bu sene üniversiteye başladım.mühendsilik fakültesi. teknik resim dersine girdm bugn ama bana çok karısık geldi. bu dersi gören var mı? o şekilleri falan nasıl çizicem gözüm korkttu:/ kitaptan falan çalışsam anlarmıyım? ya da ders videosu bulabilrmym netten?
Cevabın nedir?
+1 yılEn sevdiğim ders teknik resimdi üniversitede . Mühendisliği seçmiş biri olarak teknik resimi sevmeniz gerek aslında . Dersin pekbir zorluğu yok . Birkaç kuralı var ; sonrasında itinayla t cetveli gönye kullanarak kolaylıkla ve hatta keyifle çizimler yapabilirsiniz .
01 Yorumla
Soran+1 yılilk defa grdm derse hani seviyorum ya da sevmiyorum diyemiyorum suan. sadece karısık geldi bana
+1 yılzamanla ögrenirsin ya.
04 Yorumla
Soran+1 yıleminmsn :)
- +1 yıl
ögrenen zamanla ögreniyor. caba gerek caba
Soran+1 yılinşallah öğrenrm
- +1 yıl
inş.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen lisede gördüm cok psikopat bir ders üniversitede verilecekti oy birliğiyle reddettik temel elektrik dersi koydular yerine bu arada bilgisayar mezunuyum.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen farklı bir ders
Bana da karma karışık gelmişti ilk başta ama sonra zevkli oluyo, bulmaca gibi.
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen bende görünce kendimi kötü hissttm çizemem falan dye düşündüm :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
biz ilk haftalarda elle çizim yapıp, bir ay sonrasında falan bilgisayara geçmiştik. hoca çizgileri bir milimetre uzun/kısa çizdiğimizi nasıl ilk bakışta fark ediyordu, hala anlamış değilim.
03 Yorumla
Soran+1 yılbi çizim yaptım bugn rezil olurum yani hocaya :) ama hiç bir fikrim yok yani ders hakkında ilk defa görüyorum
Soran+1 yılbir dönem görücez zaten sanırım
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 450 cevap paylaştı. tam liseden 3 sene üniden de 2 sene teknik resim gördüm heralde benim gördüklerim le seninkiler de aynıdır ben makine okuyorum. sormak istediğini sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
09 Yorumla
Soran+1 yılilk defa bugn derse girdm bikaç çizim yaptık o kadar zor değildi. sonra hoca farklı bişeyler göstermeye başladı daha sonra bunları çizicez falan dedi çok karışık geldi bana :( kitabı var mı peki ?
- +1 yıl
lise de bize bir kitap gibi bir şey aldırmışlardı üzerinde bir çok şey anlatılıyordu ve pratik yapmak için her konuyla ilgili çizimler vardı ödevlerimiz onun içinden veriliyordu ismiyle kitabı netten araştırayım sana link atayım. ama diğerlerinin de dediği gibi çok zor bişey değil ve zevkli dir benim ortalamam 90 altında değildi :D ama dikkat isteyen bişey hızlı hızlı yapınca eksikleri göremiyorsun sonra zamanla resim okuma yeteneğini geliştiriyorsun.
Soran+1 yıllink atarsan sevinirim. ya kuralları bilmek mesele ben kuralları tam anlamadım diğer ders çizime gectik sıkıntı orda
Soran+1 yılanladım çok sağol :)
Soran+1 yılteşekkr ederim sanada zahmet oldu. yardımcı oldugun için sağol
Çizim yapmalısın, çizim yaparak kendini geliştirebilirsin, zamanla düzgün çizimler yapmaya başlarsın...
İnternette eğitim videolarıda bulabilirsin araştır biraz..01 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkrler ..
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 364 cevap paylaştı. Bana da ilk ders öyle gelmişti ama zamanla alışırsın gözün korkmasın kolay bir ders özellikle mühendisliklerdeki teknik çizim kolay oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yıltek ben değilim o zman:) inşallah zorlanmam
kitapla olmaz bol alıştırma yapcan bende aldım ve müzik dinlerek çiziyodum derste :)
010 Yorumla
Soran+1 yılendüstri mühendisliği
Soran+1 yılkanca falan vardı bugün :):) aynen bizimde öyle işte bir fark yoktur
- +1 yıl
oda iyimiş :) ama zor değil ders emin ol sadece konsantre ol ve alet edavatını iyi seç örneğin T cetvelin saydam plastik olması avantaj olur benim ahşaptı zorlanıyordum :) ama müzik dinleyerek derste çiziyodum insan kaptırınca kendini güzel oluyor :) sende mırıldana bilirsin :) hangi üni senin peki ?
Soran+1 yılkocaeli :) cetvel saydam aldım zaten
Soran+1 yıltabi cin aliden daha basit hatta :):) neyse bulucaz bir yolunu artık
Soran+1 yıltamm unutmam :) sağol :)
+1 yılEkle beni bu konuda uzmanın makina mühendisi artı kalite mühendisiyim
01 Yorumla
Soran+1 yıltm sağol
+1 yılİç mimarım çizimin temelidir. İyi öğrenmeye bak , öğrenemezsen çok zorlanırısın ileride ...
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl öğrencem işte hoca slayttan anlatıp geciyo ayrıntılı anlatmıyor
- +1 yıl
Takıldığın nokta nedir ne anlatıyor neyi ayrıntılı anlatmıyor.
Soran+1 yılkuralları okudu mesela sonra uygulamaya gectik ilk ders olunca çizim falan pek olmadı sanki :)
- +1 yıl
e tamam işte çize çize kurallara alışacaksın.
Biz lise 2 de çiziyorduk NOT : lise sondayım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılçok hoş :)
+1 yılcizim kursuna gidebilirsin. :)
00 YorumlaYaparsın , kendine güven .
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah :)
Çok kolay
04 Yorumla
Soran+1 yılcidden mi? ilk defa gördüğüm için mi bana tuhaf geldi acaba
Soran+1 yılinşallah öyle olur sağol :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında