışarıda yarı açık cezaevindeyim. Ve yine de kötü bir insanmışım gibi davranılması bazen üzüyor aslında kimse bilmiyor
En İyi Cevaplar