Cevaplar icin cok tesekkur ederim ablalarim .. abilerim ..
Annesizliğe dayanamıyorum, yapamıyorum...
Cevaplar icin cok tesekkur ederim ablalarim .. abilerim ..
Allah rahmet eylesin öncelikle, sana da sabır versin, ölüm bu dünya da en gerçek olan şey, ve bilirsin ki aslında ölmek doğmak demektir, burası fani bir dünya ve hepimiz burada misafiriz, vakti ve sırası gelen ebedi ikametgaha yol alıyor, dayanması zor tabiki de yeni kaybetmişsin, şimdi sana ne desek boş gelir, ama insansın, emin ol bu yokluğa da alışacaksın, nasıl ki acıktığında mecburen yemek yiyorsan, buna da mecburen alışacaksın, zor ama annene göz yaşı dökme, annene yapabileceğin en güzel ve onu mutlu edecek şey bol bol dua etmendir, senin üzülmen, onunda üzülmesine sebep olur, çünkü veren de Allah alan da Allah'tır, sabırlı olur bol bol dua edersen emin ol Allah sabrını verecektir, tekrar Allah rahmet eylesin..
Annem... ona o kadar cok ihtiyacim var ki .. bu 1 ay da ne zaman disari ciksam annesine sarilanlar annesiyle gezinenler gozume carpti hep canim yandi .. o kizlari yolmak istedim .. okuluma basladim yeni okul .. herkes anne baba meslek sorarken sustum .. biswy diyemesim canim yandi.. dayanamiyorum.. cok tesekur ederim amin
Allah rahmet eylesin.Allah sana sabır versin.eminim acın büyüktür umarım etrafında destek olabılecek kişiler vardır zamandan baska caresi yok
bı arkadasımda annesını kaybetmıstı ılk zamanlar cok kötuydu sımdı daha ıyı zaman bı nebze ıyı gelıyor ama tabı ıcınde hep kalıcak herkese aynısı oluyordur.bu zor gunlerınde dıkkat et yanlıs kısılere bulaşma sakın allah yardımcın olsun senın şu sorunu görunce kendı derdımden utandım.
rica ederim allahım sana çok güzel kapılar açsın inşallah
Yaşam insanoğluna verilen büyük bir erdem şanstır.Herkesin bu dünyada sıralı bir listesi vardır.Kimisinin sırası erken gelir (doğarken ölüm gibi) kimisi yamsaı gereken görevi yerine getirmiştir kimisininde yapacağı birçok şey vardır.Bu bir süreç önemli olan o süreci daha da güzelleştirmek yaşanabilir kılmaktır bence.Yaşın daha çok genç yapman gereken ne için yaradıldığını bilmen.O yüz<den yalnız bile kalsan bunun cervabını bulman hayat ne kadar açımazsız olsada .(( Mutlu ve istekli ol yeter.. Sağlıcakla kal.
Başın sağolsun, mekanı cennet olsun...
Zamana bırak sadece, bir süre belli şeylerle meşgul olmaya çalış, üzüleceksin, sıkılacaksın, en azından bu dönem geçene kadar en başta sabırlı ol, illa ki hepimiz belli kayıplar yaşıyoruz fakat hayat devam ediyor...
Cevap
11Cevap
Başın sağolsun ilk başta gerçekten çok üzüldüm çok zor bir durum. Ama şöle bir düşün onun hayattaki en önemli varlığı değilmiydin sen . şimdi sen kendine bir şey yaparsan ve bu yapıcaklarının onun ölümüyle alakalı olucak ne hissederdi . Unutmak kolay değil ama fani dünyadayız ölse bile anılarıyla senin kalbinde o ...
Sana yardımcı olmak istiyorum... kaç yaşındasın az önce okudum babanda var ama yanında değil peki kardeşlerin var mı? sana kim sahip çıkıyor?
Ay daha çok küçüksün kıyamam.. üzüldüm senin adına ama.. üzülmek gözyaşı dökmek fayda değil... Napıcaksın bundan sonra dimdik ayakta duracaksın hayata karşı güçlü olmak zorundasın.. çünkü annende yok baban da hele bir karşin bile yok içim acıdı inan.. dediğim gibi güçlü olacaksın sonuçta sen bir kızsın kızı korumak aileye düşer genelde oda ortada olmayınca kendin başının çaresine bakacaksın... canım hayat çok zor... peki gelecekle ilgili planların var mı?
Cok planim vardi cok hayalim vardi.. ama hepsi annemle beraber cunku ann ben kucullense pwk hulemwdi en kucuklugumden beri tek hayalim anneme cok guzel bir hayat sunmak onun yuzunu guldurmekdi .. simdi okumak bile istemiyorum..
Benimle konustugun icin cok tesekkur ederim ablacik..
Canım benim inan ki sevgi dolu bir kalbin var.. Bak ne diyorum sana hiç birşey için pes etme... ölüm bir gün bizi de bulacak hayatın kanunu bu üzülme canım belki bu durum senin için çok erken oldu.. ama sen bu yaşadıklarından ders al daha çok küçüksün.. Annen olsaydı eminim senin okumanı iyi yerlerde olmanı isteyecektir... sonra güzel bir işin iyi bir eşin olmasını vadedecektir değil mi? işte sende okumaktan vazgeçme annen rahat uyusun onun için dua et.. bol bol canım
Okulumla ilgili bir zorum yoktu .. ama biktim.. okulumda yeniyim her hocanin aordugu klasik soru annen baban ne is yapiyo .. susuyorum gozumden yaslar akiyo annem öldu diyorum o an yuzlwrindeki ifade acimaya donusuyo bana aciyolar buda canimi yakiyo .. peki cok teseklur ederim..
başın sağolsn kardsm cok zor. baban yannda dıye ddusun en azndan ıyı dusnmeye cals belkıde yenı bı aıle sen kuracaksn sen anne olacaksn olavcak kız cocklrna annenın ısmını verırsın onu onlrda yasarsn sen annelk yaparsn
cıdden ne denıleblrkı. ben kız arkdsmı sevıp sevmedgmı anlayamadğmdan dolayı hayatı salmıs durumdaym . baksana senın derdıne. Allah yanında olsun. dua et bol bol.hepımz bırgun ölecegız dunyanın duzenı bu. ıns Allah karsına ıyı nıyetlı bır es cıkarır .ben mesela bı kızın hayatnı mafettm . kendmden nefret edyrm
Anneyi kaybetmeyi düşünmek bile çok zor gerçekten. her insan annesini ya da bir sevdiğini kaybetmekten korkar ve kimilerinin de er ya da geç başına gelecektir. zaten bu kimilerin değil hepimiz için geçerli. erken yaşta da kaybediyoruz sevdiklerimizi belki de biz gidicez erken yasta. kalanlar onlardan kalan hatiralarla birsure acı çekecek ama zaman o acıyı hafifletecek. gözünün önünden gitmeyecek ama hayali kalacak hep. hepimiz gidecegiz kaçış yok. nasil ki doğanın acımasızlığı herşey yerlebir oluyor ve kimse kalmiyorsa biranda. bu şekilde de gideceğiz hepimiz. asıl yerimiz orası. ahiret. burda hayatlar umutlar dunyalarimiz herşey koca bir yalan. Allah hepimizi temiz ahlakimizla tertemiz anlimizla sevdiklerimize kavuştursun insaallah
Her ne kadar oluşum bir türlü toprak ve su hikayesi olsada durum Et ve tırnak .. Oldukça zor bir durum .Sadece denebilecek olan ölene Allahtan rahmet geri kalanlara Allahtan sabır. Denecek o kadar söz varken herhalde en sonuncusu bu..Başınız sağolsun.((
Gerçekten durumun çok zor amma annenin senin için istedikleri kızım şöyle olmalı dediği şeyleri yap yapmalısın annene bunları yaparak ona hediyeni vermelisin emin ol anneni bundan daha mutlu edicek ve içi rahat şekilde olucağından emin olabilirsin
ne kadar üzülme desekde üzüleceksın canım acın büyük
babana varsa kardeşlerıne sıkı sıkı sarıl bırbınıze tutunun ve hepimız bır gun öleceğiz bunuda aklından çıkarma allah rahmet eylesin..
dayanacaksın, kimse ebediyyen yanımızda kalmıyor, doğmak büyümek gibi ölmek de bu hayatın bir parçası, ne yaparsan yap gidenler geri gelmeyecek
allah sabır versin ama çok kötüysen doktor yardımı al
Allah rahmet eylesin Allah sabırlar versin ölüm gerçek ama Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın sabırlar diliyorum
Allah sabır versin. Diyebileceğimiz birşey yok malesef .
Başın sağolsun. Bende babamı kaybettim 4 yaşımdayken.
Allah rahmet eylesın mekanı cennet olur ınsallah.Allah sana da sabır versın:(
öncelikle başın sağolsun ve her acı bir gün mutlaka geçer metiin ol
mekanı cennet olsun sık sık dua et ağlama diyemem ağla hepimiz öleceğiz aslolan dünya değil ölüm bu gerçeği hatırla çok dua et
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun başka bişey diyemedim kusura bakma
Annen kazada falan mı öldü
herkez ölücek sen ben annemiz babamız kardeşimiz öyle ya da böyle ölücez bunun adının ne olduğu önemli değil şu an acın çok ama çok taze unutma peygamber efendimiz de öldü yaşamak güzel olsaydı zaten onlar ölmezlerdi canının acısını çok iyi anlayamam ama yaradana sığın dua et bol bol. Ölüm sadece bedenen yok olmaktır ruhen hale yaşıyo zaten.
Bu soruyu kaldırana kafam girsin.
sabret .ALLAH sabır vesin
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
canım ya basın sagolsun allah sabır versin sana
Ben 18 yıldır takılıyorum böyle no problem
Allah rahmet eylesin canım sana da sabır versin.:(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar