Affedip o kişi ile ilişkisine devam edenleri öven insanları anlamıyorum. Karşındaki kişi senin sevgini yok saymış, başkasını sana tercih etmiş. O kişiye karşı artık nasıl sevgi besleyebilirsin? Bir kez daha bir başkasını sana tercih etmeyeceğinden, sana yalan söylemeyeceğinden nasıl emin olabilirsin?
Aldatma iki cinsiyette de aynıdır. Ancak kadının aldatmasının daha ağır karşılanmasının bir kaç sebebi var. Bir; Diyelim karım beni aldattı. Hata yaptığını ve pişman olduğunu söyleyerek özür diledi, affettim ve ilişkimize devam ettik. Bundan bir süre sonra hamile kaldı. Böyle bir durumda içimi "Acaba benden mi? Bir kez daha yapmış olabilir mi?" sorusu kemirir durur. Var olan çocuğunun yıllar sonra bir başkasından olduğu gerçeğini öğrenme ihtimalinden söz etmiyorum bile. İkincisi; Kadınlar söylediklerine göre erkeklere göre cinselliğe daha duygusal bakıyorlar. Yani bir erkek başka bir kadınla duygusal hiçbir bağ kurmadan birlikte olabilir. Ama kadınlar ihanet ettiği zaman karşısındaki erkek ile duygusal bir bağ kurmuş olması kuvvetli ihtimal. Zaten ağır olan bir durumu daha da ağırlaştıran bir şey bu.
Affetmek demişken. Beni aldatan kişiyi kendi içimde affederim. İçimdeki nefreti söndürmek, rahatlamak için affederim. Ama artık birliktelik olmaz, olamaz.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir insanın başka bir insanı affetmesini bu kadar kolay yargılayan insanları görmek açıkçası üzdü beni. İnsan hatalar üzerine kuruludur ve aşağıda yazı yazanların çoğu da müslüman geçinir. Allah insanlara affetmeyi öğütlerken onlar insanlığı unutuyorlar. Peki Allah'a ne diye dua ediyorlar bizi affet diye. Eğer affedilirlerse ne diyecekler ona. Bunları inançlı biri olarak yazmıyorum sadece çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede bunları bilmeyen bu kadar tuhaf insan olduğunu görmek gerçekten acınası bir durum. Ayrıca affetmek gerçekten üstün bir karakter gerektirir. sebepler için affetmek değil sırf insan olduğu ve hata yapabilirliği bilindiği için affedilir insan...
139 Yorumla- +1 yıl
İyi tamam doğru diyorsun da müslğman aldatma bir de bu tarafı var işin. Artı böyle bir şeyde taviz tavizi Doğrur bu de en tehlikelisi boynuz takıp mı gezsinler. Müslüman kadında erkek de aldatmamalı kardeşim kural bu. Kendine göre çıkış bulmaya çalışanlar bazı şeylerin yönünü sapıtma çalışıyorlar
- +1 yıl
@fantazi05 Hocam günahsızlık kavramı insan için geçerli bir kavram değil. Ayrıca gönül isterki dediğiniz gibi kimse aldatmasın ya da başka bir şey yapmasın ama malesef ki bu da hayatın içinde var. Bize düşen böyle kolay yargılamaktansa affetmeyi öğrenmek. sadece aldatma konusunda değil her konuda affetmeyi öğrenmeliyiz. güzel dostluklar içini güzel aileler için ve güzel bir toplum için katı kurallar yerine biraz daha esnek olabilmeliyiz. Bir de taviz demişsiniz. Siz bu yaşa kadar hiç taviz vermediniz mi hayata dair. her anınız tavizlerle geçiyor da peki en sevdiğim dediğinize bir hata için neden taviz vermeyesiniz. Hani herkes der ya sen benim hayatımsın. bu cümlenin karşılığı sadece benim istediğim gibi bir insan olursan demek mi?
- +1 yıl
Çok iyi demişsiniz. Hayran kaldım düşüncenize
- +1 yıl
@Sadebirkiz Teşekkür ederim güzel baktığın için.
