Eşinin fikirlerine önem veren sözünü dinleyen bir erkek kılıbık mı anlayışlı biri midir? Size göre nasıl biridir? 😌 İlişkilerde anlayış karşıdaki kişinin fikirlerine önem vermek göz ardı etmemek çok önemli bana göre ve eğer size göre kılıbık biriyse ben tam olarak böyle bir eş istiyorum..#Mademoiselle88💞
Eşinin sözünden çıkmayan bir erkek sizce kılıbık mı, yoksa anlayışlı biri midir?
Sevdiği kadının fikirlerine önem vermek kılıbıklık değil, değer vermektir. Aynı şekilde kadınında erkeğini dinlemesi ondan korkması anlamına gelmez ve sevdiğine değer verdiğini gösterir. Toplumun uydurmuş olduğu bir kavramdır. Sevgi ve saygı, ilişkilerde en önemli kurallardan bir tanesidir. Birinden birisi kaybolduğunda zaten ilişkiler kısa süreli olduğunu görüyoruz.
Kesinlikle Kılıbıklık olarak görmüyorum, Bu bence eşine değer verdiğinin ve önemsediğinin bir göstergesidir. Sevmese hiç bir şeyi zorla bile yaptıramazsınız. Seviyor, sayıyor ki eşinin dediklerini yapıyor. Birazcık da kadının halinden anlamak lazım, işleri gerçekten çok zor, hangi birine yetişsinler. Ara sıra dediği şeyleri yapmaktan kime ne zarar var?
Soyledigi her seyi yerine getirmek? Emir eri gibi ! Karisindan korkuyor ve de tahakkumu altina girmistir kilibik oldugunu soyleyebilirim. Kadin boyle bir erkege saygi duymaz bence. Fikirlerini dinleyecek ama kararlar ortak fikir alisverisi ile verilmeli. Denge olmali..
Kılıbık ve anlayış ikisinin arasında çok fark var. Anlayış gösteren bir eş, kendi fikirlerinin de anlayış gösterilmesini ister ve değer vererek birşeyleri yapar. Fakat kılıbık olan bir eş, sadece eşinden korkar ve korkusuna herşeyi yapar. Net.
Kilibik. Kusra kalmayin kafinlar acayip kolay simariyorsunuz cogunuz. Haftaya mac ixlemeye gidelim mi sorusuna 'Gideriz yav' bile diyemeyip karisina danisan adam kilibiktir.
Sayenizde cogu erkegin dogru duzgun arkadasi bile kalmiyor evlendikten sonra
Hele hele zurekli mizmzilananlariniz var ki omre bedel.
Burda hrp anlatirim, grupca gezerken sirf kocacigi kendisine ilgi gostersin diye 'ay alkol kokusu basimi dondurdu' diye ayilip bayilan sumuklu turk karilari falan oluyor, bublarin bir de 'Yav abartma, kalk yaga noluyorsun' diyemeyip 'Dur ben kolonya bulayim' malliginda sunepe kocalari oluyor
Kılıbık bir erkek evliliğe zarar verir. Kadinin da bundan rahatsiz olmasi gerekir. Bir kadin ne kadar cocuk ruhlu ve naif ise bir erkek de o kadar ciddi ve net olmalı. Şiddete meyletmek icin deģil. Siddete karsiyiz. Ters karakterler evliligi uzun vadeli kılar zannimca.
Erkeklere neden hep ciddi olunmalı deniliyor mesela erkekler ağlamaz gibi neden hep birşeyleri zorla onların ruhuna zımbalamak istiyorsunuz ki herkesin hayatı kadınlar naif ve çocuk ruhlu olmak zorunda da değildir her insanın yapısı farklıdır 😊
@silancoban her kadinin naiflik orantisi ayni degildir tabi. Naiflik kadinin fitratinda var. hormonlarinda anormallik yoksa Erkeklerle cok fazla oturup kalkan kizlarda kabalik oluyor. Hayt Höyt s. git diyip girdili çiktili muhabbet kuranlar, erkeklerin arasinda yozlaşmiş olanlardir. Bu erkekler icin de böyledir. Kizlarin icinde fazla takilip gevşeklik yapan lakayit erkeklerde de ayol, canim cicim sekerimli tepkileriyle karşilasirsiniz. yani binevi toplumsal dönüşüm. ve bu iyi birsey değil. ayarlar bozuluyor çunkü :)) Erkekler aglamaz uydurma sözü de erkeği dik tutmak için cevre tarafindan aşılanır. Söyleyen de inanmaz buna zaten. Maksat teselli olsun. Ama Bir kadinin duygusal aninda erkeğin görevi aglamak degil o kadini teselli etmektir. Yani herseyin yeri var. Her erkek ağlar mi orasini bilemem. Ama sanmiyorum. Nadir de olsa Dizi izlerken 2 3 kere gòzlerimdem yaş geldigini bilirim. Ama cevremde kimse bilmez bunu. Göstermeyiz. Erkeğiz ya hıa :D asd
Kadın evi çeken çeviren kişidir. Hesabını kitabını bilir, mantıklı ve detaylı düşünür. Kadınını dinleyen erkek kılıbık değil aksine işini bilen erkektir! :):
Eşinin sözünden çıkmamak değilde, eşinin sözlerinide dikkate alan değer veren erkek adam'dır. Kılıbık değil aşık'tır. Eşim bu gece dışarı çıkmanı istemiyorum derse tamam demek ondan korktuğum anlamına değil düşüncesine saygı ve değer verdiğim anlamına gelir.
Eşi bile olsa kimse kimsenin sözünden çıkmayacak şekilde karşı tarafa taviz vermemeli diye düşünüyorum. Belli çizgileri çekip iki tarafında kararlarına saygı gösterilmesi gerekir. Eşi ya da sevgilisi diye tüm yaşam alanlarına müdahale etme hakkını elde etmiş olmaz. Bana göre bu kılıbıklıktır. Herkes kendi doğrularını savunabilmeli.
Sözünden çıkmamak küçük çocuk ve onun anne- babasıyla ilişkisi için kullanılacak bir söz, yetişkin insanların birinin sözüyle yönlendirilmeye ihtiyacı olmaz
Nedense bizim toplumda erkek ya höt zöt maço, ya da kılıbık sünepe biri olabilirmiş , bu iki aşırı kutuptan başka seçenek yokmuş gibi bir algı var. Tartışmalar hep bunun üzerinden yapılıyor, çok saçma.
Birlikte fikir paylaşmak anlayıştır, karşındaki kişinin düşüncelerine saygı göstermektir, bir şey yapılacaksa birlikte karar verilmeli. Ama bir erkek karısının dediği her sözü dinliyorsa kusura bakmasın ama bu anlayış değil bildiğin kılıbıktır.
Her dediğini bizim tarafta denildiği gibi "Hee" diyen bir erkek kılıbıktır. Yoksa yol arkadaşının verdiği fikirleri tabiki el üstünde tutup herkesten önce onun dediğine değer vermeli iyi bir eş. Bu hem kadınlar hemde erkekler için geçerlidir.
fikirlerini dinlerim. danışırım. ama yapacağımı , o dedi diye yapmam. mantıklısı olduğu için yaparım. bu eşinin sözünden çıkmamak demek değildir. her iki tarafta birbirine karşı saygılı olmalıdır..
eşinin fikirlerine önem vermek, onu dinlemek kılıbıklık mı? :) Ben evli değilim zaten de, Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa bu kadın akıllıdır, erkeğini doğru yönlendiriyordur, erkek de akıllıdır ki kadınının sözünü önemsiyordur.
Kilibiklan alakasi yoktur insan sevdigini tabi dinler badil anneni ve babani dinliyorsan esini hayli hayli dinlemelisin hayat musterek sen esini tinlamasan o seni hic tinlamaz
erkekler baskı altında kalmayı sevmezler, bu yüzden baskı altında kalarak yapıyorsa bunu kılıbıktır. ancak eşi yumuşak başlıdır o mutlu olsun diye yapıyorsa o zaman o erkek gerçek bir centilmendir =)
Aynen bende böyle düsünüyorum. Erkeklere göre kilibik, hanimköylü falan . Sirf kadinlar ezilsin diye sacma söylemeler iste :/ empati kurabilen, anlayisla davranan erkek can dir. El üstünde tutulur ya
Bence o erkek harika erkektir. Ben de biliyorum sapına kadar erkek çok da seksi ama adam karısına bağlı anlayışlı karısından korkuyo da. Bir erkeğin karısından korkması onu sevmesi demektir
Çok seviyorsa ve küçük ters giden birşeyin bile onu kaybetme korkusu ile yaşıyorsa kılıbık değildir. Ama geçerli zamanlarda ağırlığını koyamıyorsa adam değildir.
kılıbık sonuçta anlayışlı biri anlayışlı davranır ama sözünden çıkmayıp bütün herşeyi ona göre ayarlamak kendi isteklerini görmezden gelmek kılıbıklık :D
esının sozunden cıkmıyormus gibi yapan ve fikirlerine onem verip dinliyorsa anlayıslıdır ve akıllıdır ama gercekten esının sozunden cıkamıyorsa kılıbıklık vardır denebilir
Peki o zaman erkekler olarak şöyle bir dua edelim Allah ; iyi bir kadının nazarından zeki bir kadının aklından güzel bir kadının büyüsünden anlayışlı bir kadınında esaretinden bizleri korusun.
@silancoban çalışmak zorunda olan biziz ailemize bakmak zorunda olan biziz güçlü görünmek zorunda olan biziz kadin olmak kolay iş sahibi bile olamasan evlenebilirsin ama erkek çalışmak zorunda, zorluklara direnmek zorunda
Güçlü görünmek zorunda değilsiniz zorluklara direnmek zorunda değilsiniz kadın olmak kolay derken? Her şey evlilik mi? Her şey iş sahibi olmak mı? Ha çok istersen evlenirsin kardeşim eşinle birlikte çalışıp evinizi geçindirirsiniz eşine güçlü görünmek zorunda değilsin herşeyini eşine anlatırsın kendinizi birşeylere zorunlu hissetmeyin
@silancoban hmm işsiz erkek evlenecek öylemi ben daha dünyada işsiz olupta çalışan kadınla evlenen erkek duymadim görmedim hayal dünyasında yaşamıyoruz küçük hanım herşey düşündüğün gibi gelişmiyor bu hayatta kız istemeye gidildiğinde ilk sorulan soru ne iş yapıyor. Sorusu oluyor ayrıca türkiyede herşey erkek için çalışmasına bakıyor evlenmek mi istiyorsun işin olmalı hayırlı evlatmı olmak istiyorsun yine işin gücün olmalı 3 4 sene sonra anlarsın bu dediklerimi
@silancoban kadın düşüncesini ortaya koyar son söz erkeğe aittir ülkedeki ailelerin %98 i böyledir istisnalar kaideyi bozmaz istisna olmak istemekte istisna yaratmaz
Önem vermesi insan olduğunu ve sevdiğini gösterir. Ama eğer kendi benliğini ve isteklerini hiçe sayıp sırf o kadının istekleri peşinde koşuyosa özsevgisi sağlıksız derecede düşük olabilir
En İyi Cevaplar