Sorun şu ki hayal kurmuyorum, artık kuramıyorum daha doğrusu. Elimde ne varsa onlara tutunuyorum, onlarla yaşıyorum. Diğer türlü hayallerle beklentimi yükseltmek ya da boş umutlara bel bağlamak istemiyorum. Umutlarımda bana kadar var ve kalan zaten kırıntılar olunca dibini sıyırarak falan yettirmeye çalışıyorum...
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Hayır hayallerimin ucu bucağı yoktur.. İnsanı bence hayata bağlayıp motive eden yegane şeylerden biri hayallerdir.. İnsan istediği gibi ya da kadar hayal kuramayacaksa hayatın ne anlamı kalırdı ki.. Hayal dünyası renkli ve uçsuz bucaksız olan insanların kişiliklerine de yansımıştır bence bu durum.. Zaten hayat yeterince sıkıcı ve sınırlı, bari kafamızın içinde rahat bıraksınlar bizi.. Keyifli geceler..
Ben ayakları yere basan bir hayalperestim. Çok uçuk kaçık, gerçekleşme ihtimali olmayan hayaller kurmuyorum. Belki geçen zaman, belki de tecrübeler bunu değiştirdi bilemiyorum ama enerjimi ve zamanımı olmayacak şeylerin hayalini kurmakla kaybetmek anlamsız geliyor bana. Daha gerçekçi hayalleri seviyorum. Bana hem azim hem de şevk veriyor.
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayal gücüyse her yere..sözüne istinaden sınırsızdır derim. Ki kafamda zibilyon tane senaryo, film dizi var.
Hep dediğim gibi dünyayı değiştirmek gibi hayallerim var. Ama burada da dendiği gibi 18'ime gelmeme rağmen düşüncelerim bir kayaya çarpmadı ๑
İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar demiş şair ancak şu bir gerçek ki hayal etmeyi unuttuk artık. Garip bir dünyada yaşıyoruz ve öyle ki hayaller kurarken bile artık ölçülü olmak zorunda hissediyoruz. Aslında özgür olduğumuz tek yer hayallerimiz olmalıdır. İstediğimiz yere, istediğimiz insan ile gittiğimi hayallerimiz.
Sınırsız hayallerimin ufkunda bile bir başlangıç bulursun.. Gök denizine ayağını daldırmış kendi aksini seyreden çocuk sen misin? İlerde yelkenli ile kürek çekerek giden deli de benim. Dediler ki deniz dökülüyor sonuna ulaşınca, sahi küçük prens aya gitmemiş miydi? Bende denizler ötesi, okyanus sonu ufkun sınırına varırım. Belki orada bir inci bulur sana getiririm çocuk..
Bana hayalperest diyorlar, halbuki hayat sandıkları bu vahayı gülistan yapan düşüncelerimizdir. Susmalıyım, zira pilav pişirip karnımı doyurmam lazım :)) Ruhum hep tok, karnım aç. Kadınlar gününü kutlarım 💐
Hayallerimin sınırı o hayali ne kadar istediğim. Evet benim bir çok hayalim var, kendi arabamı almak, üniversiteyi bitirip mesleğimi elime almak, ilk maaşım, evime bir kedi almak, Türkiye'nin doğal güzelliklerini gezmek, daha sonra sevdiğim insan ile dünyaya açılmak. Çılgın sporlar denemek. Bunları yaşamam için biraz daha fazla para lazım şu an. Bu hayalleri yaşamaya başlayınca geriye benim için tek bir şey kalacak, sevgi, aşk demiyorum dikkat çekerim, şimdinin aşkının samimiliğine inanmıyorum, ama sevginin samimiliğine inanıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Benım yok ama anlamsız bu ya. Arkadasım daha Bugün şu kadar param olsa şunu yaparım bunu yaparım para biter dedı. Lan oğlum hayal zaten ekle bi 500m daha dedım , aaaa doğru dedı. Adam hayal kurarken bile fakır ve vizyonsuz