- +1 yıl
@sümbülzade ve @ sadebirkız bakın tamam haklısınız hayatımız da her an bazı şeylerden taviz verebilirsiniz. Evlisiniz ve kocanız başka bir kadınla sizin yatağınızda sizin o yatak da kocanızla kurduğunuz hayalleri kocanız başka bir kadınla gerçekleştiriyor bunu nasıl kabulleneceksiniz. Ancak affedersiniz ve yollarınızı ayırırsınız. Çünkü bu defa kocanız o kadınla sizi kıyaslayacaktır o şöyleydi böyleydi o olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu. Ondan tekrar başka kişilerde denemek isteyecektir. Bu kadın da aynı bir kadın kocasını aldattı başka bir erkekle oldu ve kocası ilk erkeği ve bunu aldattı. Bu defa haram olan ilişki tatlı gelecek be kocası işe ilk ilişkide kıyaslamaya gidecek öbür adamla kocasını kıyaslayacak. Ve buda devamını getirecek şu yapılabilir. Addedebilirsiniz uygun ir zamanda yollar ayrılır. Bakın ben aile terapistliğine çok önem veren ve kurslarına eğitmen olarak katılan birisiyim tabi orda böyle konuşlanıyorsun aile daha güçlü ve ayakta tutacak cümleler kuruyorsun
- +1 yıl
@fantazi05 Hocam bir hatadan bahsediyoruz bir alışkanlıktan değil. zaten bunu alışkanlık olarak algılarsak şartlar farklılaşır ama bir hata ise bu daha olgun bir yaklaşım gerektirir. İnsanlar hata yapar ve yapacaktırda. o yüzden hata affedilebilir bir davranış biçimi olarak algılanabilir.
- +1 yıl
Dediklerinin altına ben de imzamı atarım @sümbülzade
- +1 yıl
@KumruSahin :) teşekkür ederim
+1 yılerkek gerçekten seviyor ve aşıksa kadın ne yaparsa yapsın affeder ama bizim toplumumuzda gerçekten aşık olan erkek çok az aşık olduklarında ise kadınlar zaten genel anlamda sadık olduğundan böyle bir durumda karşılaşma oranımız düşük sonuç olarak erkek de kadın da aldatır erkek kendisine kız mı yok kafasında olduğundan genelde affetmez kadın ise herseyini verdiği adama bir kez daha güvenmek ister bu yüzden genelde kadınlar affettiği için toplumda erkeğin affetmesi pısırıklık ya da güçsüzlük olarak görünür..
21 Yorumla- +1 yıl
Bugüne kada hiç öyle düşünmedim hep çok sevdim deliler gibi köpekler gibi sevdim. Ve sadık kaldım ama şu an kimse yok yanımda ne kadar sevdim o kadar bağlandım. Kusura bakmayın da alışmış göt don tutmaz derler bizim buralarda o yüzden affetsen de yolları ayırırsın bir süre sonra sindiremezsin
+1 yılGuçsüz de olabilir. Kisiliksiz de olabilir. Tam tersine herkesin hata yapabilecegini her insanin birgun esini aldatabilecegi ihtimalini bilen esni seven birisi de olabilir. Sonucta hatasiz kul olmaz. Yapmam dedigin bir seyi gun gelir yaparsin pasa pasa. Kinadigin sey basina gelmedikce olmezsin (hadis) (tabi esi hata yaptigini kabul ediyorsa tovbe ediyorsa pismansa affedilebilir)
107 Yorumla- +1 yıl
Saol eig icin :)
- +1 yıl
Yani herkesin başına her şey gelebiliyor. Herkes 2. bir şansı hakeder derler. Affetmek büyüklüktür aslında. Zaten kız hatasını kabul ediyorsa tövbe ediyorsa demiş.
- +1 yıl
@fantazi05 hayatta hiçbir şeye taviz vermeden yasaman mumkun degildir. Ozelikle de evlilikde. Taviz vermem dersen evli olman mumkun olmaz zaten
- +1 yıl
@fantazi05 ki karsindaki kiz da sana gaviz vermeyecek olsa evlilik durumunda, ozaman zaten seninle evlenmez
- +1 yıl
@fantazi05 soyle diyim ozaman : ben esimin uygunsuz goruntuler izlegen bdirisi olmasini istemiyorum. Var mi peki erkekler icinde bunlari izlemeyen? Yok. Ya evlenmiycem ya da taviz vericem kendimden. Ayni sey
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
Gideceğimiz iki yer vardırrrr ya cennet ya da cehennem
ama evli bir erkek ve kadına sorulacak sorular farklıdır
erkeğe karına sahip çıktın mı namazını kıldımı zinaya bulaştımı diye her türlü soru sorulacaktırr yani kadının yaptığı ve yapacağı her şeyyy erkekten sorulacaktırr ahirette hesabı
lakin erkeğin yaptığı hiç bir şey kadından sorulmayacaktır hesabıı
buda yapılan hatanın kimde ağır bastığını gösterir
ama tabi bu şu demek değildir erkek gününü gün edece başka kadınlarla
asla böyle bir şeyi tasvip etmem ve benim gözümde zaten aldatmak kimse kusura bakmasın kadınıda erkeğide şeref yoksunu durrrrrr
evde seni bekleyen bir eşin olacakta gözün dışarda olacak veya gecesini gündüzüne atan senin için çalışan bir eşin olacak ta sende onu aldatacaksınnn
kusura bakmasında bu hiç bir kitapta yazmaaazzz10 Yorumla
+1 yılAldatan eşini affeden kişide gram gurur kendine saygı yoktur ayrıca mideside geniş biridir..
102 Yorumla- +1 yıl
Budur..
- +1 yıl
@mastergreeneyes teşekkürler..
Çok sevdiği için affedebilir eşi de bir daha öyle bişey yapmaz kocasının gönlünü alır barışırlar. Ama bazı erkek de kaldıramaz. Oda ne olursa olsun kadına el kaldırmayacak. Gider boşanma davasını açar kimseyi üzmeden kırmadan yoluna bakar. Ona kız mı yok
33 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılgüncellemedeki yazdığın şey kezbanlık.
aldatmayı erkekler saymıyor diye önüne gelene ver o zaman.
bu 'sapıklar türbanlılara bile taciz ediyor, mini eteğim bunu farkettirmez. o zaman komple açık saçık giyineyim zaten farketmiyor.' kafası ile aynı kafa.
aklı olan zaten bu işte cins ayırmaz. biz cinayette nasıl kadın erkek ayırmıyorsak bu olumsuz davranışta da ayırmıyoruz.
bazı erkekler bunu yapıyor diye senin bunda hak sahibi olduğunu söylemen aslında içindeki yollu ruha bahane aramak istemendir.
içinde olan yapar. bahane bol.10 Yorumla Ne güçsüzdür, ne de geniştir. Birini affedebilmek gerçek bir fedakarlıktır. O olayı atlatmak, geride bırakmak çok zordur. Bunu yapabilen insana güçsüz diyen aptaldır zaten. Geniş olmasıyla bir alakası yok bu durumun. Eğer açık bir ilişki yaşıyorlarsa zaten bu aldatmak olmuyor. Ama yaşamıyorlarsa affetmek geniş olmak değildir. İkinci bir şans verilebilir. Gerçekten seviyorsa olur yani.
40 Yorumla
+1 yılSevgi çift taraflı yaşandığında anlam kazanan birşey.. ve bazı olmazsa olmaz yapı taşları var.. sadakat ve güven gibi.. bu cignenince yaşanan şey artık sevgi değil saplantidir.. insan sevmek için değil onuru şerefi için yaşar! Şerefini namusunu gururunu ayaklar altına alan insan ise asla affedilmez!! Aşksız yasanirda şerefsiz yaşanmaz..
30 Yorumla
+1 yılBence bu işin erkeği kadını yok bu işin güçsüzlükle ya da genişlik L de bir ilgisi yok Affetmek dünyanın en güzel duygularından birisidir Her insan hata yapabilir erkek ya da kadın farketmez affedin ki rahatlayın üzerinizden yük kalksın Herkes ikinci bir şansı hak eder yargılamak suçlamak kıyaslamak en kolay şey ama aynı zamanda en kötüsüdür en güzel şey de insan kazanmaktır en zor olan da budur lütfen Zor olanı yapın kolayı Herkes yapar iletişim çok önemlidir Hele ki Empati kurmak çok çok daha önemlidir
20 Yorumla
+1 yılHerkes salaktir geniştir gibi kötü kelimeler kullanmış ama belki de çok seviyordur ortada çocuk vardır ailesi içindir kötü ihtimalleri de var tabi
62 Yorumla- +1 yıl
Yani bir de nasıl şartlar altında aldattı adam fazla uğraşmıştır, ortam hazırlamıştır ısrar etmiştir vs.
- +1 yıl
Bir de çok kötü tartıştığın ayrı gibi yaşadığın zamana mı denk geldi.
+1 yılBiz türk erkekleri yapamayız yapan varsada bence türkü bırak insan değildir ezik falan hikaye hadi ordan ediceksin anasının mmına kadar yolu var dayakta müstehaktır😘
20 Yorumla
+1 yılBen kız olduğum halde asla affetmem! Erkek affediyosa bildiğin p.. zevenk
84 Yorumla- +1 yıl
@fantazi05 Ters köşe olduk yine yani adam oldum vay be yuppeyy tey teyy 😂😂😂
+1 yılMidesizdir.
Ben erkek olsam altıma aldığım kadına bir başkası dokunsa daha ona dokunmam.
Geçmişten bahsetmiyorum, şimdiki zaman.
Anlayın.61 Yorumla
+1 yılİhaneti affedemem, midem kaldırmaz. Başkasının gözlerine bakan, tenine dokunan kişinin daha fazla hayatımı kirletmesine izin veremem.
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleğer karım aldatırsa cinnet geçirip öldürmessem zaten şanslı he affedermiyim kesinlikle hayır direk boşanma davası çocuk varsa velayeti alırım ailesine akrabalarına herkese anlatırım acısını çeksin aldattığı dostunuda bi temiz döverim istediği kadar yalvarsın içimde büyük aşk olsa bile affetmem ne demişler ihanetin nedeni olmaz bedeli olur
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAldatani affetmek ne sevgiye bakan bisey ne de saygiya. Affediyorsa kiyamadigi biseyler mutlaka vardir. Fakat ortada onemli bir sebep yoksa affetmek icin sadece afedersiniz aptallik olur.
50 Yorumla
+1 yılHayır çok sevdiği içindir ya da yuvası yıkılmasın cocuklar etkilenmesin diye
50 YorumlaOzguveni dusuktur. Bana bakan baska kiz olmaz diye dusunur.
51 Yorumla'' sonrası hiçbirşey eskisi gibi olmuyor '' bende bir ara düşündüm ama sonradan yediremedim kendime... olmuyor..
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılBende aynı görüşteyim. Çok seviyordur, merhametlidir vs. Bir de boşansan 2. evlilik ha deyince olmuyor genelde uzun sürüyor çoğunun.
21 Yorumla- +1 yıl
@Nevvie Noldu niye engelledin beni, hatam neyse söyleseydin.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılkendisi de aldatmışsa affetme ihtimali %1000 artar :D
çok seviyordur ve 1 yanlış yüzünden bütün doğrularını silmek istemiyordur.10 Yorumla
+1 yılAllah göstermesin böyle bir durumda olmak istemezdim ama şahsen olsaydım ve affetseydim tekrar bu duruma düşmek hem kendimi çok aptal hissettirir, herşeye karşı hissizleşir ve baya üzülürdüm
30 Yorumla
+1 yılkim nederse desin ben çok seviyosam affederim arkadaş âmâ güzel bir ders de veririm ikisine de 🤗 ben sevdimmi nedense çok seviyorum 😔
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılgeniş yetersiz kalır gvat olur kendileri çok seviyormuş muş tekmeyi anında gomadımı arkadaşı olsam yüzüne bakmam gvatlık bulaşır filan
21 Yorumla- +1 yıl
oda affetmemeli öyle şeymi olur saçmalığa bak kadını erkeği yok bu işin anında şutluycak o yüzden çocuk yapmıycan
+1 yılaldatan eşini affeden kimse evliya gibi insandır çünkü affetmek çok zordur , hele bir de sevdiğin kişi ve bu konu da olursa.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı. Kadın ya da erkek farketmez aldatmayı affeden karaktersiz ve zeka yoksunudur, zayıftır.
20 YorumlaGüçlüdür ve aşıktır. Aldatılmayı her bünye kaldıramaz.
10 YorumlaBazıları gucsuzlugunden bazıları cok sevdıgınden bazıları hem gucsuzlugunden hem sevdıgınden.
10 Yorumla
+1 yılAldatılmayı affeden geniş midede, ikinci, üçücü içinde yer vardır.
20 Yorumla
+1 yılBelki canından çok sevmiştir. Ama bu bana ters😕 Sevdiğim kadın başkasıyla birlikte olacak ve ben ona aferim gel şimdi bana diyecek kadar düşmedim😏
21 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin de Kadının da Aldatması karaktersizliktir, terbiye almamıştır. Ne erkek ne kadın hemcinslerim dahi olsa bile eşini sevgilisini aldatsa benim için gözümde değeri yoktur.
Affedecek kadar aşıktır. Gururunu çöpe atacak kadar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. erkek veya kadın, aldatmayi kabulleniyorsa problemi kendiyledir, kendine saygisi yoktur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı. Aldatma boyutuna bağlı bence çeşit çeşit aldatma var
110 Yorumla- +1 yıl
Hah şöyle ya güzel cevap geldi.
- +1 yıl
@adrenalin64 sağolun
- +1 yıl
Bir şey değil şartlar durumlar kim olduğu vs önem arz eder.
- +1 yıl
@adrenalin64 evet öyle
- +1 yıl
Mesela ilişki var ama en ufak duygu beslemiyor aldatmaların çoğu bu şekil oluyor aslında. O zaman affedilebilir aslında. Karısınıda seviyor hala.
+1 yılOnemli olan bakire olmak ya da olmamak degil... sevmek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 868 cevap paylaştı.
+1 yılaldatmak kötüdür ama affetmek iyidir, erkek-kadın farketmez...
10 Yorumla Mide ve onura sahip olduklarını düşünmüyorum.
Kadın-Erkek farketmiyor.10 Yorumla
+1 yılGeniştir ama kadın içinde aynı şey geçerli. Kadın eziktir
20 YorumlaKişiliksiz, korkak ve basittir. Çünkü aldatılmak hakaretlerin en büyüğüdür. Ve bunu en sevdiğin kişiden görüyorsan büyük darbe almışsın demektir. Bu hakareti görmezden gelmek insanın kendisine hakaret etmesi demektir. Kimse bunu haketmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben karımı affettim hem de 2 kere yine olsa yine affederim
28 Yorumla- +1 yıl
Neden affettin
Cevap sahibi+1 yıldediğin gibi belki sadece çok sevdiğimdendir
- +1 yıl
Şu an güvenin tam mi aldatmadigina yüzde yüz eminim diyebilir misin peki
Cevap sahibi+1 yılbuna inanmak istediğim için evet
- +1 yıl
Peki mutluluklar dilerim size ✋
Cevap sahibi+1 yılpeki ya sen niye bunu merak ettin durduk yere
- +1 yıl
Arkadaşım bir şey anlattı o yüzden
Aşk İlişkileri konusunda 621 cevap paylaştı. Affeder bence.. Etmeyenler ise , Yokluğu sıkıntısıyla kıvranmayı göze alacak kadar sevdiği biri olmamış gibi davranıyor ki?
10 YorumlaBen o anda ikisininde kafasına sıkarım
Gider paşa paşa yatarım40 YorumlaBegendim sorunu kendileride affetmeyi ogrensinler :))
22 Yorumla- +1 yıl
Yani bence de ama tabi şartlar, durumlar da önemli.
Aldatanı affeden aptalldır, çaresizdir, ılıktır, midesizdir, gevşektir.
40 YorumlaVarmıy mış böyle erkek, anında yol alır
Kadın ekonomik özgürlügü elinde olmalı, erkek yapsa o da anında yol vermeli, seviyom filan hikaye20 Yorumlaaffeden şudur, affetmeyen, budur diyenler, ben affederdim veya ben affetmezdim desenize, düşünceleriniz yetmiyor, bide aklınız sıra manipülasyonada yoneliyosunuz, vay canına 😂
10 Yorumla
+1 yılYok bence boynuzları kısa gelmiştir 😒 var mı boyle gerizekalılar.
20 YorumlaGüçsüz mü geniş mi seviyor mu bilmem ama her halikularda aptaldır.
20 Yorumla
+1 yılSevgi aldatmayi afetmez bence. Oyle bir gurursuzluk yapmayi gostermesin allah
10 Yorumla
+1 yılGüncellemenin sebebi islamın verdiği erkek hegomanyası bir toplum islamda uzaklaşırsa barış huzuru yakalar.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 640 cevap paylaştı. Affediyorsa kesin ondan bir çıkarı vardır ayrılmak istemiyor neden acaba Sevgi değil başka birşey;))
20 Yorumla
+1 yılBen affetmem affedende kendi bilir ama bana göre affetmemek gerekir.
10 Yorumla
+1 yılAşırı çok seviyordur allah kimseye yaşatmasın ne o kadar sevmeyi ne o olayı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. aldatan bir kadını af eden erkek ne sevgiden nede güçten sadece namussuz olduğu için af eder
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece cok seviyodur. aynisi benim basima geldi. bir kere affederek yaptim o hatayi. ikinci defa aldatilinca sktiri cektm.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 852 cevap paylaştı. Çok seven pezvnktr. ya da o da onun karsıyla olsun ödeşsinler :D
10 Yorumla
+1 yılaffedebilir. hakki var. yalniz kecigibi boynuzlari uzar=]
20 YorumlaKarisi aldatio ve buluda bilerek af eden erkek güzel kardeşim veya oezevenktir
10 Yorumla
+1 yılİşine öyle geliyordur o sebep affetmiştir.
20 Yorumla
+1 yılGenişdir. aldatmak şerefsizliktir
10 Yorumla
+1 yılSaygı duyulası bir insandir.
10 Yorumla
+1 yılEvet zavallının tekidir.
10 YorumlaEnayidir 😄😄 ya da alagavat
20 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri