Ben gerçek olmayacağını bile bile hayal kurduğum zaman kendimi kandırıyorum gibi hissediyorum. Hayallerim bile gerçekçi oluyor. Az hayal kurarken bulsam bile kendimi gerçek hayata dönmem kolay oluyor. Garip miyim ben? Sizin hayal dünyanız ne alemde?
Hayallerinizin sınırı var mı, gerçek olmayacağını bildiğiniz hayaller kurar mısınız?
Gitmek cesaret ister ufaklık Gidecegin yer neresi olursa olsun Sevdiklerinle arana mesefe girince Varış yerinin hiç bir anlamı kalmaz. Vedalaşmakta zor iştir biliyo musun? Oturursun geminin kıçına. Bakarsın sevdiklerine gittikçe ufalırlar ufalırlar kaybolurlar O zaman anlarsın işte Vedaşalmak asıl kalana değil gidene koyar. 100 defa söyledim sana hüzünlü değilim, mizacım böyle. Bak şarabımla beraberim. Çocukluğumdan beri hayaller kuruyorum Şarabımdan Ayrılmadan hemde. Ben şarabımdan Ayrılmıyorum. O da bana bunca gidene rağmen hala hayal kurdurtmaya devam ediyor. Ne olmuş yani büyük adam olamadıksa? Hayallerimizi satmadık ya?
Hayal kurmak kadar güzel bir şey var mı şu dünyada? Bence hayatımıza renk katan bir şey ama hayal olduğunu unutmamak kaydıyla. Hayal ettiğimiz herşeyin gerçek hayatta olmasını beklersek bir zaman sonra bunalıma girer intiharın eşiğine geliriz. Tabi ki gerçek olma ihtimali olan hayaller gerçek olsun ama hayaller, hayallerde güzel...
onlarca fantastik roman konusu, aşk romanı, savaş, polisiye, feminist, korku, dram, trajedi, tarihi, komedi, gençlik, bilimkurgu hatta testere kıvamında hayaller kurup günlerce etkisinde kalıp öyle yaşadığım oldu. olmayan sevgili için kendimi ağlarken bulduğum ya da kendi kurduğum korku dünyasından ötürü odamda ışıklar kapalı uyuyamadığım... hayal deme bana sokma beni 1 haftalık moda :D
Şimdi oturup da ne bileyim geçmişe dönsem veya bilmem ulaşılamaz bir adamın hayalini kurmak saçmalık olur tabi... ama iş kurmak, gelecekte şöyle şöyle bir hayatım olsun, insanlara yardım etsem diye umit ederek hayal kurarız illaki. Bir -dille yapılan dua vardır, bir de fiili dua. Kabul edilmesi mümkün hayaller iyidir 👍
Her şeyin fazlası zarar demişler hayal kurmakta öyle. Hayal kurmak bedavadır, fakat yarattığı sonuçlar kötü etki yaratabilir. Kurduğunuz hayaller size çalışma azmi verecekse problem yoktur; ancak ulaşmanız çok zor gözüken şeyler hayal ederseniz içinde bulunduğunuz yaşantı sizi o kadar boğar ki, kurduğunuz hayallere ulaşmak için hiçbir şey yapmama durumuna kadar gelebilirsiniz. Ben de çok hayalperestim ama her zaman biraz sınırım vardır.
Hayal etmek insanı her zaman yukarı çeker ben şahsen her hayalimi de bir şekilde gerçekleştirmeyi başardım. .. ama bana göre imkansız hayal yoktur. Kurduğun hayale amaan ben ulaşamam zaten diyorsan o zaten hayalin değildir sadece istediğin bir şeydir yani senin için olsa da olur olmasa da olur kıvamındadır.
Bu yüzden bence insan hayal kurmasını bile bilmiyor. Aşk ile alışkanlığı nasıl ayırt edemiyorsa hayal ile hevesi de ayırt edemiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayaller zaten çoğunlukla gerçekleştiremediklerimiz üzerinedir. Fakat yine de "elimize fırsat geçtiğinde uçmayacaksak", uçmayı hayal etmek hem ürkekçe hem de boşunadır ve kendini kandırmaktır. İnsan bir şeyi kasıtlı olarak yapabilmek için önce onu hayal etmeli, planlamalıdır. Bu demek ki hayaller gerçeğin anahtarlarından biridir ve anahtarlar elimizdeyken sanıyorum kapının ardına bakmamak insan gibi meraklı bir canlı için çok zordur. Bu demek oluyor ki asla girmeyeceğimiz kapıların anahtarlarını aramamalı, yanlışlıkla bulsak da kaybetmenin bir yolunu bulmalıyız.
Sayısal loto oynadım ama öyle eminim ki tutacağı dan çıkmaması mucize,,, kendi mi nasıl kaptirmisim ,,, ee noldu çıkmadı tabiki😃nasıl yıkıldım nasıl yıkıldım
insanın hayalleri bitmez. netice de düşünen bir varlık. fazla abartmamak şartıyla insanların hayal kurması normaldir. çünkü belki de herşey o bir hayal ile başlayacak.
Herkes kendini mutlu edebildiği kadar mutludur. Yani hayali olmayan insan mutsuzdur bana göre. Tabiki hayal edeceksin insanın en önemli mutluluğu budur. Olmayacağını bilesen bile bazen bu özlemle hareket etmek bile mutluluk veriyor.
Adı üstünde hayal. Gerçek olmasına gerek yok. Eğer gerçek olabilecek hayaller kuracaksak onlar bir süre sonra hayal olmaktan çıkıp hedef olabiliyor. Oysa hayaller insanın iç dünyasıdır. Ben bu konuda sınır tanımıyorum.
Kurarım. Kaosun ortasındayken. Çözümler tükenmişken. Aklımı henüz kaçırmamışken. Hayaller kurarım asla gerçekleşmeyecek. Hatta başka başka hayatların hayallerini kurarım.
Hayallerimin asla sınırları olmaz sınır da koymam zaten. Uçsuz bucaksız bir hayal dünyasında yaşarım bazen rüyalarım da buna göre olur ve çok keyif verir bana.
Hayalin kalbindeyken, hiçbir hayal fazla büyük değildir..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Mesela o şimdi beni arasa biz yine çözsek sorunları ve barışsak sonra doya doya sarılsak. düşündugum kötü şeyler aslında benim kurduğum kurgular olsa ve bir anda değişse herşey işte bu gercek olamicak kadar hayal
En İyi Cevaplar